Sałatka ziemniaczana czyli kartoffelsalad to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni w Niemczech czy Austrii. Tradycyjnie robi się ją na bazie ziemniaków, ogórków kiszonych lub marynowanych, cebuli
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo jedna z moich ulubionych bardzo kremowych zup. Ma w sobie to coś, co powoduje, że nasz organizm sam zakasuje rękawy i bierze się za siebie
Z Kuchni Do KuchniWątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić
Karo in the KitchenPapier ryżowy jest niezwykle pomocny w kuchni i można z niego przygotować ekspresowe krokiety na parze! Fajna sprawa, szybko znikające danie. I oryginalny sposób na podanie
Z Kuchni Do KuchniDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Na pyszne, aromatyczne udka pieczone każdy ma swój sprawdzony sposób. Mój został zamarynowany w nieco orientalny sposób. W towarzystwie marchewki, brukselki
Mam To Na WidelcuBardzo często jemy kuraka, w różnych postaciach – jest to nasze ulubione mięsko. Od czasu do czasu mam też ochotę na jego wersję z rożna. Pyszne
Jak gotować i nie zwariowaćSkładniki: 1 medalion z łososia (może być zwykły filet) - 100 g 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 żółtko bazylia, oregano, rozmaryn, sól, pieprz cytrynowy 2 plasterki
Moje-pitraszenieChrupiące drobiowe roladki do tego pyszna surówka, trochę złotych frytek i może grzesznie, ale jak pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet drobiowy 2 ogórki kiszone mała
Kuchnia BeatyRówno rok temu moje koleżanki blogerki na małych prywatnych warsztatach nauczyły mnie jak przygotować sushi. Wydawało mi się zawsze, że to nie lada trudne danie, a
Kulinarne przygody GatityMarchewka z groszkiem jest prosta w przyrządzeniu i bardzo smaczna.Często ją robię do kotletów mielonych i nie tylko. Składniki: 1 kilogram marchewki 1 opakowanie mrożonego
Bajeczna KuchniaZaszaleliśmy, podobnie jak w przypadku wcześniejszego łososia tak teraz nabyliśmy ponad 0,6 dag tuńczyka w 2 kawałkach nieco większych niż 2 cm (tu pierwsza rzecz
Piekielna Kuchnia PatiC aluteńka przerwa świąteczna bez białego puchu, a w pierwszym dniu szkoły -16 stopni , oraz płatki śniegu szybko roztapiające się na nosie i policzkach - jedynych odkrytych
Pland based filleCzasem chcemy przygotować coś dobrego, sycącego i smacznego – a przede wszystkim na szybko. Tak zrodził się pomysł na tą zupę – treściwą i pyszną, a zarazem do
Jak gotować i nie zwariowaćŚwięta święta i po świętach… najadłam się za wszystkie czasy tradycyjnych dań niezbyt zgodnych z moją zwyczajową dietą ;) Ale co tam, święta są raz w roku
Jak gotować i nie zwariowaćMróz wciąż trzyma i nie zamierza odpuścić. Dlatego pozostaję w klimacie potraw rozgrzewających, z dodatkiem aromatycznych przypraw, które podwyższają ciepłotę organizmu. Potrawkę możemy podać z ryżem
Weekendy w domu i ogrodzie