przygotowania jest naprawdę wiele. Oto jedna z nich :) Wytrawna tarta z burakami i serem feta to ciekawa propozycja na lekki obiad lub kolację. Jest pyszna ! Polecam:) POTRZEBUJEMY: NA KRUCHE CIASTO (na formę o średnicy ok. 22-24cm) 250g mąki pszennej 125 g masła 1 żółtko 2 szczypty soli 50 ml zimnej wody
WYSPA SZCZĘSLIWAbardzo lubię i staram się wykorzystać ten krótki czas , kiedy można się nimi cieszyć. Najczęściej jadam je z sosami lub w postaci mojej ulubionej tarty. Ponieważ jestem maniaczką kruchego ciasta , delektuję się każdym kęsem tej zielonej tarty. POTRZEBUJEMY: (na formę około 22,23 cm) CIASTO: 100 g masła zimnego 200 g przesianej mąki 1 jajko lub żółtko szczypta soli
WYSPA SZCZĘSLIWALekkie, kolorowe mini tarty pełne warzyw. Najlepiej smakują na ciepło. Spód tart można wyłożyć kruchym ciastem, ja tym razem zrobiłam na szybko bez spodu. Składniki n a ok 12 sztuk: 5 jajek 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 mały brokuł 12 pomidorków koktajlowych 150 g pieczarek 1/2 małej cukinii 1 mała papryka czerwona kilka sztuk szerokiej zielonej fasoli szparagowej sól
Ze smakiem i z pasjąZgarniętą ze sklepowej półki naręcz rabarbarowych łodyg przemieniłam w waniliową tartę. I nie żałuję, bo wyszła bardzo dobra :) A wybór akurat takiego sposobu spożytkowania rabarbaru okazał
zadanie-gotowanieSzarlotka z tartych jabłek ułożonych pomiędzy cienkimi warstwami ciasta. Ciasto przygotowane jest bez jajek i proszku do pieczenia. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneAuchan, dlatego niezmiernie ucieszyłam się widząc na półce to mleko. Kosztuje ok. 5 zł. Te dwie mąki, a właściwie ich połączenie jest zdecydowanie moim ulubieńcem. Idealne do kruchego ciasta jak i do kotletów. Polecam! Jeżeli chodzi o posiłki to kotlety sojowe w cieście kokosowym były moim ulubionym daniem w poprzednim miesiącu. Każdy kto ich spróbował był nimi zachwycony
wegujemyWyobraźcie sobie: karmelizowane gruszki z kruchym ciastem czekoladowym połączone budyniowym kremem z dodatkiem musu owocowego. Działa na wyobraźnię? A co dopiero faktyczna degustacja! Przekonam się jutro, bo przekroczyłam dzisiejszy limit kalorii. Owoce można zastąpić np. brzoskwiniami, czy tez jabłkami, ale w tym drugim przypadku nie dodałabym kakao do ciasta tylko sowita łyżkę cynamonu. Składniki: 200 g mąki pszennej(u mnie
greenscarfcukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. dodać budyń ( proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być. 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Smacznego!!! Źródło: Smaker
Kuchnia domowa Animąki orkiszowej, nie zawiera rafinowanego cukru, który został zastąpiony kokosowym, a mimo ta nie straciła nic ze swojego smaku jest po porostu przepyszna :) Składniki : Składniki na kruche ciasto (forma 20 cm) Jeśli macie większą i wyższą formę to koniecznie zwiększcie składniki, bo może zabraknąć na paski 150 g masła klarowanego 250 g mąki orkiszowej 1050 szczypta soli
zdrowa vege kuchniaBardzo smaczna szarlotka z kruszonką, z dodatkiem miodu i korzennych przypraw. Do kruszonki dodałam migdałów, dlatego jest jeszcze bardziej chrupiąca. Podczas pieczenia pięknie pachnie w
Mała CukierenkaNo to święta u nas czuć po całości ;-) Szynka marynuje się w szynkowarze, schab już sobie spokojnie dojrzewa, lista ciast czeka na swoją kolej, a dziecko
Czary - gary w kuchniWłaśnie zaczęłam trzeci tydzień urlopu i powiem Wam, że nie wiedzieć czemu mam jeszcze mniej czasu niż wtedy, kiedy chodzę do pracy (a jak pamiętacie przez
Czary - gary w kuchniQuiche to nic innego jak kruche ciasto z dodatkami, które nie wymaga dużej ilości składników ani długiego czasu przygotowywania. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, schłodzić i ciasto gotowe. Potem już tylko kierujmy si ę nasz ą wyobraźnią przy wyborze dodatków i stworzenia z tego prostego ciasta przepysznego dania. SKŁADNIKI Ciasto (forma 24 cm) 200 gr m ą ki pszennej
La grande e la piccola cuocagórę obie łapki! Większość zna i ceni smak tiramisu: biszkopty aromatyzowane kawą i amaretto, przekładane delikatnym kremem z mascarpone i kakao. Pyszne - prawda? A jeśli dodać do tego idealnie kruche ciasto i aksamitną, waniliową warstwę serową? To już po prostu poezja smaku. Do tego wygląda zachwycająco! Pracę nad jego przygotowaniem najlepiej rozłożyć na dwa dni. składniki: ciasto: 100 g zimnego
6nieboRurki z kruchego ciasta z jabłkowym nadzieniem. Składniki: -ok. 40 dkg mąki pszennej 480 -szklanka cukru pudru -20 dkg margaryny Kasi maślany smak -1,5 dkg drożdży -łyżka mleka -2 jajka -aromat -1/2 słoika jabłek szarlotkowych Drożdże mieszamy z mlekiem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, margarynę, jajka, drożdże i aromat i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy
Maminek kulinarny