Golonki pieczone w takiej marynacie są smaczne, soczyste i aromatyczne, najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami surówką. Składniki: 2 golonki indycze Marynata: 1 łyżka musztardy miodowej
Bajeczna KuchniaDziś Kochani mam dla Was przepis na podstawowy składnik wielu zup i sosów, a mianowicie na bulion warzywny. Bulion (zwany także rosołem warzywnym
Rozpustne gotowanieŻeby dzieci (moje, oczywiście) zjadły taką zupę to mogę sobie jedynie pomarzyć ;) Cudem jedzą kremową zupę z brokuła i zielonego groszku. Duża w tym zasługa
bistro mamaPomimo długiej nazwy, ten przepis zawiera niewiele składników. Po prostu - niemal tylko to co w nazwie ;) Danie jest bardzo proste w przygotowaniu i moim zdaniem świetnie
zadanie-gotowanieGrypa w moim otoczeniu rozszalała się na dobre. Pokrzyżowała rodzinne spotkania świąteczne, a wielu znajomym nie pozwoliła w pełni cieszyć się pierwszymi chwilami słońca. „Dzięki
PatchworkSkładniki: 400 g karkówki 400 g piersi z indyka 500 g wątroby wołowej 50 g suszonych grzybów 2 cebule 3 jajka 3 czerstwe bułki gałka muszkatołowa
Moje-pitraszenieDostałam ostatnio bardzo ciekawą w smaku przyprawę madras tandoori i postanowiłam wykorzystać ją, przygotowując kurczaka. Bardzo zależało mi, by zrobić danie, w którym smak i zapach
Weekendy w domu i ogrodzieChyba każdy z nas lubi tortille. Nie ważne, czy w postaci zawiniętych ruloników nadzianych mięsem lub warzywami, czy w postaci meksykańskiej quesadillas. Są łatwo dostępne i
Be Fit Be StrongSchab duszony w winie przygotowany i w garnku jest potrawą, którą można się delektować na ciepło jak też i na zimno zużywając go np do kanapek
zielonacukinkaMięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy dietach antyalergicznych i niskokalorycznych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu i dużą zawartość białka, jest
mojewypiekiinietylkoBarszcz jest zupą, która z jednej strony wydaje się pospolita i codzienna, a z drugiej świąteczna. Czy zauważyliście, że pojawia się na zdecydowanej większości świątecznych stołów
Codzienna kuchnia niecodziennaCo zrobić z mięsem pozostałym z niedzielnego rosołku? Przedstawiam Wam rozwiązanie mojej Mamy - naleśniki, które są zjadane z wielką ochotą nawet przez dzieci :) Jest z nimi
Weekendy w domu i ogrodziePrzedstawiam dzisiaj przepis na niezwykle łatwe, szybkie danie po męczącym dniu pracy. Grillowana i chrupiąca quasedilla nadziewana kaczką (można zamienić na kurczaka) w sosie bbq, dużą
karmelowyJedzenie mięsa w dzisiejszych czasach jest mało popularne, wręcz niemodne. W niektórych środowiskach doszło do tego, że spożywanie jawne mięsa jest równoznaczne z wydaniem na siebie
ladykitchenZrazy z szynki ze słoninką i ogórkiem Miały być zrazy wołowe, ale nie mogłam w sklepie znaleźć ładnego kawałka wołowiny. Za to piękny kawałek szynki wieprzowej
na moim stole...