przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:241/600)

Imprezowe przekąski naleśnikowe 394

słodko, a to wykorzystuję do przygotowania krokietów lub tak jak tym razem jako przekąski na jeden kęs. Takie przekąski przygotowuję najczęściej kiedy zostaną mi naleśniki np. z obiadu. Smaruję je wówczas serkiem, dodaję to co akurat mam pasującego w lodówce, zawijam w rulonik i chłodzę. Tym sposobem kolację mam już gotową. Przekąski naleśnikowe sprawdzają się również doskonale na imprezkach. Imprezowe

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bardzo zdrowa sałatka na niedzielne śniadanie 313

mnie ruchliwy..to postanowiłam zacząć dzień..inaczej niż naparstkiem espresso. Mnie wystarczy na dzień dobry taka oto sałatka i mogę z entuzjazmem iść przez resztę dnia, do póznego obiadu! Składniki -szpinak baby -sałata lodowa -pomidorki koktajlowe -pierś kurczaka ugotowana na parze -ser koryciński swojski z pomidorami suszonymi, czoskiem niedziwedzim i bazylią  Czesławy Zarzeckiej -oliwki jakie lubicie -dużo koperku oraz

Z Kuchni Do Kuchni
Potrawka z udka z kurczaka po azjatycku 314

Jeżeli smakują Wam azjatyckie przyprawy i wschodnie połączenia smakowe to zapraszam na prosty, odżywczy i smaczny obiad :). Znajdziemy w nim imbir, liść kolendry, pieprz syczuański czy sos sojowy. Zaopatrzcie się w dobrej jakości udka z kurczaka bez skóry i kości, kapustę pekińską, orzeszki, ogórka, czosnek i cebulkę szalotkę :). Polecam na fajną kolację we dwoje :) Dla 2 osób Czas przygotowania

Kuchnia PROzdrowotna
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI 419

Obiad Walentynkowy musi być wykwintny, elegancki...U mnie to jest kaczuszka pieczona z jabłkami, w glazurze pomarańczowej.Pycha!   Składniki: 1 kaczka pekińska ok 2 kg 6 jabłek sól,pieprz 2 łyżki dżemu pomarańczowego majeranek Wykonanie: Kaczkę myję, osuszam. Naciera, zewnątrz i wewnątrz dokładnie solą i pieprzem. Odstawiam najlepiej na całą noc do lodówki. Po tym czasie oprószam majerankiem. Jabłka

Z Majeczką w kuchni
Kalafior zasmażany z bułką tartą. 108

Mieszamy wszystko razem i smażymy kilka minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i podajemy gorący. Możemy go jeść np. z chlebem lub możemy go podawać jako surówkę do obiadu. Bardzo szybko się go przygotowuje a wyśmienicie smakuje i jest bardzo zdrowy. Gorąco polecam

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka wielowarzywna do obiadu. 130

Sałatka wielowarzywna do obiadu. Składniki : 1/2 kg kalafiora 1/2 kg cebuli 1/2 kg pomidorów zielonych 1/2 kg marchewki 1/2 kg papryki czerwonej 1/2 kg ogórków kiszonych  pieprz ziele angielskie suszony koper czosnek Na zalewę : 1 litr wody 1 łyżka soli ( naljepiej nie jodowanej ) 2 łyżki cukru 1 łyżeczka kwasku cytrynowego Sposób wykonania : Kalafiory podzielić na małe różyczki,obraną cebulę

Przepisy i porady kulinarne
Kotlety mielone z pieczarkami. 194

wcześniej tłuszczu. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Zaraz po usmażeniu podajemy na stół, aby nie ostygły. Możemy je polać sosem pieczarkowym. Są pyszne ! Dzisiaj zrobiłem je na obiad. :-)                                              Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Kaszanka z cebulką. 93

minut. Gdy nasza kaszanka jest już gorąca, zdjąć z ognia i podawać z kromką chleba. Doskonale smakuje też z ciepłą herbatą. Można ją podawać np. na kolację lub do obiadu zamiast mięsa z ziemniakami i kwaszonym ogórkiem

Przepisy i porady kulinarne
Białe wino usprawnia nasze płuca ! 109

mają zawarte w trunku flawonoidy i polifenole, które zwiększają pojemność oddechową naszych płuc, zmniejszając ryzyko niedrożności dróg oddechowych. Warto więc raz na tydzień wypić lampkę białego wina np. po obiedzie

Przepisy i porady kulinarne
Mizeria ze świeżych ogórków do obiadu. 144

ogórki puściły sok. Następnie odcedzamy sok,dodajemy śmietanę, pokrojoną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Możemy też pokroić do naszej sałatki dojrzałego pomidora. Podajemy do obiadu z mięsem i ziemniakami lub na podwieczorek z kromką chleba

Przepisy i porady kulinarne
Młoda kapusta z koperkiem i skwarkami do obiadu. 90

plasterki marchewkę i cebulę , oraz pozostałe składniki. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Nadmiar wody odcedzamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Baldachim kopru wyjmujemy i wyrzucamy. Podajemy do obiadu np. z ziemniakami i mięsem.                          Smacznego

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania