Mini hot-dogi czyli parówki w cieście drożdżowym 8. Mini kotleciki mielone 9. Pieczarki faszerowane boczkiem i żółtym serem Genialne na ciepło oraz na zimno.. 10. Muszle faszerowane mięsem mielonym 11. Paluszki serowe 12. Parówki na patyku w chrupiącym cieście 13. coś dla Vegan czyli chrupiące świeże warzywa z ulubionym dipem (marchew
Wylizany RondelGulasz wołowy z czosnkowo-pietruszkowymi chlebkami naan http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/gulasz-woowy-z-czosnkowo-pietruszkowymi.html Zapiekanka makaronowa a'la pizza http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/zapiekanka-makaronowa-la-pizza.html Naleśniki kukurydziane z mięsem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/nalesniki-kukurydzine-z-miesem.html Muszle makaronowe z wołowiną http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/06/muszle-makaronowe-z-woowina.html Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/holenderski-kebab-z-pieczarkami-kapsalon.html Sałatka z pierożkami ravioli http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/saatka-z-pierozkami-ravioli.html Nie znalazłeś dla siebie żadnej inspiracji? Zapraszam Cię
Kuchnia w czekoladziejeden koniec paska ciasta w jednej ręce, a drugą ręką kręcić ciasto kilka obrotów Ułożyć pasek w dół na powierzchni roboczej i obróć ją wokół siebie (to powinno wyglądać muszle ślimaka) i podwinąć koniec pod spód. Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Przykryć ściereczką i niech rosną około 30 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 175stopni C.Wymieszać białko
w mojej kuchnijest u Was hitem w menu na imprezach? U mnie zdecydowanie sałatki podane w niebanalny sposób. Oprócz nadziewanych muszli makaronowych sprawdzają się też u mnie faszerowane pomidory. Im mniejsze tym lepiej, choć oczywiście trudniej. Kto ma ochotę spróbować? Składniki: 6 małych pomidorów puszka tuńczyka 100 gr makaronu w kształcie ryżu mała puszka kukurydzy 4 małe ogórki kiszone pół żółtej papryki
Mama z miastamuli. Duszone w winie z czosnkiem są rewelacyjne, polecam. Ja kupiłam już mule oczyszczone ale jeśli udałoby się Wam zakupić całkiem świeże, nieoczyszczone to należy je wyszorować szczoteczką aby muszle nie miały na sobie piachu i nie można ich trzymać w wodzie podczas płukania bo się pootwierają. No to co? zabieramy się do gotowania? Obiad na Mikołajki gotowy. Mule
Moje Małe Czarowaniewłaściwie się jada w tej Tajlandii? Przede wszystkim królują tu ryby i owoce morza. Na każdym kroku znaleźć można stoisko ze świeżymi (czasem jeszcze żywymi L ) rybami, krabami, krewetkami, muszlami. Wystarczy wybrać okaz, który nam się najbardziej podoba i zaraz ląduje on na naszym talerzu z porcją ryżu lub makaronu i warzywami. Najbardziej znana tajska potrawa to pad thai, czyli
Zawsze głodna!pieprz 1 szczypta sól 1/2 łyżeczki przecier 2 łyżki ketchup 1 łyżka woda 50 ml. fasola czerwona z puszki 3 łyżki kukurydza z puszki 3 łyżki Dodatkowo: makaron muszle 400 gram bulion 300 ml. przecier 3 łyżki pieprz 1 szczypta natka pietruszki 3 łyżki ser żółty 100 gram METODA: Mięso doprawiamy zgniecionym czosnkiem, przyprawą do mięs, papryką słodką
Kuchnia Paulettespokarmem! Zapraszam Was na obłędnie pyszną paellę przygotowaną z dbałością! SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: - 1,5 szkl. suchej quinony - 10-12 małży nowozelandzkich (charakteryzują się przepięknymi niebiesko-zielonymi muszlami) - 15 pomidorków papryczkowych małych - 300 g krewetek dużych wraz z pancerzykami (dzięki temu aroamt będzie intensywniejszy) - 5 ząbków czosnku - natka z pietruszki - świeża bazylia - 6-7 łyżek oliwy
SMYKWKUCHNISezon z rozpędzonymi food truckami już zakończony? Nic podobnego. W najbliższy weekend pod Muszlą Koncertową w Parku Praskim możecie liczyć na pyszny, rozgrzewający street food! Artykuł 5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESezon z rozpędzonymi food truckami już zakończony? Nic podobnego. W najbliższy weekend pod Muszlą Koncertową w Parku Praskim możecie liczyć na pyszny, rozgrzewający street food! Artykuł 5-6 LISTOPADA – JESIENNY ZLOT FOOD TRUCKÓW – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEcytrynowy WYKONANIE: - Na rondlu roztop masło, dodaj oliwę z oliwek - posiekaj szalotkę i czosnek - w międzyczasie nastaw makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu - małże oczyść z ewentualnych zabrudzeń na muszlach - na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek dodaj małże i podlej cydrem, całość dusimy tak aby sos się zredukował - doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą - posiekaj pietruszkę - makaron przelej na sitko
SMYKWKUCHNIrównież inne potrawy – z łososia, i z łososiem: Spring rolls z pieczonym łososiem Terrina z łososia w maku Tatar z łososia, z mango, na awokado Łosoś w maku Muszle taco z łososiem wędzonym Nigiri sushi z łososiem Temari sushi Tatar z łososia Szaszłyki z łososia Bliny ziemniaczane z łososiem Kotlety siekane z łososia Najlepszy domowy fishburger Pasta z pieczonego
mojewypiekiinietylko