utartej masy. Zmiksować. Blaszkę o wielkości 25x34cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać przygotowane ciasto. Piec w 180°C około 50 min. Po wystudzeniu ciasto polać lukrem. źródło przepisu: domowe-wypieki.pl
O kuchni z uczuciemcytryny i mąką kukurydzianą i wlewamy stopniowo do gorącego wywaru stale mieszając. Podgrzewamy, aż bulion zacznie gęstnieć, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy gorące. źródło przepisu: książka "Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku
O kuchni z uczuciemStudzimy na kratce. W małym garnuszku rozgrzewamy marmoladę stale mieszając, aby się nie przypaliła i smarujemy nią ciasteczka. Następnie smarujemy ciastka lukrem. Pozostawiamy do stężenia lukru. Smacznego. Źródło przepisu: Książka Wolfgang C. Ehrnsperger "Potrawy z ziemniaka
O kuchni z uczuciemcebulą i ziemniakami. Jeżeli całość jest zbyt gęsta dolej odrobinę wody z makaronu. Posyp startym parmezanem i natką pietruszki. Wszystko razem wymieszaj. Podawaj gotowe na talerze. Smacznego Źródło przepisu: Jamie Oliver "Moje obiady
O kuchni z uczuciemmałym krążkiem do dołu. Po uzyskaniu złotego koloru obróć na drugą stronę. Wyłóż na ręcznik papierowy. Po lekkim wystudzeniu posyp cukrem pudrem i ułóż wisienkę lub dżem. Źródło przepisu. z bloga najsmaczniejsze.pl
O kuchni z uczuciemzagotować w garnku wodę, na nim postawić miskę. Do miski wrzucić czekoladę i czekać aż się rozpuści) dodać mleko,masło. Wszystkie składniki połączyć i polać ciasto. Udekorować orzechami. Źródło przepisu: http://prl-kuchniadanusi.blogspot.com
O kuchni z uczuciemrodzą się nowe pomysły. A ser ten można mrozić, więc chyba trochę sobie zamrożę i będzie super za jakiś czas aby dłużej cieszyć się jego smakiem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipowstały spontanicznie. Gotowałam sobie zupę buraczaną i zostały mi duże kawałki buraków i mięso z zupy. Po dodaniu kaszy, którą uwielbiam, powstało naprawdę smaczne, chrupiące danie. Kotlety gryczane Drukuj przepis Składniki 1,5 torebki kaszy gryczanej (akurat tyle miałam w pudełku ;)) 2 żeberka (ugotowane z zupy buraczanej) 1 burak (ugotowany z zupy buraczanej) 2 jajka sól pieprz przyprawa do gyrosa
CoolinarniePLodparuje woda dodajemy ocet balsamiczny, porwaną rukolę i wsypujemy kaszę gryczaną, mieszamy, doprawiamy do smaku, po kilku minutach gasimy płomień, podajemy zaraz po przygotowaniu posypane orzechami włoskimi. Więcej przepisów na dania z kaszą: Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką
Moja smaczna kuchniaCarbonara według oryginalnego przepisu nie posiada śmietany, a zamiast boczku, ma prościutto. Ale cóż ..moja wersja i nie tylko jest równie smaczna. Tak ją robiłam we Włoszech jak i robię w domu. Nikt nigdy nie narzekał. Dla dwóch osób w 30 minut: - makaron spaghetti Barilla - 15-20 dkg wędzonego, surowego boczku - 3 żółtka - pieprz czarny grubo mielony - szczypta gałki muszkatułowej
Pasje Jolkiwidu ani słychu. Zmarszczyłam brwi i, z coraz mniejszym spokojem, rozpoczęłam przegląd pozostałych etykiet. NIE MA! Nie mogłam uwierzyć, że jeszcze nie wrzuciłam posta z tym przepisem. Chlebek bananowy to ulubiony deser mojego Marcina, co w sumie niezmiernie mnie cieszy, bo jest BANALNIE PROSTY. I do tego pyszny! Dlatego dziś nadrabiam to zaniedbanie. Tylko dodam czekoladę. I Malibu
Gotowanie to kochanieblogu krótka relacja z warsztatów kulinarnych, które odbyły się 10 stycznia w Warszawie w Joseph's Culinary Studio . Organizatorem warsztatów była Cisowianka , a uczestnikami byli autorzy czterech przepisów, które zwyciężyły w konkursie"Gotujmy zdrowo-mniej soli", więc warsztaty były bardzo kameralne, co jest rzadkością. Mieliśmy ogromną przyjemność gotować pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce
Kulinarne przygody Gatitykońcu dodać borówki i ponownie zamieszać. Przelać do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 30 minut. Podawać np. z bitą śmietaną lub jogurtem naturalnym. Ten przepis bierze udział w akcji
wyzwania kuchenneCiasteczka migdałowe z przepisu Doroty robiłam już wielokrotnie w różnych wersjach. Najbardziej smakowały mi te z nadzieniem pomarańczowym . Tym razem zrobiłam wersję megamigdałową, obtaczając ciastka w płatkach migdałów. Tym oto sposobem pozbyłam się nadmiaru zapasów z szafek kuchennych. Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, potem nieco twardnieją. Składniki: 2 białka 250 g zmielonych migdałów bez skórek (zmieliłam płatki
Czerwień i błękitŚwietna niemiecka kiełbasa cielęca, delikatna w smaku, lekko pachnąca goździkami, przyprawiana pietruszką i szczypiorkiem. Najsmaczniejsza podawana na gorąco zaraz po ugotowaniu. Popijać piwem :) Polecam! Przepis z książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis. składniki (na 1 kg surowej kiełbasy) 850 g cielęciny - Ø 5 125 g tłuszczu wieprzowego (użyłam podgardla
Stare Gary