Dziś coś dla całej rodziny! Pyszna zapiekanka ze świderkami pełnoziarnistymi Lubelli , zapiekanymi warstwowo z sosem pomidorowym z wołowiną i boczniakami, mascarpone i jarmużem pod grubą warstwą
karmelowyBawarska pizza na grubym cieście Pizza Bawarska , powstała w naszym domu całkiem przypadkiem , a w zasadzie najpierw była ona , później jej nazwa " class="wp-smiley" style
Ogrodnik w podróżySkładniki: 400 g mielonej piersi z kurczaka natka pietruszki 1,5 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu drobiowego 1/2 dużej cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany 200
Moje-pitraszenieDzisiaj przepis, którego nie ma jeszcze na tym blogu, ale w sieci opublikowałam go już dobrych parę lat temu :) Propozycja dla tych, którym się znudziła tradycyjna
Posadzone i zjedzoneKochani, bardzo mnie cieszy, że moje zupy wzbudzają aż taki entuzjazm! Nie spodziewałam się, że tradycja potrafi jeszcze w dzisiejszych czasach wygrać z nowinkami, a
Garniec MagalieKażdy chyba ma swój ulubiony kształt makarony i ulubioną z nim potrawę. Moim numer jeden są świderki i szpinak. Jest to połączenie, które potrafiło mi się
Karczma HonoriettyWyśmienite i niebanalne w smaku chili con carne z gorzką czekoladą i kawą. Bardzo rozgrzewające, jednogarnkowe, dobre do odgrzewania w kolejnych dniach. Idealne na chłodne jesienne
cool and mintyMakaron z „białym serem” Gdy jeszcze byłem małym brzdącem, od czasu do czasu lubiłem zjeść makaron z białym serem , natomiast po przejściu na weganizm
BlendmanMięciutka, aromatyczna, mocno przyprawiona, prawidłowo wysmażona i rozpływająca się w ustach kaczka. Do niej – jednocześnie miękka i chrupiąca, charakterna kapusta pak choi. Łączy je wok. I
Karo in the KitchenJesień, złota jesień, czerwona, pomarańczowa. Pachnąca choinkami, igliwiem i mchem, winnicami. Pachnąca lasem i przede wszystkim grzybami! To cudowna pora na spacery w poszukiwaniu brunatnych grzybków
Z Kuchni Do KuchniPyszna, gorąca i kremowa zupa idealna na jesienne wieczory. Wystarczy kubek gorącej zupy koc i dobry film. Składniki: 1 mała cukinia 4 ziemniaki woreczek mrożonej brukselki
Garnkowe fanaberieMule, małże, omułki… Przepadam! Wbrew obiegowej opinii najlepsze są te jedzone zimą, a nie latem (mowa oczywiście o świeżych, a nie mrożonych). Dlaczego? Latem, w
gutfutKupiona w zeszły weekend dynia hokkaido dzisiaj wreszcie została wykorzystana do przepysznej, kremowej zupy. Jestem bardzo zadowolona z efektu, zwłaszcza, że pomysł jak zawsze zresztą wymyśliłam
Moja smaczna kuchniaJesienny kapuśniak ze słodkiej kapusty to tradycyjna zupa polskiej kuchni. Wspaniała zupa na chłodne i deszczowe dni. Co prawda u nas deszczu jak na lekarstwo ale
codojedzeniaProste swojskie jadło... bo nie zawsze musi być ładnie i zdrowo... ale tego głośno nie powinnam mówić... bo dzisiaj wszystko musi być fit i eko .... :-) Składniki
IMPRESJA SMAKU