Sezon z rozpędzonymi food truckami już zakończony? Nic podobnego. W najbliższy weekend pod Muszlą Koncertową w Parku Praskim możecie liczyć na pyszny, rozgrzewający street food! Artykuł 5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESezon z rozpędzonymi food truckami już zakończony? Nic podobnego. W najbliższy weekend pod Muszlą Koncertową w Parku Praskim możecie liczyć na pyszny, rozgrzewający street food! Artykuł 5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEjest dla osób będących na diecie:) ALE, raz na jakiś dłuższy czas można sobie pozwolić na serowe małe co nie co:) Składniki: 150 g makaronu conchiglioni rigati (duże muszle) 2 średnie pomisory 1 cukinia 1 cebula 2 suszone pomidory 200 g mozzarelli 2 łyżki miękkiego sera koziego 3 łyżki tartego ulubionego żółtego sera oliwa z oliwek przyprawy: sól, pieprz, papryka
Zasmakuj Kuchnicytrynowy WYKONANIE: - Na rondlu roztop masło, dodaj oliwę z oliwek - posiekaj szalotkę i czosnek - w międzyczasie nastaw makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu - małże oczyść z ewentualnych zabrudzeń na muszlach - na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek dodaj małże i podlej cydrem, całość dusimy tak aby sos się zredukował - doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą - posiekaj pietruszkę - makaron przelej na sitko
SMYKWKUCHNIrównież inne potrawy – z łososia, i z łososiem: Spring rolls z pieczonym łososiem Terrina z łososia w maku Tatar z łososia, z mango, na awokado Łosoś w maku Muszle taco z łososiem wędzonym Nigiri sushi z łososiem Temari sushi Tatar z łososia Szaszłyki z łososia Bliny ziemniaczane z łososiem Kotlety siekane z łososia Najlepszy domowy fishburger Pasta z pieczonego
mojewypiekiinietylkomorskiej 1 łyżka listków świeżego tymianku świeżo mielony czarny pieprz Piekarnik nastawić na 160°C (termoobieg) . Ugotować makaron w osolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 180 g makaronu muszle Przygotować parmezanowy sos beszamelowy : Zetrzeć parmezan na grubych oczkach. W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 1 łyżkę mąki i smażyć przez 1 minutę . Wlać mleko i cały czas mieszając
Moja Delicjatemu, gdzieś na greckiej wyspie. Zapadł mi w pamięć, gdyż był to mój pierwszy wyjazd w ciepłe rejony i pierwsza taka rozpusta jedzeniowa ;) Krewetki podane były w dużej muszli! Dzisiaj może nie wpadłabym już w taki zachwyt, ale krewetkowy koktajl zawsze z dużym sentymentem wspominam. I od czasu do czasu robię. składniki ( 2 duże lub 4 małe porcje
Stare Garybiałym winie. Krótka informacja dla moich czytelników nie Polskojęzycznych. Kurki są to leśne grzyby. NIE znający się na grzybobraniu powinni wybrać się do sklepu. Składniki: 300g kurek 12 muszli Natka pietruszki drobno posiekana 1 dymka drobno posiekana 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 120 ml białego wino 100 ml przegotowanej wody 2 łyżki masła 1 łyżki oliwy z oliwek
Viola cooks with passionmiesiącu muszę ten makaron zjeść:) Przypominają mi się lato, wakacje, morze... Spaghetti z mulami w białym winie i pomidorach SKŁADNIKI: 0,5kg makaronu spaghetii 250g muli bez muszli kilka pomidorów malinowych 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku białe wino natka pietruszki sól, pieprz, oliwa grana padano Na patelni podsmażyć cebulę i posiekany czosnek. Następnie wlać kieliszek białego wina.Odparowujemy. Dodać
MarciochaKucharzypublicznej. Podczas gdy na nowych stacjach benzynowych czy w hotelach łazienki wyglądają bardzo typowo, to już na mniejszych stacjach, w toaletach przy drogach czy małych barach próżno szukać klasycznej muszli klozetowej. Tamtejsze ubikacje wyglądają bardziej jak prysznicowe brodziki i wymuszają nieco odmienne postępowanie od tego, do którego jesteśmy przyzwyczajeni w Europie. Podobno jest ono zdrowsze dla naszego organizmu 😉 Uwaga również
Krzywa Prostacytrynowy nada zupie cytrynowego posmaku, kup ten dobrej jakości z prawdziwą otartą skórką z cytryny. Zmniejszamy gaz na minimum i dodajemy pokrojoną w spore kawałki rybę i małże z muszlami. Ja staram się aby kawałek ryby mieścił spokojnie się na łyżce stołowej, dzięki czemu, zupę łatwiej się je a ryba nie rozpadnie się w zupie. Ryba spokojnie dojdzie w prawie
SMYKWKUCHNIprzekąski i przystawki. Oto kilka z nich, które mnie zaciekawiły: bakłażany po grecku, chipsy buraczane z dipem, kalarepka według Buni, kalarepy z farszem warzywno - serowym, muffinki z pastą tahini, muszle z pesto i ricottą i wiele innych :)) Teraz kilka apetycznych zdjęć :) Każdy przepis w książce opatrzony jest zdjęciem, wszystkie przepisy są fajnie i czytelnie opisane. Według mnie te książki
kruche babeczki