Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego, 100 g szynki konserwowej, 1/2 puszki groszku konserwowego, 3 jajka, 1 łyżka majonezu Develey, sól, pieprz, Przygotowanie: Jajka
Aga w kuchniSkładniki: ok. 1/2 szklanki miąższu z dyni, ok. 1 szklanki mąki pszennej Młyn Kopytowa, 2 jajka, olej ryżowy Oleje świata, szczypta soli, do posypania: cukier puder
Aga w kuchniSkładniki: 3 kg aronii, 1 kg cukru, u mnie było 6 kg aronii, więc 2 kg cukru Przygotowanie: Aronia powinna
Aga w kuchniSKŁADNIKI: 1/2 nektarynki, 1/2 gruszki, 1 łyżka masła, kilka migdałów blanszowanych Skworcu, 1 łyżka słonecznika łuskanego, 1 łyżka miodu Miody Wileńskich, 1 łyżka płatków migdałowych Skworcu
Aga w kuchniSkładniki: 3 pomidory, 2 kulki mozzarelli, kilka czarnych oliwek bez pestek, kilka listków świeżej bazylii, 2 łyżki oleju lnianego Oleje świata, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii Skworcu
Aga w kuchniMetodą prób i błędów doszłam do wersji idealnego domowego majonezu. Przygotowywałam go już kilkakrotnie i za każdym razem wychodzi super aksamitny i bardzo gęsty
Smaczne ZdroweLepienie pierogów zabiera trochę czasu. Ale największa satysfakcja z lepienia to to że domowe pierogi są najlepsze. Dzisiaj proponuję pierogi z farszem z maślaków i kiszonej
Ala piecze i gotujeUniwersalne ciasto, które można piec ze wszystkim owocami, piekłam te ciasto także z bezą i zawsze
RAROSSAUwielbiam jabłka mogła bym je jeść cały czas, nie ważne pieczone, duszone, czy postaci ciast, jabłka są pyszne i już J. Dziś mnie naszło na
RAROSSAKiedyś padły słowa moich znajomych "zrób sushi", od razu padł na mnie blady strach i przerażenie, o zimnych potach nie wspomnę... Zaczęłam zagłębiać się
Zainspiruj się kuchniąByłabym całkiem zapomniała- dziś pierwsze urodziny bloga. Dokładnie rok temu wpisałam tu pierwszy post, a czas minął nie wiadomo kiedy ;) Patrząc na swoje pierwsze posty
Czerwona PorzeczkaDziś przenoszę się do Egiptu. Do pięknych i obszernych komnat, do zaskakującej przyrody, do świata niewyobrażalnie pięknych i dostojnych budowli. Będę jadła w towarzystwie trzeciego faraona
Z Kuchni Do KuchniBędąc na Podlasiu natrafiłam na piękny krzew kaliny koralowej. Przyznam, że wcześniej nic z niej nie robiłam, ale ponieważ jestem ciekawskie jajo i lubię przerabiać to
Smaczna PyzaW piątkowy poranek naszła mnie genialna myśl: zrobię ciasto, a co tam :) Jak dobrze wiecie uwielbiam czekoladę i wszelakie czekoladowe desery. Tym razem również ona
Kolizje SmakówPrzypominają placki ziemniaczane. No może te z kabaczka szybciej i łatwiej zetrzeć na tarce bo nie jest tak twardy jak ziemniaki. Składniki: 2 kabaczki 2 jajka
prawdziwe jedzenie