przepis na piersi z kurczaka - 2500 przepisów (strona:16/167)

MSM MOŃKI - wspólpraca 171

Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić wzdłuż na paski. Pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do miski i doprawić.W osobnym naczyniu należy przygotować ciasto podobne do tego jakie robimy do naleśników. Łączymy składniki i dokładnie je mieszamy. Kawałki piersi z kurczaka zalewamy ciastem. Do miski wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej po kawałku paski(...)piersi z kurczaka (każdy kawałek musi być dokładnie oblany ciastem). Kawałki kurczaka smażymy w głębokim tłuszczu do czasu aż osiągną złoty kolor. Po wysmażeniu przekładamy je na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Na gorące stripsy położyłam dodatkowo plasterki sera żółtego typu Edam  MSM Mońki . Dodały one jeszcze lepszego smaku :) Edamski MSM Mońki to ser podpuszczkowy typu holenderskiego. Powstał

ClauditteMissCooking
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 177

Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić wzdłuż na paski. Pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do miski i doprawić.W osobnym naczyniu należy przygotować ciasto podobne do tego jakie robimy do naleśników. Łączymy składniki i dokładnie je mieszamy. Kawałki piersi z kurczaka zalewamy ciastem. Do miski wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej po kawałku paski(...)piersi z kurczaka (każdy kawałek musi być dokładnie oblany ciastem). Kawałki kurczaka smażymy w głębokim tłuszczu do czasu aż osiągną złoty kolor. Po wysmażeniu przekładamy je na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Na gorące stripsy położyłam dodatkowo plasterki sera żółtego typu Edam MSM Mońki . Dodały one jeszcze lepszego smaku :) Edamski MSM Mońki to ser podpuszczkowy typu holenderskiego. Powstał

ClauditteMissCooking
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 837

przejść do wybranego przepisu wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę potrawy. 1. Piersi z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych 2. Oszukane przepiórcze udka 3. Perski kebab (joojeh kebab) 4. Pie z kurczakiem i warzywami 5. Szaszłyki 6. Sałatka "Grzybowa polana" 7. Piersi kurczaka po amerykańsku 8. Grillowany kurczak caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą

Przepisy Aleksandry
Kurczak w swiatecznym wydaniu 223

stresowac, bo mam w domu mala amatorke tego przysmaku. A to czego moja panna nie zdazyla wyjesc szybciutko wykorzystalam do obiadu. Piersi kurczaka w swiatecznej odslonie, zapraszam.Roladki z kurczaka z zurawinaskladniki 4 sredniej wielkosci piersi kurczaka 1 srednia cebula do nadzienia 1 mala cebulka do sosu 1 lyzka masla czosnkowego 2 spore garscie zurawiny suszonej 1 lyzeczka konfitury

Przysmaki Karolki
Piersi z serkiem topionym 222

Piersi z kurczaka nadziewane serkiem topionym... Do środka piersi możemy włożyć praktycznie każde nadzienie u mnie był to serek topiony, ale wiem że teraz na pewno zrobię z pieczarkami.  Dla 2 osób potrzebne będą: jedna podwójna pierś z kurczaka serek topiony  jajko mąka bułka tarta sól, pieprz ser (opcjonalnie) Podwójną pierś przecinamy na pół, połówki przycinamy

Pelusiowa Kuchnia
Pierś kurczaka z curry, zapiekana z porem 497

Fantastyczny, szybki i smaczny obiad! Pierś kurczaka zawsze smakuje świetnie, a w tym zestawieniu jest dość wyjątkowa i niecodzienna... , chyba, że każdego dnia używacie curry. ;) U mnie ta przyprawa gości rzadko, a jednak zawsze nam smakuje. 700g filetu z piersi kurczaka 1 duży por 1 kubek (330ml) słodkiej śmietanki 30% kawałek żółtego sera MARYNATA: 2 łyżki przyprawy curry

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak na porowym puree 124

prowansalskich. Podsmaż chwilę, ale nie rumień. Przykryj patelnię i duś pora około 10 minut na średnim ogniu, aż ładnie zmięknie i się zeszkli. W międzyczasie zajmij się kurczakiem. Umyj piersi, odetnij tłuste części i każdą pierś przekrój wzdłuż na cieńsze filety. Oprósz solą i pieprzem, dopraw pozostałą częścią ziół prowansalskich. Tak przygotowane filety obtocz w mące. Weź drugą(...)patelnię i wrzuć na nią 2 łyżki masła. Kiedy się rozpuści, dodaj piersi kurczaka i smaż na średnim ogniu około 3 minuty z każdej strony. Do zeszklonych porów dodaj smietankę 30%, zamieszaj i chwilę podgotuj. Część pora możesz wyjąć i zmiksować na puree.  Na patelnię z porami dodaj podsmażone filety z kurczaka i duś razem, aż kurczak

Gotowanie to kochanie
Pieczeń z kurczaka, nadziewana szpinakiem w cieście francuskim 158

moim domu szpinak jest lubiany przez wszystkich, w dowolnej jego postaci.  Postanowiłam urozmaicić smak szpinaku dodatkiem pieczonej piersi kurczaka. Idealne na obiad :) Składniki: Dwie duże piersi z kurczaka ok 400g szpinaku (może być mrożony) opakowanie sera feta pomidor płat ciasta francuskiego sól, pieprz, papryka ostra 3 ząbki czosnku oliwa bazylia, oregano Przygotowanie: Czosnek obieramy i kroimy drobno(...)chwilę dusimy. Pomidor myjemy i kroimy w kosteczkę, po czym dorzucamy do szpinaku. Przyprawiamy pieprzem i dodajemy połamany ser feta (nie musimy solić, ponieważ ser jest słony). Piersi z kurczaka myjemy. Jedną część delikatnie smarujemy oliwą i bazylią z oregano oraz solą. Kładziemy tą częścią kurczaka na ciasto francuskie. Na niedoprawioną część kurczaka wykładamy przygotowany szpinak. Delikatnie zwijamy kurczaka

