Mamy dziesiąte Wyzwanie Blogerek i nie ostatnie - to wiem! Tym razem temat wymyślony przez Magdę czyli piwko. U mnie piwa się dużo nie leje, ja za
Magiczne Życie MartyPyszna i prosta suróweczka do obiadu ze świeżych warzyw prosto z mojego warzywniaczka. Kapusta, marchewka i koperek - takie proste surówki są najlepsze:)składniki:1/2 główki dużej
Monia miesza i gotujeDawno nie dodawałam nowych postów ale dużo się działo jednak obiecuję, że nadrobię braki :)Dzisiaj przedstawiam moje piątkowe dzieło na 30-ste urodziny Andrzeja (duży chłopiec
Pudełko rozmaitościO tej porze roku ciasta z jabłkami są niezwykle popularne , ja proponuje ciasto z jabłkami trochę inaczej bo z kisielem który dodałam do piany z białek
Gorący kąsekTacos to obok tortilli chyba najsłynniejsze meksykańskie danie. W Polsce może jeszcze niedocenione, jednak w USA tacos zdecydowanie są bezkonkurencyjne. Tacos możemy serwować z nieskończoną
Mania GotowaniaNazywa się chleb , ale smakuje jak ciasto. Trudno wyczuć jaka nazwa do niego pasuje. Bo obie są bezbłędne. Niczym człowiek się zastanowi nad nazwą, chlebowego ciasta
Z Kuchni Do KuchniSkładniki -vege kiełbaski z papryką Polsoja -tofu marynowane Polsoja -Słoneczne Pola- mieszanka ziaren od Ziarenkowo -ziemniaki,marchewka pieczone w piekarniku lub jeśli ma być szybciej- ugotowane
Z Kuchni Do KuchniMoi Drodzy ja w życiu swoim kosztowałam wielu rarytasów, ale od razu przyznaję się, że nie miałam do czynienia NIGDY z TAHINI. Ani nazwa mi nic
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj u mnie znowu sałatkowa propozycja. Tym razem carpaccio z buraczków z niewielką ilością przypraw ale naturalnie i smacznie. Składniki: 2 buraczki ser sałatkowy w zalewie
Ala piecze i gotujeNie wiem jak Wy, ale ja lubię jesień. Szczególnie taką, jaką mamy w tym roku. Uwielbiam kolorowe liście leżące na ulicy. I spokojne morze, które wygląda
Zgrabne GotowanieSzarlotka :) wszyscy je kochamy. Do mojej szarlotki zawsze dodaję kwaskowych jabłek, jest wtedy idealna ani za słodka, ani za kwaśna. Rozpływa się w ustach. Idealna do
Smaki EdytyNie wiem czy to dobrze, że o tym powiem ale w tym musie w ogóle nie czuć dyni... Za to ma on smak pysznego, wyrafinowanego kremu
Mango PapajaMoje owsianki ewoluują w zależności od pory roku i od ilości czasu z rana. Najpierw po prostu gotowałam je z samego rana. Potem, kiedy
Sto kolorów kuchniBuraczki w na zimę - moje ulubione szczególnie kiedy mam lenia, a trzeba coś podać do obiadu. Tą sałatkę robiła zawsze moja mama, dlatego nie wyobrażam
Niezły MłynekPyszne długie niedzielne śniadanie! Swojskie ekologiczne jajka na miękko, podane z łososiem norweskim wędzonym na zimno, podane z awokado, świeżą figą i oliwą z oliwek. Posypane
SMYKWKUCHNI