przepis - 33114 przepisów (strona:384/2208)

Sałatka z tuńczykiem i brokułem 426

Składniki: 200 g makaronu gwiazdki Czaniecki, 1 brokuł, 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie Graal, 2-3 łyżki majonezu, sól, pieprz. Przygotowanie:    Różyczki brokuła

Aga w kuchni
Pasta śledziowa na waflach 165

Składniki: kilka mini wafelków ryżowych, 20 g żółtego sera, wędzone filety śledziowe w oleju, 1 płaska łyżka majonezu, natka pietruszki, sól, pieprz.  Przygotowanie:   

Aga w kuchni
Roladki ze szpinakiem na parze 131

Składniki: 400 g świeżego szpinaku, 1 łyżka masła, 2 piersi kurczaka, sól, pieprz.  Przygotowanie:     Piersi kurczaka dokładnie myjemy pod zimną wodą i

Aga w kuchni
Buritto 143

Składniki: kilka placków wraps tortilla, 400 g mięsa mielonego, 300 ml przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, sól

Aga w kuchni
Migdałowe ciastka 152

Składniki: 170 g mąki, 1 budyń waniliowy bez cukru, 50 g cukru, 2 żółtka, 125 g masła, 70 g rozdrobnionych migdałów. do posypania: cukier puder Przygotowanie

Aga w kuchni
Fasolka po bretońsku 2 142

Składniki: 500 g fasoli, 400 g kiełbasy, 150 g wędzonki, 60 g przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu McDonald's, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka

Aga w kuchni
Makaron z tuńczykiem 171

Składniki: 300 g makaronu świderki Czaniecki, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Graal, 1 jogurt naturalny 300 ml, koperek, sól, pieprz. Przygotowanie:    Makaron gotujemy

Aga w kuchni
Kanapeczki z sałatką z makreli 134

Składniki: 1 puszka sałatki z makreli  Graal, 2 łyżki masła, 4 kromki razowego pieczywa, natka pietruszki. Przygotowanie:   Za pomocą kieliszka wycinamy z chleba kanapeczki

Aga w kuchni
Tortilla z jajecznicą 126

Składniki: placki Wraps tortilla, 2 jajka, 30 g mielonego mięsa wołowego, 2 plasterki żółtego sera, 1 łyżka masła, pieprz, sól. Przygotowanie:       

Aga w kuchni
Trufle rumowe 89

Składniki: 100 g miękkiego masła, 2/3 szklanki cukru pudru, 100 g herbatników, 2 łyżki kakao, 3 łyżki rumu, 2 łyżki posiekanych migdałów (u mnie słupki migdałów

Aga w kuchni
Makaron z łososiem 136

Składniki: 200 g makaronu świderki Czaniecki, 400 ml kremówki, kilka pomidorków daktylowych, 100 g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 1 puszka łososia w oleju Graal, sól

Aga w kuchni
Sałatka z selerem konserwowym 228

Składniki: 1 słoik selera konserwowego, 1 puszka kukurydzy, 200 g żółtego sera- u mnie gouda, 4 plasterki szynki konserwowej, 4 łyżki majonezu, 2 łyżeczki musztardy Dijon

Aga w kuchni
Dżem śliwkowy 102

Składniki:3 kg śliwek,1/2 kg cukru.Przygotowanie:  Umyte śliwki kroimy na połówki, wyciągając z nich pestki. Wkładamy do dużego garnka z grubym dnem i gotujemy

Aga w kuchni
Ciastka pieguski 151

 Składniki: 100 g masła, 150 g mąki, 1/2 szklanki cukru, 1 białko, 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli, 50 g czekoladowych kropelek, 1/2 szklanki posiekanych orzechów

Aga w kuchni
Soczysty kurczak 145

Składniki: 1 duża pierś kurczaka, 1 kostka rosołowa Knorr, 3 łyżki oliwy. dekoracja: pomidorsałata lodowaoliwki czarneser solankowyPRZYGOTOWANIE:  Tak niewiele potrzeba by kurczak był soczysty.Kostkę

Aga w kuchni