2 kabaczki 2 piersi z kurczaka ok. 40 dag sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn Kurczaka i kabaczka myjemy i kroimy w dużą
Humanistka w kuchniDużo groszku w zamrażarce dzięki Agnes "zmusił mnie" do zrobienia kolejnej potrawy z groszkiem.... i nauczył jeszcze jednego...nie fotografujemy gorących (parujących) potraw, bo
Humanistka w kuchniTo doskonale danie dla osób lubiących połączenie owoców i mięsa. Szaszłyki są naprawdę pyszne. Wyraziste, choć o zaskakującym smaku. Polecam na grillowe uczty. 40 dag piersi
Humanistka w kuchniPewnego dnia chciałam zrobić Gościom przyjemność i upiekłam pierwszą w życiu i zapewne ostatnią roladę nadziewaną z boczku. Gościom bardzo smakowała, ale mi została po tej
Humanistka w kuchniPorcja dla 4 osób 2 małe kabaczki 3 papryki 3 pomidory 3 cebule tabasco 2 szklanki wody pieprz, sól Z papryki i kabaczka wyciągamy gniazda
Humanistka w kuchniEksperymenty kulinarne to moja domena....dziś wykombinowałam niezłe mięsko. Specyficzny, ostry smak to ciekawa odsłona kurczakowych piersi... Porcja na 1 osobę: 8 liści chrzanu jedna
Humanistka w kuchni1 cukinia 8 pomidorów 2 litry wywaru drobiowego pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki mielonego listka bobkowego pół łyżeczki
Humanistka w kuchni1 szklanka groszku 1 papryka 1 brokuł opakowanie ciasta francuskiego masa serowa: 2 jajka 200 ml śmietany 16% 20 dag żółtego sera przyprawy według uznania
Humanistka w kuchnimakaron z mąki pszennej błyskawiczny 100 g 3 łyżeczki przyprawy: pomidory z bazylią i czosnkiem 5 dag żółtego sera sól, pieprz ketchup Makaron zalewamy wodą. Solimy
Humanistka w kuchniZ porcji wychodzi około 6 tortilli. 2 jajka 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki bazylii pół
Humanistka w kuchniPorcja dla 4 osób: 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego 2 cebule 1 jajko 10 łyżek otrąb owsianych łyżeczka czosnku w proszku łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka
Humanistka w kuchni4 porcje: 1 cukinia 3 szklanki wody/ wywary warzywnego sól, pieprz, papryka Jedną dużą cukinię wydrążamy, a następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy na gotującą się wodę
Humanistka w kuchni2 porcje: 0,5 kg węgierek mały, gęsty jogurt naturalny 4 łyżki cukru pudru pół paczki herbatników posypka czekoladowa lub 3 kostki czekolady do starcia ewentualnie
Humanistka w kuchniPorcja dla 2 osób 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 małe cebule 2 ząbki czosnku ocet balsamiczny sól, pieprz, curry natka pietruszki Umytą wątróbkę kroimy
Humanistka w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam swój pierwszy bigos. Nie był to jednak bigos tradycyjnie gotowany, a pieczony w piekarniku, który jest
Marta Gotuje