Uwielbiam domowe przetwory . Dziś zaprezentuję Wam najszybsze i bardzo proste w przygotowaniu przetwory: tarte jabłuszka na zimę. Idealne do naleśników, szarlotki lub wyjadania prosto ze słoika ;) Ostatnio robiłam też tort dla dzieci właśnie z takimi jabłuszkami. Polecam. Składniki: dowolna ilość jabłek cukier ale niekoniecznie Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Jeśli lubimy z cukrem to dodajemy dowolną ilość cukru
prawdziwe jedzenieśmietankowy smak dawał super doznania! 3. Sery można podawać w całości lub też je pokroić. Przy drugiej opcji obowiązują pewne "reguły" ;) sery okrągłe i kwadratowe kroimy jak tort, podłużne w paski, a brie w małe trójkąciki. 4. Goście na pewno nie wybaczyliby nam braku wina oraz świeżej bagietki ;) ja zdecydowałam się na czerwone wino z naszego regionu
Kitchens Alphabetbędziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika!)Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz go w zakładce KONTAKT) podamy Ci przepis :) P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazykilku godzinach przekroić i posmarować powidłami śliwkowymi, również wierzch. Do rondelka włożyć połamaną czekoladę, masło i wlać śmietankę. Podgrzewać do rozpuszczenia składników. Polewę wylać na górę tortu. Udekorować suszonymi śliwkami namoczonymi w śliwowicy i kandyzowanymi plastrami pomarańczy
Kulinarny karnet Christopheratrudno uwierzyć, że nie ma w nich ani odrobiny jajka. Takiej konsystencji i smaku długo szukałam. Jestem tak nim zachwycona, że mam zamiar wykorzystać tą recepturę do upieczenia tortu - bardzo przypomina biszkopt. Składniki: batat (słodki ziemniak) 400 g jabłko 1 duża szt mąka bezglutenowa (Mix it Schar) 350 g olej 4 łyżki proszek do pieczenia bezglutenowy
głodny alergikMarian! Tu jest jakby luksusowo!” – ten okrzyk rozbrzmiewa w mojej głowie za każdym razem jak widzę torty, ciasteczka i inne cuda cukiernicze tak ochoczo produkowane przez ludzkość. Oczami wyobraźni widzę siebie jako królową wypieków, której wszystko wychodzi, a konsumenci słodkości padają z zachwytu. Zaraz po tym przypominam sobie, że mam głęboko zakorzeniony wstręt do używania wagi i przepisów
ladykitchenproste, błyskawicznie powstające i tak samo szybko znikające ciasto z malinami i z bezą. Ciasto jest mięciutkie, dzięki mrożonym malinom gdzieniegdzie wilgotne, z serii ciast ucieranych a wisienką na torcie jest chrupiąca beza. Jest podzielne, na dużą blachę. Zdecydowanie jest małym wspomnieniem lata, pikników na trawce lub innych spontanicznych letnich wypraw. Bardzo polecam. Składniki: 175 g masła 5 łyżek śmietany
Made By Mom And SonInspiracją do tego dania był duży tort z sardeli przygotowany na oficjalne przyjęcie w Barcelonie. Ponieważ w Polsce trudno kupić świeże anchois, znane również jako sardele, przygotowałem torcik z małymi śledzikami. Jeżeli komuś uda się kupić świeże sardele ,to należycie oceni ich wyjątkowy smak. Sardele należą do rodziny śledzi. Żyją w dużych ławicach, latem pod powierzchnią morza, zimą w głębinach
Kulinarny karnet ChristopheraMajonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu13 Jajka ugotowane na twardo, posiekane drobno i posypane na wierzchu sałatki Torcik ze śledzia. Inspiracją do tego dania był duży tort z sardeli przygotowany na oficjalne przyjęcie w Barcelonie. Ponieważ w Polsce trudno kupić świeże anchois, znane również jako sardele, przygotowałem torcik z małymi śledzikami. Jeżeli komuś uda się kupić świeże
Kulinarny karnet ChristopheraExquisite sorbets. Słowo "sorbet" pochodzi od włoskiego sorbetto, którego praźródłem jest turecki charbet, wywodzący się z perskiego charab. Prawdopodobnie sekret zamrażania wykradli Chińczykom kupcy perscy, bo
Kulinarny karnet Christopheraproszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 2 łyżki śmietany 200 gram margaryny 350 gram powideł śliwkowych 1 puszka masy kajmakowej krówkowa Masa jogurtowa: Krem jogurtowy do tortów lub ciast Dr. Oetker 150 gram jogurtu 250 ml. mleka ŚmietanFix Polewa: tabliczka czekolady 2 łyżki śmietanki Ciasto:Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy ciasto. Ciasto
NaKońcuJęzykaPolecam ją do przekładania tortów, naleśników i nadziewania rogalików. Składniki: mirabelki cukier Sposób wykonania
w kuchni i w ogrodziewygląda niepozornie, to dzięki mozzarelli jest dość syte. Taka wieża z warzyw jest także ciekawym, nietypowym pomysłem na ciepłą kolację. Musimy tylko pamiętać, żeby wybierać warzywa podobnej szerokości, aby tort podczas pieczenia nie przechylił się. Ja dodatkowo podałam torcik z grzankami z bagietki i kiełkami. Torcik warzywny (8 porcji): 2 bakłażany 2 cukinie 4 jędrne i twarde pomidory 2 kule
Poezja smakuChlebek z dynią Pianka z dyni Tiramisu z dynią Ciasteczka Whoopie Pies - czarne księżyce Brownie z dynią Klasyczne ciasto z dynią Płonący tort dyniowy Sernik z dynią na kakaowym spodzie Drożdżowe ślimaczki z dynią i cynamonem Sernik z dyni z polewą o smaku toffi Ciasto czekoladowe z dynią i migdałami
Z miłości do słodkościteż w cieniutką kosteczkę. Na spód pomidorów kładziemy łyżeczką kiełbasę i w rozcięte rozety pomidorów. Na kiełbasę układamy ogórki,lekko dociskamy łyżeczką. Majonez włożyć do szprycki,takiej do zdobienia tortów. Wyciskać majonez z góry pomidorów,i miejsca rozciętych rozet
Kuchnia Danusi