Czasem ma się po prostu ochotę na coś extra, nawet jeśli żar się z nieba leje i ledwo człowiek zipie od upałów. Nie szkodzi, można włączyć
Z Kuchni Do KuchniWydaje mi się , że jest to wyjątkowa przekąska, tak jak wyjątkowe są wafle ryżowe Good Food Brazilian Barbecue! Ale żeby osiągnąć tę ekskluzywną przekąskę, należy troszkę
Z Kuchni Do KuchniCiepło, gorąco, upał, tego nie da się nie zauważyć...No to co? No to lody! Lody inne, lody ZAMIAST posiłku. Takie lody mogą zastąpic posiłek, gdyż
Z Kuchni Do KuchniJest gorąco , wszystko się topi błyskawicznie jak masło. Ale śniadanie trzeba zjeść, najlepiej chłodne i zdrowe ale i pozywne, żebyśmy nie musieli doajdać „pomiędzy”. Składniki -2
Z Kuchni Do KuchniTak...tak, faktycznie w sam raz na jeden raz!- rewolucja! Niedawno moi Drodzy , listonosz przyniósł mi paczuszke, a w niej cztery Mixy sałatkowe Biolevita. W sam
Z Kuchni Do KuchniCztery godziny po obiedzie, a mnie już burczy w brzuchu! Jednym słowem mam chęć na coś... Obiadu nie mogę, bo był. Na kolację za wcześnie. No
Z Kuchni Do KuchniKilka dni temu zawitała do mnie przesyłka w ramach współpracy. ASTRA – czy Wam to coś mówi? Na pewno! Lecz jeśli nie- to w skrócie... Poznańska Palarnia
Z Kuchni Do KuchniSałatka jest naprawdę niezwykła, a może to dlatego, że nie trzymałam się ani miar ani wag i wykonałam ją po prostu na przysłowiowe „oko”! Co dałam
Z Kuchni Do KuchniNa obiad było rosołek, trochę przesadziłam z kluskami, bo za dużo mi zostało. Zrobiła się taka forma jak z babki do piasku i szczerze powiedziawszy wyglądu
Z Kuchni Do KuchniTak jak Anglicy co dzień po południu celebrują picie herbaty, tak mieszkańcy południowej Afryki delektują się naparem z liści aspalatu prostego. Roślina ta, zwana powszechnie rooibos
Z Kuchni Do KuchniPokrzywa.... Dużo by o niej pisać. Ta niepozorna roślina, niepotrzebne parzydełko , które deptamy gdy napotkamy..kryje w sobie same dobroczynne działania. Traktowany jak chwast dziś króluje
Z Kuchni Do KuchniZabierałam się, zabierałam i w końcu jest ! Moje wrażenia po przetestowaniu VITALIA- DIETY SMACZNIE DOPASOWANEJ. Dlaczego WARTO stosować tę dietę? Bo układają ją prawdziwi dietetycy,w
Z Kuchni Do KuchniDostałam wspaniały szpinak i od razu postanowiłam go spożytkować na tarcie. Prosto elegancko i smacznie... Składniki -200 g mąki -100 g masła -3 łyżki zimnej wody
Z Kuchni Do KuchniTak sobie pomyślałam, że jednak muszę napisać kilka słów o wygranej już jakiś czas temu nagrodzie od BOTTI ELECTRONIC. A wygrałam Ekspres do kawy Platinum Line
Z Kuchni Do KuchniPlacki ziemniaczane podpatrzone u Magdy Gessler, którą darzę szczególną sympatią. Swoje wykonałam na wsi u babci, z młodych ziemniaków, które musiałam sobie sama motyczką ukopać. Nie
Z Kuchni Do Kuchni