Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe a następnie pozostałą część masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, delikatnie go nasączamy i polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy orzechami. /inspiracja z przepisu s. Anastazji, z małymi zmianami
Domowy Smak Jedzeniaszaro i ponuro. Dzięki zawartości miodu działa antyprzeziębieniowo. Pijemy po małym kieliszku lub dodajemy do nieco przestudzonej herbaty ( 45-50 C ), wtedy jej działanie rozgrzewające jest jeszcze mocniejsze. Oto przepis : Składniki : 1/4 l płynnego miodu ( np. lipowego ) 1/4 l spirytusu 96 % 2 goździki 1 szklanka wody ( najlepiej źródlanej ) Sposób wykonania : W rondelku zagotuj szklankę wody z goździkami. Przestudź
Przepisy i porady kulinarnekonsystencją konfitury. Idealnie nadają się do świątecznych wypieków, codziennych śniadań, osobiście mogłabym je zjeść od tak łyżeczką prosto ze słoiczka Już niedługo na blogu podzielę się z Wami pysznymi przepisami z konfiturą z borówki np. świątecznych piernikiem. Ach ten smak Produkt naprawdę godny polecenia – zdrowie zamknięte w słoiczku. Zdjęcie niestety nie oddaje tego wspaniałego smaku i aromatu
Słodkie okruszkicebuli 3-4 ząbki czosnku 50 g smalcu lub oleju 100 ml rosołu 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz 3-4 gałązki pietruszki wykonanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Środek wydrążamy pozostawiając ok. 1,5 cm ścianki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy
Domowy Smak Jedzeniafilmie poniżej znajdziesz przepis na bardzo dobrą naleweczkę imbirową. Ma ona doskonały aromat, a co najważniejsze jest lecznicza. Imbirówka to doskonała nalewka na długie zimowe wieczory, jesienne słoty i wiosenne roztopy. Rozgrzewa, wzmacnia, pobudza apetyt, poprawia trawienie oraz humor, a przy tym jest niezwykle smaczna. Polecam. Zapraszam na film
Przepisy i porady kulinarnefilmie poniżej znajdziesz przepis na leczniczą nalewkę z nasion kminku. Pomaga ona podczas problemów trawiennych, wzdęciach i po obfitych posiłkach. Jest łatwa do wykonania, nie wymaga wiele pracy i czasu. Zapraszam na film
Przepisy i porady kulinarneprzyprawowej sprawia, że włos się jeży – bez wnikania w szczegóły, czysta chemia. Podejmuję więc decyzję: robię RANCH w wersji analogowej! Po przeczesaniu internetu okazało się oczywiście, że ile przepisów, tyle opcji, ale udało mi się wyodrębnić pewne cechy wspólne. Składniki: Majonez – 1 filiżanka (cup, ha ha! – ja dałam oczywiście „na oko) Śmietana – połowa tej ilości(...)Ocet winny – 1/2 łyżeczki Ostra papryka – 1/4 łyżeczki Sól – 1/4 łyżeczki Maślanka – aż do uzyskania pożądanej konsystencji, ok. 1/2 filiżanki Oryginalny, lekko zmodyfikowany przeze mnie przepis (nie chciałam, żeby był za ostry) znajduje się tutaj – klik . Przygotowany w ten sposób Ranch jest świetnym dipem, jednak moim zdaniem do sałaty niespecjalnie się nadaje, ze względu
Patchworkzisiaj po raz pierwszy w tym roku zrobiłem pyszną i zdrową cukinię z własnej działki. Dobrze przyrządzona smakuje lepiej niż schabowy ! Smakowała wyśmienicie. Tutaj znajdziesz przepis : cukinia Dowiedz się więcej o tym zdrowym warzywie : Zdrowa cukinia Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarneKolejny z przepisów mojej mamy na pyszny obiad dla jaroszy i mięsożerców. Świetne połączenie bakłażana z serem feta i podsmażoną cebulka z pomidorami. Składniki (2 porcje obiadowe lub 4 przystawki) : 2 bakłażany 1/2 kostki sera feta 3 ząbki czosnku 4 cebule 1 pomidor 1/2 chilli bez pestek 1 płaska łyżeczka cukru sól, pieprz, bazylia i tymianek(...)niej bakłażany - na bakłażanach rozłożyć masę cebulową, na niej położyć pokrojony w kostkę ser feta i posypać ziołami - piec 15-20 minut w 200 stopniach SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Frytki z cukinii z sosem czosnkowym <klik> Zobacz tez przepis na Zapiekankę ziemniaczaną z pieczarkami i cebulą <klik
Pora na pora i pomidoraniż jabłka, czy brzoskwinie. Gdy robimy szlafroczki z brzoskwiniami lub morelami nie dodajemy cynamonu, a zamiast cukru pudru możemy je udekorować białą pomadą . Smakują wyśmienicie ! Warto wypróbować ten przepis. Polecam
Przepisy i porady kulinarneciężkiej chorobie, czy operacji. Nalewkę przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Sok brzozowy możemy kupić np. na Allegro lub samemu upuścić z drzewa brzozy. Tutaj znajdziesz wiele innych przepisów na zdrowotne nalewki i likiery domowe Na Zdrowie
Przepisy i porady kulinarnepasteryzować około 30 minut. Tak przygotowane grzyby zimą lub wiosną przydadzą się nam w kuchni do różnych potraw np. sosów,zup itp. Gorąco polecam wszystkim ten przepis. Życzę Smacznego
Przepisy i porady kulinarne