ChilliJemy
Kurczak z mascarpone i pieczarkami 258

piersi z kurczaka 250 g serka mascarpone 250 g pieczarek 1 cebula sól pieprz 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżeczka mąki ryżowej kasza bulgur z makaronem vermicelli Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę a pieczarki w plasterki. Na maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojoną cebulę i pieczarki

Monia miesza i gotuje
Rolada z kurczaka ze szparagowym pesto i mozarella 148

przyszedł czas na szparagową. Rolada napakowana jest pysznym pesto ze szparagów i delikatną mozarellą. A z wierzchu ma chrupiącą skórkę z szynki parmeńskiej. Jest pyszna! :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kulka mozarelli 6 plasterków szynki parmeńskiej 4 łyżki pesto z tego przepisu sół pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka rozkrajamy w poprzek nie docinając do końca(...)powstał nam duży i płaski kawałek miesa. Delikatnie rozbijamy mięso dłonią. To samo robimy z drugą piersią z kurczaka. Oprószamy solą, pieprze i nacierazmy oliwą z obu stron. Na desce układamy plasterki szynki, jeden przy drugim i kładziemy na nich mięso. Szparagowe pesto rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka, i układamy na nim kawałki mozarelli, zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy

DefinicjaSmaku
Sałatka z wędzonym kurczakiem i selerem naciowym z sosem Taotao 173

wędzonej piersi kurczaka 7 łodyg selera naciowego 15 dag sera żółtego (gouda) pół czerwonej papryki 1 dymka garść sezamu sos TaoTao słodko-pikantny do smaku Sposób wykonania: Pierś kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki. Seler, paprykę i żółty ser posiekać w cienkie paski, Dymkę pokroić w krążki. Sezam uprażyć na suchej, teflonowej patelni. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą

Qchnia po prostu
(jeszcze letnia) SAŁATKA Z ANANASEM 150

wcinamy po treningu i gotowe! :D Nie ma co przedłużać. Macie ananasa, rodzynki, orzechy, pierś z kurczaka, mix sałat, kukurydzę, cytrynkę oraz ketchup? To do dzieła! SKŁADNIKI: - 50g kukurydzy -95g ananasa -15g rodzynek -15g orzeszków (polecam włoskie) - spora garść mixu sałat - 75g piersi z kurczaka + przyprawa curry (polecam słodko-kwaśną!) -20g ketchupu WYKONANIE: 1) PIERŚ(...)smażymy na wodzie. 2) ANANASA kroimy na mniejsze kawałki 3) MIX sałat przekładamy na talerz, solimy odrobinę i dodajemy soku z 1/3 cytrynki. Mieszamy. 4) Dodajemy Gotową pierś z kurczaka, kukurydzę, ananasa, rodzynki, orzechy i polewamy ketchupem! 337kcal

fitolarun.blogspot.com
Filet z kurczaka z ziemniaczanym farszem 340

Filet z kurczaka w innym wydaniu.   Składniki: -podwójny, duży filet z piersi kurczaka -5-6 średnich ziemniaków -1/2 czerwonej papryki -1 cebula -5 dkg masła -przyprawa warzywna -przyprawa do mięs -olej -natka pietruszki Obrane ziemniaki gotujemy w bulionie warzywnym. Z piersi kurczaka odcinamy małe, luźne części. Filety przecinamy na dwie części. Odcięte części kroimy w drobną

Maminek kulinarny
Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem 191

talerzu i pasują do grubo pokrojonych smażonych piersi z kurczaka . Niedzielny obiad przygotowany. Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem Składniki: na 4 porcje 350 g pappardelle, użyłam świeżego makaronu 4 łyżki pesto z jarmużu 1 czerwona chili 180 g szparagowej fasoli garść rukoli garść liści bazylii 2 piersi z kurczaka 1 gałązka świeżego rozmarynu 2 ząbki czosnku(...)Przyrządź pesto według przepisu w linku. Zagotuj wodę na makaron z łyżką soli. Dodaj pappardelle i gotuj przez 4 minuty (uwaga makaron świeży). Odcedź i wymieszaj z pesto. Piersi z kurczaka przypraw cytrynowym pieprzem, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rozgrzej olej. Wrzuć gałązkę rozmarynu na rozgrzany tłuszcz, a następnie piersi z kurczaka. Smaż po obu stronach

codojedzenia
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 158

kcal Szynka Wołowa , plasterek - 20 gram - 21.5 kcal Kotlet Schabowy  Panierowany , sztuka - 100 gram - 357 kcal Kotlet z Piersi Kurczaka Panierowany , sztuka - 100 gram - 248 kcal Pierś Kurczaka Pieczona bez skóry - 100 gram - 180 kcal Klopsiki Cielęce , 2 sztuki z sosem - 140 gram - 275 kcal Udko Kurczaka pieczone , sztuka - 100 gram - 155 kcal Antrykot Wołowy smażony  , sztuka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cordon bleu – klasyka kotleta 135

panierowany kotlet „na bogato” nadziewany szynką i serem, najczęściej cielęcy. Z braku cielęciny ( z rzadka jest ona dostępna, chyba, że ją gdzieś zamówię lub zdobędę ) zrobiłam go z piersi kurczaka. Taka wersja też jest dopuszczalna. Więc do działa - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej(...)Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa. Posypujemy solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera i szynki. Składamy drugą polową kotleta. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy