wiejskim chlebem maczanym w nektarze, którym jest złota kreteńska oliwa. Raz w tygodniu jada trochę jagnięciny, naturalnie aromatyzowanej tymiankiem jedzonym przez zwierzęta na pastwiskach. Raz w tygodniu jada kurczaka. Dwa razy w tygodniu jada świeżą rybę prosto z morza. Na pozostałe posiłki jada gorące dania złożone z warzyw strączkowych doprawionych mięsem i przyprawami. Po daniu głównym następuje cierpka sałatka, następnie
Chilli Czosnek i Oliwadodać do tylu fajnych dań! My dojedliśmy go w najprostszy możliwy sposób - rozsmarowany na kromce świeżego chleba z dodatkiem pomidora. Ale równie dobrze posłuży Wam jako dodatek do pieczonego/grillowanego kurczaka czy ryby lub jako sos sałatkowy.Na koniec dodam, że jest to sos na zimno, tzn. że wystarczy drobno pokroić lub zmiksować wszystkie składniki i gotowe! Roboty dosłownie
Chilli Czosnek i OliwaCharakterystyczne dla Şakşuki jest jednak to, że Turcy jadają ja na zimno.Jednak Wy możecie potraktować ją jako tradycyjne danie obiadowe. Lecho mojej Mamy świetnie smakuje z ryżem i kawałkiem kurczaka i myślę, że również tak można by podać Saksukę. Czy na zimno, czy na ciepło, warto sięgnąć teraz po to danie, szczególnie, że cukinii i bakłażanów na rynku jest dostatek
Chilli Czosnek i Oliwasławnego na bazie bazylii, czosnku i orzeszków piniowych. To pesto jest niezwykle smaczne, kremowe, dobrze sprawdzi się zarówno w sałatce, na kanapce, z makaronem czy jako sos do grillowanego kurczaka. Bazą do mojej sałatki był przepis Gennaro Contaldo z książki "Dwaj łakomi Włosi", jednak postanowiłam nieco go zmodyfikować. Wykorzystaną przez Gennaro rzeżuchę zamieniłam na równie pikantną rukolę i dodałam
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki na trzy porcje. Składniki:500 g mielonej piersi z kurczaka1 żółtko1 czerstwa bułka namoczona w mleku2 łyżki masła1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzuBułka
Emcia Pichciwersji XXL (16 zł) oraz paprykowe frytki (4 zł). Do zamówienia otrzymaliśmy dwie puszki Pepsi - taka promocja do pierwszych 240 zamówień. Istnieje też możliwość zamiany wołowiny na grillowanego kurczaka, ale już np. nie ma opcji z rybą. Szkoda też, że nie ma żadnej wersji wegetariańskiej. Jalapeño Burger Honolulu Burger Pomiędzy rozmiarami burgerów jest widoczna różnica, więc tu nie można
Pasja Smakupolubień na FB 130 obserwujących 29 postów 45 ,087 wyświetleń najpopularniejsze posty :Sałatka z cukinią Placuszki z kurczakiem Jesienne wieżyczki Dziękuje
Magiczne Życie Martyfakt jest genialny. Córce bardzo zasmakował, więc dorobiłam drugą porcje, bo naprawdę jest warto mieć go na zimę w zapasie. Idealny do wszystkiego. Zjedliśmy z nim makaron z piersią kurczaka, był super obiad. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmyślałam jakie potrawy powinnam przygotować, aby wszechstronnie ją przetestować. Chciałam się przekonać, czy rzeczywiście można smażyc bez tłuszczu. Tak, jak najbardziej można smażyc bez tłuszczu. Postanowiłam ugrillować hamburgery z kurczaka i indyka, więc mięsko dość chude. Patelnia doskonale sobie z nimi poradziła. Grillowalam również bez tłuszczu grube na palec kotlety z karkówki w ostrej marynacie. (niestety zdjęcia brak) Grillowaniu poddałam
Mia Cucina SofietaRany...nie pamiętam kiedy robiłam to mięsko..ale przepis miałam zapisany...Pyszne było...to akurat pamiętam.. około 1,2 kg mięsa mielonego 1 łyżeczka żelatyny
Moje domowe kucharzenieCiecierzyca z kalafiorem w pomidorachDuszone warzywa śródziemnomorskieDuszone warzywa z włoskim serem mozzarellaGulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidoramiGulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorachKalafior z
Moja smaczna kuchniaząbki czosnku sól, pieprz, olej ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka. Mięso mielimy a gdy kupujemy zmielone trzeba uważać na tzw. mięso garmażeryjne (jest już posolone i może zawierać różne inne dodatki). Ryż gotujemy na sypko. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy
prawdziwe jedzeniezmienić, ja używam karkówki bo jest tłusta. Pasuje tu także boczek albo łata wołowa. Mięso z indyka (zwłaszcza pierś) może być w szaszłykach zbyt suche. Z drobiu raczej wybrałabym kurczaka. Szaszłyki podajemy do chleba lub do pieczonych ziemniaków i surówki
prawdziwe jedzeniezrobić coś innego, równie idealnego na obiad, ale i jako kolacja na ciepło będzie świetnym pomysłem. Składniki :* 2 średnie cukinie* 400g mięsa mielonego - z szynki bądź z kurczaka* puszka pomidorów * mała cebula* ząbek czosnku* garść zielonych oliwek bez pestek* świeże zioła - bazylia, oregano* sól, pieprz do smaku * przyprawa do pizzy Prymat* rozmaryn Prymat* łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie
Magiczne Życie Martycukru (np. Fortuna). Mleko 3,2% zamieniłem na 1,5% - nie polecam mleka o niższej zawartości tłuszczu, ponieważ jest ono praktycznie bezwartościowe. Mięso to tylko i wyłącznie pierś z kurczaka, filet z indyka i szynki właśnie z drobiu. Po odpowiednim przygotowaniu jest na prawdę pyszne. A chleb zwykły zamieniłem na razowy z ziarnami słonecznika. Tak więc idzie przeżyć
All My Fit Life