przepis - 33114 przepisów (strona:382/2208)

Zapiekanka z ziemniakami 203

Składniki: ok.6 ziemniaków,  0,5 kg pieczarek, 1 cebula, 0,5 kg mięsa mielonego, 300 ml kremówki, 2 żółtka, 100 g żółtego sera, 0,5

Aga w kuchni
Boże Narodzenie 235

Babka drożdżowa Babka korzenna Babka z gwiazdką Choinki pistacjowe Dekoracja pierniczków Keks na białkach Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Marcepanowe ciasteczka Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik

Aga w kuchni
Fiskars- durszlak, szpatułka, ostrzałka 116

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania durszlak, szpatułkę i ostrzałkę Fiskarsa. Durszlak możecie kupić tutaj. Ma on jedną wielką zaletę - można go złożyć i zajmuje naprawdę

Aga w kuchni
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 146

Składniki: 1 opakowanie makaronu fettucionne Czaniecki, 1 podwójna pierś kurczaka, 3-4 suszone pomidory suszone w oleju, 1/2 sera feta, 500 g świeżego szpinaku, 300 ml

Aga w kuchni
Muffinki piernikowe 152

Składniki: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka kakao, 1 łyżka przyprawy korzennej, 2 łyżki płynnego miodu, 1 szklanka

Aga w kuchni
Pierniczki- czerwone serca 154

SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki, 1/2 masła, 15 łyżek cukru, 3/4 szklanki miodu, 1/2 opakowania przyprawy do pierniczków, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, lukier dekoracyjny

Aga w kuchni
Mikołaje - pierniczki 129

  Składniki: 3 szklanki mąki, 1/2 masła, 15 łyżek cukru, 3/4 szklanki miodu, 1/2 opakowania przyprawy do pierniczków, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, lukier

Aga w kuchni
Zapiekanki z bagietek 153

Składniki: 1 bagietka, kilka plasterków szynki, 40 g żółtego sera, 500 g pieczarek, 1 cebula, oregano, ketchup. Przygotowanie:    Bagietkę przekrawamy na pół i następnie

Aga w kuchni
Migdałowe ciasteczka z żurawiną 133

Składniki: 2 szklanki mąki, 130 g masła, 1/3 szklanki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, kilka kropelek aromatu migdałowego, 1 jajko, 1 żółtko

Aga w kuchni
Spaghetti ze szpinakiem i ricottą 137

Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti, 2 łyżki masła, 1 ząbek czosnku, 250 g świeżego szpinaku, 150 g serka ricotta, 200 ml kremówki, zioła prowansalskie, sól morska

Aga w kuchni
Gulasz z kaszą gryczaną 162

Składniki:600 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 czerwona papryka, 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 ogórek konserwowy, 2 suszone grzybki, mąka do obsypania mięsa, 2

Aga w kuchni
Wafle ryżowe z pastą z makreli 172

Składniki: wafle ryżowe, ok. 200 g wędzonej makreli, 200 g tłustego sera twarogowego, 3 łyżki mleka, 2 łyżki natki pietruszki, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie: 

Aga w kuchni
Mini wafelki z pomidorkiem 128

Składniki: mini wafelki,  serek śmietankowy, pomidorki cherry, szczypiorek, sól morska, pieprz kolorowy. Przygotowanie:    Mini wafelki ryżowe smarujemy serkiem śmietankowym. Pomidorki cherry lub koktajlowe

Aga w kuchni
Bigos 158

Składniki:2 kg kiszonej kapusty, 0,5 kg mięsa gulaszowego, 300 g boczku surowego wędzonego, 300 g kiełbasy, 1 cebula,2 łyżki oleju, 1 garść suszonych

Aga w kuchni
Serowe oponki 170

Składniki:250 g sera twarogowego półtłustego.niecałe 2 szklanki mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,1/2 łyżeczki sody,1 jajko,1 żółtko,30 g roztopionego masła

Aga w kuchni