Bardzo lubię sałatki na bazie mixów sałat. Co i raz robię i za każdym razem wychodzi trochę inna, bo albo dodam coś nowego, albo dam inne
Państwo Wojtczuk gotująKolejny tort, który przeleżał na komputerze. Tort na specjalne życzenie syna był śmietanowy z wiśniowym musem. Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg
Państwo Wojtczuk gotująW najbliższym czasie będzie trochę więcej sałatek, ponieważ postanowiliśmy jak najczęściej robiąc sałatkowe obiady. Jak wyjdzie zobaczymy. Będziemy publikować, nie wszystkie, bo będą się pewnie powtarzać
Państwo Wojtczuk gotująKolejna sałatka tym razem rybna. Składniki: mix salat, wędzony łosoś, zielone pesto, pomidor, pestki słonecznika i dyni, sól, pieprz. Przygotowanie: Na patelni podprażyć pestki dyni i
Państwo Wojtczuk gotująTym razem sałatka z miodowym posmakiem. Wykorzystałam sos dodany do łososia, ale przy najbliższej okazji będę robiła z dodatkiem sosu własnej roboty. Składniki: makaron, mix sałat
Państwo Wojtczuk gotująKolejny pomysł na sałatkę z wykorzystaniem makaronu, sałat i łososia. Sałatki są cudowne, bo dają tyyyyyleeee możliwości. Składniki: makaron, łosoś wędzony, mix sałat, ogórek świeży, brokuł
Państwo Wojtczuk gotująSzaleństwo sosikowe, bo od nich dużo zależy i najbardziej potrafią zmienić smak. Dziś w roli głównej koperek :) Składniki: makaron, łosoś wędzony, mozzarella, brokuł, papryka, pomidor, sól
Państwo Wojtczuk gotująPrzepyszna sałatka, którą jedliśmy u znajomego na imieninach. Idealna na lato prosta, szybka, lekka, świeża, pyszna :) Składniki: 1/2 średniego kalafiora, 5 ogórków świeżych (małe gruntowe), 4
Państwo Wojtczuk gotująDziś danie wegańskie. Tofu samo z siebie tak sobie mnie przekonuje, ale jako dodatek do różnych dań bardzo mi odpowiada, a do tego smak cudownej kolendry
Państwo Wojtczuk gotująSKŁADNIKI: 100 g Kalettes 10 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowe 1 /2 pora (biała cześć) 10 dag wędliny 3 łyżki jogurto naturalnyego 2 łyżki majonezu
Gotowanie PatkiPor to pyszne i zdrowe warzywo, które dodaje charakteru wielu potrawom. Zawiera mnóstwo witamin: C, A, E, B1, B2, PP. Poza tym pory maj ą
kulinarne odsłony patiSkładniki 2 średnie buraki 3 średnie ziemniaki 4-5 filetów śledzi marynowanych (najlepiej w occie winnym) 1-2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu 1 łyżka
OliveandThymeJakiś czas temu popularnym trendem stało się przygotowywanie w słoikach warstwowych posiłków na wynos. Choć nie potrafię powiedzieć czy moda na nie już przeminęła, czy nadal
Even Better FoodFanem sałatek jestem, to wiecie. Na weekendzie mieliśmy małą imprezkę, mój młody kończył 8 lat (nie mogę się nadziwić jak to zleciało). Oczywiście listę zrobił, co
kruche babeczki