Wątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić
Karo in the KitchenPapier ryżowy jest niezwykle pomocny w kuchni i można z niego przygotować ekspresowe krokiety na parze! Fajna sprawa, szybko znikające danie. I oryginalny sposób na podanie
Z Kuchni Do KuchniDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Na pyszne, aromatyczne udka pieczone każdy ma swój sprawdzony sposób. Mój został zamarynowany w nieco orientalny sposób. W towarzystwie marchewki, brukselki
Mam To Na WidelcuBardzo często jemy kuraka, w różnych postaciach – jest to nasze ulubione mięsko. Od czasu do czasu mam też ochotę na jego wersję z rożna. Pyszne
Jak gotować i nie zwariowaćSkładniki: 1 medalion z łososia (może być zwykły filet) - 100 g 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 żółtko bazylia, oregano, rozmaryn, sól, pieprz cytrynowy 2 plasterki
Moje-pitraszenieChrupiące drobiowe roladki do tego pyszna surówka, trochę złotych frytek i może grzesznie, ale jak pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet drobiowy 2 ogórki kiszone mała
Kuchnia BeatyRówno rok temu moje koleżanki blogerki na małych prywatnych warsztatach nauczyły mnie jak przygotować sushi. Wydawało mi się zawsze, że to nie lada trudne danie, a
Kulinarne przygody GatityMarchewka z groszkiem jest prosta w przyrządzeniu i bardzo smaczna.Często ją robię do kotletów mielonych i nie tylko. Składniki: 1 kilogram marchewki 1 opakowanie mrożonego
Bajeczna KuchniaZaszaleliśmy, podobnie jak w przypadku wcześniejszego łososia tak teraz nabyliśmy ponad 0,6 dag tuńczyka w 2 kawałkach nieco większych niż 2 cm (tu pierwsza rzecz
Piekielna Kuchnia PatiC aluteńka przerwa świąteczna bez białego puchu, a w pierwszym dniu szkoły -16 stopni , oraz płatki śniegu szybko roztapiające się na nosie i policzkach - jedynych odkrytych
Pland based filleCzasem chcemy przygotować coś dobrego, sycącego i smacznego – a przede wszystkim na szybko. Tak zrodził się pomysł na tą zupę – treściwą i pyszną, a zarazem do
Jak gotować i nie zwariowaćŚwięta święta i po świętach… najadłam się za wszystkie czasy tradycyjnych dań niezbyt zgodnych z moją zwyczajową dietą ;) Ale co tam, święta są raz w roku
Jak gotować i nie zwariowaćMróz wciąż trzyma i nie zamierza odpuścić. Dlatego pozostaję w klimacie potraw rozgrzewających, z dodatkiem aromatycznych przypraw, które podwyższają ciepłotę organizmu. Potrawkę możemy podać z ryżem
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie
Gotowanie moimi oczamiJak Wam minęły święta? Ja spędziłam je tak fantastycznie, że nawet nie zauważyłam kiedy zleciały. Ponadto, były to pierwsze święta Bożego Narodzenia, które spędziłam z moim
Be Fit Be Strong