Bardzo lubię robić tarty zarówno wytrawne, jak i na słodko. Niesamowicie szybko się piecze, a farsz można wykonać
Życie na widelcuPamiętacie ZPT znaczy zajęcia praktyczno – techniczne? Samodzielne robienie kanapek, jajecznicy i tortów? Jakoś wtedy nikt nie przejmował się tym, że wydłubiemy koledze oko albo urwie
ladykitchenKrokiety znam z dzieciństwa, nie takie małe do barszczu z mięsem czy kapustą, tylko takie złożone naleśniki z dużą ilością farszu. Moja mama robiła je dosyć
karmelowyOstatnio dostałam do przetestowania półmisek włoskiej firmy Guzzini. Testowany przeze mnie produkt jest to półmisek Vintage , koloru czerwonego i można bez problemu nabyć go w
IMPRESJA SMAKU"Nieboszczyk pan mój, Stolnik, pierwszy pan w powiecie, Bogacz i familiant, miał jedyne dziecię, Córkę piękną jak anioł [...] I już miał się oświadczać, lecz pomiarkowano
kgwjanczewoŁosoś w papilotach to najczęstszy sposób na rybę w moim domu od wielu lat. Nie musi to być tylko łosoś – sprawdzi się w zasadzie każda
Poezja smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś zapraszam was na pyszne i bardzo zdrowe wrapy z łososiem i warzywami. Zrobione są z domowych
Marta GotujeCebule obierz, przekrój na pół, pokrój w cienkie plasterki i włóż do garnka z 2 łyżkami oliwy. Wkrusz kostkę rosołową, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz
Kredowe MenuMój pierwszy wpis, a zarazem mój pierwszy przepis, dotyczy chyba najbardziej klasycznej sałatki serwowanej najprawdopodobniej na całym świecie – sałatki greckiej . Niby bardzo łatwa w przyrządzeniu
Sagneska - gotowanie i lifestyleZupy kremy mają tyle samo zwolenników, co przeciwników. Ci pierwsi uwielbiają je za ciekawe połączenia smakowe i łatwość przyrządzenia, a ci drudzy uważają, że zmiksowanej papki
Sagneska - gotowanie i lifestyleKiedyś bałam się przyrządzania ryby i wydawało mi się to bardzo skomplikowane. Odkryłam jednak sposób na pieczenie ryby w folii. Muszę powiedzieć, że tak przygotowana ryba
Sagneska - gotowanie i lifestyleNie wiem kto wymyślił tak straszną nazwę dla tej potrawy. Odstrasza zanim człowiek spróbuje, zwłaszcza tych z bujną wyobraźnią ;) Bardzo długo nie lubiłam ich
Codzienna kuchnia niecodziennaBanalnie proste i szybkie danie, pachnący kaparami i tymiankiem łosoś otulony sosem winno-maślanym. Doskonale smakuje z lampką nowo zelandzkiego Mount Riley , k tórego użyłam
SzczyptaSmaQOd niedawna ta pizza stała się moją faworytką. Dzięki połączeniu pomidorów, mozarelli z sosem balsamicznym malinowym pizza zyskała niebanalny smak, który mnie osobiście zauroczył. Zauważyłam, że
Blondynka GotujeDo tej pory gołąbki zawsze jedliśmy tradycyjne, czyli mięso z ryżem. Poniżej jednak znajdują się inne gołąbki, które przygotowała moja mama po tym jak obejrzała program
Bernika - moj kulinarny pamietnik