przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:99/600)

Surówka z marchewki i selera 177

Dodatek do obiadu Składniki marchewka 1 szt seler korzeniowy 1/4 szt por 1/2 szt jogurt naturalny 3 łyżki sól i pieprz opcjonalnie: majonez 1 łyżka Sposób przygotowania Marchewkę i selera … Czytaj dalej Surówka z marchewki i selera

czarrna od kuchni
Mielone z kurczaka z fetą 135

Mielone z kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami. Zapraszam Was więc na kolejny pyszny obiad z mielonego . Uwielbiam mielone z kurczaka , bo szybko się je przyrządza. Jak już robię mielone z kurczaka to koniecznie z pomidorowym sosem i makaronem. Tak lubią moje dzieci. Wcinają aż im się trzęsą uszy! Nie znam chyba dziecka, które by nie lubiło mielonych. Specjalne danie

codojedzenia
Talarki ziemniaczane zapiekane z sosem cebulowym 194

żeby nabrały smaku i nie wyschły. Folia aluminiowa też zapobiega przesuszeniu. Świetnie komponują się z gotowanymi warzywami. Można podać z mięsem i bez niego. Ja po świętach wybrałam bezmięsny obiad i wyszło smacznie i syto. Składniki na 2 porcje: ok 70 dkg ziemniaków 1 cebula biała pół cebuli czerwonej 1-2 łyżki masła + 2 łyżeczki 1-2 łyżki oleju

Anioszek w kuchni
Świąteczny rosół z kaczki 194

Rosół to tradycyjne polskie danie, które na naszych stołach gości z okazji różnych uroczystości i niedzielnych obiadów. Na specjalne okazje warto pokusić się o pewną alternatywę i przygotować rosół z kaczki. Składniki: Porcja rosołowa z kaczki Szponder wołowy lub bulionetka wołowa Włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki, pęczek lubczyku, cebula, por, sałata. Liść laurowy Ziele angielskie Jałowiec Kurkuma Kmin rzymski

MarcinChef
Rozmarynowy kurczak na kominie – pieczony w formie do babki 139

pracy – tylko doglądanie, czy w piekarniku wszystko się ładnie rumieni i przypieka. I pomysłowe nadzianie głównego bohatera na komin – bo forma do pieczenia babki idealnie sprawdzi się do jednogarnkowego obiadu – w całości z piekarnika. Ziemniaki dokładnie myjemy, zostawiamy w skórkach. Jeśli nie macie aż tak malutkich ziemniaków jak moje (miały 3,5-4cm średnicy) przetnijcie większe na połówki. Ziemniaki

Karo in the Kitchen
Wiosenne roladki drobiowe 157

dość głębokim oleju , obracając co chwilę , aż do uzyskania mocno złocistego koloru i chrupiącej skórki . Idealnym dodatkiem jest pure z białej kapusty i ziemniaków , mamy wtedy doskonały lekki obiad " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam !   Post Wiosenne roladki drobiowe pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kurczak z kaszą owsianą i oliwkami 198

Bardzo lubię takie szybkie a zarazem pyszne dania. Dzięki dodatkowi kaszy owsianej mój obiad był jeszcze zdrowszy.  Ja podałam swojego kurczaka na ciepło z mixem sałat ale można potraktować go jako samodzielne danie na ciepło lub sałatkę do pracy na zimno. Danie podałam na porcelanie Bogucice "Scania" . duży pojedynczy filet z kurczaka 1/2 szkl zielonych oliwek 1-2 torebki

Smakołyki Asi
KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ W KILKU ODSŁONACH 154

Kolejne kotlety na smakowity i zdrowy obiad. Na ten przepis natknęłam się na stronie Smakoterapii . Z małymi modyfikacjami zastosowałam go u siebie. Bardzo nam zasmakowały, choć z początku co poniektórzy kręcili nosem. To takie małe urozmaicenie dań obiadowych. Smakują zarówno na ciepło, u mnie podane z sosem pieczarkowym, jak i na zimno- jak chrupiąca kanapka, wytrawne ciacha. Polecam, może zauroczą

Smaczne Zdrowe
Colesław 144

mnie na blogu Colesława ;) Zwykle robiłam go z kapusty, marchewki i czerwonej cebuli. Tym razem wrzuciłam jeszcze koperek i połowę jabłka. Wyszła wspaniała. Robię ją nie tylko do obiadu ale również na kolację. Polecam :) Sałatkę podałam na Porcelanie Bogucice "Julia Gold" mała główka białej kapusty czerwona cebula 1-2 marchewki pół jabłka 1/2 pęczka koperku sól świeżo zmielony pieprz łyżeczka

Smakołyki Asi
Surówka z marchewką, jabłkiem i rodzynkami 124

marchewką, jabłkami i rodzynkami. Lubię takie proste połączenie składników. Poniższa surówka świetnie smakuje kilka godzin po przygotowaniu (rodzynki lekko zmiękną). Taka surówka idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu jak i na drugie śniadanie.  Składniki na porcję dla 4 osób: 4 średniej wielkości marchewki 2 słodkie jabłka 2 garście rodzynek sól, pieprz sok z cytryny Marchewki i jabłka umyć

Ugotować
Niezwykłe currywurst – biała kiełbasa na curry z soczewicy 192

jedzenia które jest smaczne tylko wtedy, kiedy człowiek jest na turbokacu i ma wrażenie że pożre wszystko. W domu coś takiego nie przejdzie. Spieszę się z obiadem, nie mam ochoty na głaskanie i namaszczanie każdego składnika z osobna, nie mam czasu na długie stanie przy kuchence. Kiełbaska – tylko najlepszej jakości. Curry – przecież to nie tylko przyprawa. Coś z puszki

Karo in the Kitchen
Cordon bleu 3253

racji całkowicie bezproblemowej dostępności tego drugiego mięsa okazuje się, że danie przewidziane skądinąd na szczególne okazje i dla wyjątkowych gości może być również wprawdzie niebanalnym, ale jednak „szybkim obiadem” na co dzień. Niektórzy sznycel składają płasko wokół szynki i sera, inni zaś raczej zwijają w rulon. Ja wolę tę pierwszą metodę, ponieważ łatwiej go wówczas usmażyć w stosunkowo niewielkiej ilości

Kulinarna Pokusa
Domowe Pierogi Ruskie 184

górę i trzymamy tak jeszcze na ogniu ze trzy minuty :) Dla mniej pewnych polecam zawsze jednego wyłowić i spróbować :) Pierogi ruskie to moje jedno z ulubionych dań na obiad, a następnie odsmażane na kolacje :) Dla mnie jest ważne aby farsz było czuć, aby nie był mdły. Od jakiegoś czasu miałam zamiar dodać ten przepis, ale kiedy tylko pierogi pojawiały się

W Moim Magicznym Domu
Surówka z kiszonej kapusty 392

blogu jest sporo przepisów na różne surówki ale ze świeżej kapusty jednak pyszną surówkę do obiadu można zrobić też z kiszonej kapusty. Ja dodaje do niej marchewkę i czerwoną paprykę oraz troche natki pietruszki. Taka surówka najlepiej pasuje do rybki oraz do wieprzowiny. składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 czerwona papryka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej

Monia miesza i gotuje
Udka Pieczone w Miodowej Marynacie z Pieczonymi Ziemniakami 146

stopni i piekłam w takiej temperaturze kilka minut, aby mocniej zrumienić udka. Czas pieczenia zależy od wielkości udek, po prostu co jakiś czas musimy sprawdzić miękkość mięsa i ziemniaków. Obiad podałam z surówką colesław. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania