Dziś przedstawiam idealny przepis na lekki obiad w ciepłe dni, makaron z kurczakiem i brokułami w delikatnym sosie brokułowym, na pewno przypadanie do gustu całej rodzinie. W odróżnieniu od klasycznych przepisów tego typu, nie dodajemy tutaj tłustej śmietanki, a gęsty sos powstaje z mleka i ugotowanego a następnie zmiksowanego rdzenia z brokuła. Takim też sposobem oprócz tego, że danie staje
karmelowyKurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości jego wykonanie nie zajmie Wam więcej niż 40 minut. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek, następnie kroimy na połowy w poprzek i jeszcze raz na pół – tak, aby z każdej uzyskać 4 raczej cienkie
Karo in the Kitchendomu będzie na bank rosół, ziemniaki z mizerią i udkiem z kurczaka ale, to w moim jak ja to nazywam prawdziwym domu. W warszawskim raczej nie robię takich obiadów, wiecznie coś muszę zmajstrować, zamieszać w garach. Także tak :-) Kasza bulgur, ostatnio moja ulubiona - odkrycie roku bez kitu. Na internetach piszą, że przypomina w smaku ryż. Absolutnie się
pieprzny smaczekrybnych, potem wszystkich możliwych zup chińskich, wietnamskich itp, z udziałem ryb i owoców morza, aż po sięganie do kuchni śródziemnomorskiej a na skandynawskiej kończąc. Zupa rybna to idealny obiad na lato, ale również bardzo fajny pomysł na rozgrzewającą zupę rybną zimą. Przepisów na zupę rybną jest też bezliku. Ale dzisiaj chciałam podzielić się z Wami, jedną z moich ulubionych
SMYKWKUCHNIniedzielny obiad pyszna quinoa i aromatyczny gulasz z dziczyzny ;) do tego podałam marynowaną cebulkę i jak się pewnie domyślacie domownik był bardzo zadowolony na widok tego dania. Trzeba przyznać, że jednak faceci to w większości mięsożercy. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 300 gram mięsa gulaszowego z sarny 1 cebula 30 ml nalewki z czosnku niedźwiedziego (można zastąpić wódką
Quinoa Raz!chce się za bardzo jeść. Nie ma jednak wątpliwości, że coś zjeść trzeba. Aby pomóc Wam (i troszkę sobie) zebrałam kilka sprawdzonych letnich propozycji. W sam raz na obiad, czy obiado-kolację. Bez długiego stania w kuchni, nieskomplikowane, ale smaczne. Życzę smacznego :) Zupa krem z pieczonych buraków z jabłkiem - dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno Pieczone w piekarniku
Codzienna kuchnia niecodziennapodajemy od razu – ze świeżym pieczywem, sadzonym lub poszetowym jajkiem, kopytkami – do wyboru. Z tej ilości składników dostaniecie 3-4 porcje obiadowe lub 6-7 porcji jako dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 800g zielonej fasolki szparagowej 450g czerwonej papryki 2 puszki (po 400g każda) pomidorów w zalewie 300g cebuli (czerwona, biała, żółta lub mix) 2 duże ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki
Karo in the KitchenKolejny przepis z wykorzystaniem kaszy pęczak. Jest to szybki obiad dla zapracowanych, przygotowanie całości zajmuje mi około 20- 25 minut. Składniki 200 g kaszy pęczak 1 laska dobrej kiełbasy pół puszki groszku konserwowego lub pół szklanki mrożonego 2 cebule 2 marchewki 2 ząbki czosnku łyżka masła 500 ml bulionu pieprz, sól Na dużą patelnię dać pół łyżki masła
Dobra karmaChłodniki nie świetnie sprawdzają się w upalne dni, kipią warzywami i są przesmaczne! Świetnie nadają się zarówno jako obiad do pracy jak i posiłek na ogrodzie. Składniki: 400ml jogurtu naturalnego lub greckiego 400ml zsiadłego mleka 2 długie ogórki paczek rzodkiewki pęczek koperku ząbek czosnku sok z ¼ cytryny sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Składniki myjemy. Ogórki i rzodkiewki ścieramy wraz
Pyry na Gazstyle="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Wyszło nawet fajnie , dobry jednogarnkowy obiad , kiedy chcemy zaoszczędzić sobie czasu i sprzątania – bo zostaje tylko blaszka do umycia " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżyprzygotowałam z dodatkiem wanilii. Z truskawek zrobiłam sos, który po wymieszaniu ze śmietaną robi się idealnie kremowy. A całość posypałam prażonymi i chrupiącymi chipsami kokosowymi. Idealne danie zarówno na obiad jak i śniadanie! Ah! No i jest jeszcze kwiat szczypiorku, który znalazłam w ogrodzie. Przyznam szczerzę, że kwiaty jadam od niedawna, a zaczęłam je pałaszować w zeszłym roku, po wspólnym
Fill The Bowlprzygotowaliśmy od razu trzy kilo i po trzydniowym suszeniu zawinęliśmy go folię aluminiową i odstawiliśmy do lodówki. Teraz gdy tylko mamy ochotę odkrawamy po kawałku i przygotowujemy na obiad czy kolację. Przygotowanie Nie martwcie się drodzy Państwo, carne do sol to nie mięsne sushi. Mięso do spożycia trzeba usmażyć:-). Tak więc odkrawamy kawałek nas interesujący, kroimy w kawałki
Smaki BrazyliiDzisiaj mam dla Was propozycję na bardzo szybki a zarazem pyszny i zdrowy letni obiad. My zajadaliśmy się nim wczoraj. Mam nadzieję, że i Wam się spodoba :) 200 g fileta z dorsza kilka suszonych pomidorów w zalewie mała cukinia ok 200 g makaronu spaghetti sól, pieprz przyprawa do ryb w młynku zioła prowansalskie Dorsza rozmrozić, osuszyć i oprószyć przyprawą
Smakołyki Asisoczyste, słodkawe pomidory- czyż to nie brzmi bosko? Świetna opcja dla tych, którzy lubią odświętne kolacje. Dla tych, którzy lubią smaczne i niekonwencjonalne śniadania. Dla tych, którzy na obiad nie potrzebują ciężkiego dania. W skrócie mega smaczne, szybkie i niezwykłe danie. Spróbuj! Shakshouka (szakszuka) Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytminut. Kiełbaski podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika, kiedy są jeszcze jak najbardziej chrupkie. Ze świeżym pieczywem i piwem to całkiem męski, ale i trochę inny obiad. SKŁADNIKI 500g dobrej wieprzowej kiełbasy, najlepiej – z szynki 350-400g cebuli, mieszanka różnych 3-4 duże ząbki czosnku 3 łyżeczki musztardy Dijon o całych ziarnach gorczycy 1 łyżka płynnego miodu
Karo in the Kitchen