Bolognese – to ciepły sos mięsny pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Sporządza się go z wielu rodzajów mięs- używa się wieprzowiny i wołowiny, kiełbas (tradycyjnie: mortadela), boczku
Z Kuchni Do KuchniJakiś czas temu wygrałam cukierki wszelkaie, pyszniutkie... I te cukierki właśnie skończyły się, dziś..co wprawiło w smutek moje dzieciaki, mnie..i mamę ...gdyż cukierki były
Z Kuchni Do KuchniNiedziela. Jakaś pogoda typowo marcowa tego czerwca. Szaro, zimno. Nudno. Trzeba to zmienić. Dodać nutki pikanterii. Odfrunąć. Do Włoch najlepiej. Na chwilkę. Zabieram Was ..na intrygującą
Z Kuchni Do KuchniDzięki uprzejmości GRANTE-klik miałam okazję przetestować 3 różne soki. Soki ,które , gdy pite systematycznie mogą przedłużyć nam życie, doładować wyczerpane stresem życiowe baterie, naładować
Z Kuchni Do KuchniZróbmy cos po polsku, elegancko...ale zdrowo. Zróbmy sobie obiad na parze! Składniki -kilka ziemniaczków -szparagi -pierś z kurczaka pokrojona na mniejsze części -pieczarki -ser żółty
Z Kuchni Do KuchniSkładniki na extra szybkie babeczki -4 jaja -szklanka cukru -półtorej szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -pół kostki margaryny stopionej Kruszonka -80 g masła zimnego
Z Kuchni Do KuchniTak bardzo miałam ochotę na coś co by było polskie, miało mięsko, ale też było zdrowe, niesmażone , nieprzetwarzane itd. I postawiłam na piekarnik! Bo to
Z Kuchni Do KuchniZnów ciacho proste jak drut, ciągle to samo, tak ..tak ciągle to samo. No ale cóż, składniki są z pamięci, zawsze wychodzi... tylko owoce można zmieniać
Z Kuchni Do KuchniOd rana parno i duszno... Jeść się nie chce a jeść trzeba, najlepiej aby to nie było gorące. Więc zjemy sobie coś co często gęsto podaje
Z Kuchni Do KuchniMoja kuchnia wygląda teraz , jak po wybuchu bomby w magazynie przetwórstwa warzywnego. Cały dom przesiąkł octem ...bo mnie się zachciało włoskiej sałatki zrobić i zamknąć ją
Z Kuchni Do KuchniUwaga: Idealny, puszysty biszkopt genueński nie jest taki prosty do wykonania (nie dodaje się do niego proszku do pieczenia). Jeśli wyszedł Ci twardy i zbity, musisz
Z Kuchni Do KuchniDziś znowu siedze w tych marynatach... I zatęskniłam za czymś bardzo włoskim, sycylijskim. Zatęskniłam za obiadem , który MUSI być tam codziennie,jak amen w pacierzu.To była
Z Kuchni Do KuchniSzybkie ciacho. Ciacho, które uda się każdemu,pod warunkiem, że jaja świeże! Ciacho na każdą okazję i dla każdego. Składniki -5 jajek -pół kostki margaryny Palma
Z Kuchni Do KuchniOd zawsze wiadomo jak ważną rolę dla człowieka odgrywają ziarna. Różnorodne mieszanki ziaren przenoszą nas w podróż do miejsc odległych, do upraw bio, do natury. Wzbogacają
Z Kuchni Do KuchniWczoraj bardzo miła niespodzianka. Zapukal kurier i paczusię przyniósł. A w niej ziarenek moc! Prażone ziarna od ZIARENKOWO. Nie od dziś wiadomo, jak ważne dla organizmu
Z Kuchni Do Kuchni