Dzień bez warzyw to dzień stracony! Jako dziecko byłam zupełnie odmiennego zdania, dziś nie wyobrażam sobie choć dwóch posiłków bez udziału warzyw. Ale ponieważ sama
KUCHARNIAZawsze kiedy moje dziecko może zostać ze mną w domu i powagarować od przedszkola staram się przygotować coś co z chęcią zjada. Jedną z takich potraw
KUCHARNIACo zrobiliście z posianą na święta rzeżuchą? Jeśli nadal rośnie i macie ochotę na inną wersję niż popularna kanapka czy twarożek na zielono , wrzućcie rzeżuchę do
KUCHARNIAChoć uwielbiam czosnek pod każdą postacią i w większości dań, nie planowałam udziału w Dniu Czosnku. Potrawa z czosnkiem w roli głównej jakoś nie wysuwała się
KUCHARNIAW sobotę dostałam prezent, właściwie bukiet, a nawet dwa. Bez kwiatów. Z mnóstwem liści. W soczystych kolorach zieleni i ciemnej purpury. Długo oczekiwany. Witany owacjami. I
KUCHARNIA...czyli turecką pizzę. " Za typowy placek turecki uznaje się pide . Podaje się go bardzo często w tureckich restauracjach za granicą, ale w kraju jada
KUCHARNIAZbieram dobre chwile jak koraliki. Nadziewam na nitki pamięci i chowam w niewidzialnych szkatułkach. A kiedy szukam pociechy, z radością dziecka podnoszę wieczko. Czeka tam na
KUCHARNIAPochodzi z Indii, w V wieku p.n.e. uprawiano go już w Chinach, a do Europy przywędrował dzięki Maurom, gdzie jako pierwsi za jego uprawę zabrali się
KUCHARNIABardzo ucieszyło mnie to, że tak wielu z Was spodobały się prezentowane w poprzednim poście empanadillas . Mam nadzieję, że teraz Wy znajdziecie swoich 7, a może
KUCHARNIALubicie poniedziałki? Ja nie! Lubicie niespodzianki? Ja tak!!! A jeśli poniedziałek zaczyna się od niespodzianki, a nawet dwóch?! Może polubię i poniedziałki?! W każdym razie miniony
KUCHARNIAT o już nasze czwarte spotkanie w TU i TAM . Nasz wspólny pomysł na gotowanie, tworzenie i smakowanie w obu kuchniach jednocześnie - u Amber
KUCHARNIATU i TAM . Dwie kuchnie, dwa wirtualne światy, duża odległość i wiele wspólnego. Kulinarna pasja, radość gotowania, smakowania i tworzenia. To wszystko powody, dla których regularnie
KUCHARNIAMaj. Wszystko się kręci wokół zieleni. Kręcę się i ja. W prawo na łąkę. W lewo do ogrodu. Z łąki na prawo do
KUCHARNIACzasem wszystko zaczyna się od tęsknoty. Za ciepłym latem i dojrzałymi owocami. Za smakiem babcinych knedli i rumianą tartą bułką z patelni. Tęsknicie? Ja
KUCHARNIASkładniki: 40 dkg mielonej szynki 10 dkg otrąb owsianych 1 średnia cebula pokrojoną w drobną kostkę 1/2 papryki czerwonej pokrojoną drobną kostkę 1 ząbek czosnku
kgwjanczewo