przepis - 33114 przepisów (strona:682/2208)

Dżem z truskawek. 122

Składniki : 4 kg truskawek   ( dobrze dojrzałych ) 1,60 kg cukru 4 szt. opakowania Dżemix 2:1 kwasek cytrynowy lub sok z cytryny Sposób wykonania

Przepisy i porady kulinarne
Precelki półfrancuskie z masą serową. 144

Składniki : Ciasto : 0,38 l mleka 15 dkg cukru 8 jaj 9 dkg drożdży 25 dkg margaryny 1 cukier waniliowy sól otarta skórka z cytryny mąka

Przepisy i porady kulinarne
Bób gotowany z masełkiem. 103

Składniki : 50 dkg młodego zielonego bobu 10 dkg masła sól woda Sposób wykonania : Bób wsypujemy do osolonego wrzątku, gotujemy kilkanaście minut, aż będzie miękki. Następnie odcedzamy

Przepisy i porady kulinarne
Sok z leśnych jagód (borówek) na zimę. 108

Składniki : 2 kg borówek 80 dkg cukru Sposób wykonania : Borówki oczyścić,opłukać, wymieszać z cukrem, wsypać do dużego słoja. Słoik przykryć papierem lub czystą ścierką , odstawić

Przepisy i porady kulinarne
Pyszny dżem z borówek. 106

Składniki : 2 kg borówek 1 kg cukru 3 dżemixy  (2:1) kwasek cytrynowy Sposób wykonania : Z kilograma cukru odsypujemy 20 dkg na papier, dodajemy Dżemixy

Przepisy i porady kulinarne
Dżem z leśnych jagód (borówek). 133

Składniki :                      na 7 małych słoiczków

Przepisy i porady kulinarne