Święta, święta i po świętach :) ...i trzeba nam radykalnej odmiany od klasyki polskiego świątecznego stołu, zatem moja propozycja, to pyszna sałatka z moim ulubionym niebieskim serem
Delicious TitbitsPolecam Wam zrobienie sosu karmelowego. Jest on o niebo lepszy niż sklepowy :) Najbardziej lubimy jeść z nim naleśniki, ale jego zastosowanie jest ogromne :) Niestety ma
Delicious TitbitsDziś przestawiamy propozycję dla leniwych smakoszy. Nie ma szans, by się przepracować, a efekt jest, że... palce lizać. To danie praktycznie przyrządza się samo :) a najbardziej
Delicious TitbitsBardzo lubię szyć i bardzo mnie to relaksuje :) W szczególności upodobałam sobie literki. Te zrobiłam w prezencie dla małego Jasia :) Mamie Jasia się spodobały :) Mam
Delicious TitbitsPo wczorajszej niezbyt zdrowej diecie pączkowo-faworkowej proponuję Wam lekki obiadek na bazie kaszy, warzyw i drobiu. To również dobry patent, aby opróżnić zapasy ze
Fabryka pomysłówOd bardzo dawna dostawałam od Was sygnały, że brakuje Wam na blogu przypominajki, wersji bloga "od kuchni", a więc w przypływie wolnego czasu zabrałam się do
Fabryka pomysłówOd niedawna mam możliwość testowania kamienia do pizzy i pieczywa marki Bakero . Nie będę ukrywać, że propozycja bardzo mnie zainteresowała, gdyż kilka miesięcy wcześniej zastanawiałam
Fabryka pomysłówW akcji Gotowanie za głosowanie wybraliście tym razem jogurtowe pianki. Postanowiłam je przyrządzić z malinami, aby wykorzystać ostatnie zimowe zapasy, gdyż pora opróżnić lodówkę przed zbliżającym
Fabryka pomysłówNoodle to kolejne z tych dań, które może mieć milion wersji smakowych i nigdy mi się nie znudzi. W dodatku jest syte i robi się je
Fabryka pomysłówJuż nie raz słyszałam ze strony moich mężczyzn pytanie czy da się odtworzyć sos, który wchodzi w skład ich ulubionego Big Mac’a. Pokombinowałam i wyszło
Fabryka pomysłówLekko, smacznie i kolorowo – tak można opisać dzisiejszą sałatkę, która stanowi dla mnie nie tylko lunch do pracy, ale także obiad, gdy nie mam czasu na
Fabryka pomysłówW większości domów ryba kojarzy się jedynie w postaci kotletów rybnych lub wersji panierowanej. Natomiast mięso rybie jest dość wdzięczne do wielu potraw z udziałem
Fabryka pomysłów