żniejsze,że można tworzyć przeróżne wędliny i z rożnych mięs. Czego potrzebujemy: 70 dag mięsa mielonego ( u mnie łopatka) 30-40 dag filet z indyka ( może być filet z kurczak) sól peklowana 15 gr można dodać inną przyprawę ( próbujemy jak nam odpowiada do smaku) pieprzu, tak ok pół łyżeczki 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki żelatyny 2 szklanki wody Wykonanie
W kuchennym oknie Ewyosób): 4 duże pomidory (najlepiej gruntowe), pokrojone w kostkę 2 cebule, drobno posiekane 1 łyżka oliwy 1 łyżka koncentratu (niekoniecznie) 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 500 ml wywaru z kurczaka (może być z kostki) garść świeżej bazylii klika listków świeżej melisy 1 łyżeczka oregano sól, pieprz + do podania: śmietana 18% CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku
My Culinary Artktórzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE
Nerds Kitchenfestiwalu dwie restauracje serwujące /a jakże!/ kuchnię śródziemnomorską w wersji ulicznej. Pierwsza z nich to bliskowschodnia Siriana podająca laffę z jagnięca koftą (która pyszni się na zdjęciu po prawej), kurczakiem lub falaflem oraz trzy rodzaje hummusów podawane z pitą. Spodobało mi się to, że placki był świeżo wypiekane na tyłach stoiska, co naprawdę było czuć jedząc laffę. Ja zamówiłam
Chilli Czosnek i Oliwakiedyś zawsze zabierany na wycieczki, pikniki i serwowany w czasie przyjęć. Niestety obecnie Grecja przeżywa westernizację żywienia (czy też amerykanizację) i dobre greckie przepisy ustępują miejsca np. nuggetsom z kurczaka. Ja zdecydowanie wolę tradycyjną grecką kuchnię i cieszę się, że są osoby, które starają się zachować dawne przepisy dla innych. Klasyczne klopsiki smażone są na głębokiej oliwie (powinna sięgać
Chilli Czosnek i Oliwanaturalnie świetnie sprawdzi się jako dip do maczania chipsów, nachosów, paluszków grissini, krakersów i sucharków, generalnie możecie zastąpić nim ketchup, myślę, że można go również podać do nuggetsów z kurczaka, meksykańskich tortilli, parówek w szlafrokach i innych imprezowych przekąsek, pyszna będzie też pizza oraz grzanki, posmarowane dipem zamiast pomidorowym przecierem, jako sos do makaronu, z dodatkiem czarnych oliwek, anchois, tuńczyka
Chilli Czosnek i Oliwawiejskim chlebem maczanym w nektarze, którym jest złota kreteńska oliwa. Raz w tygodniu jada trochę jagnięciny, naturalnie aromatyzowanej tymiankiem jedzonym przez zwierzęta na pastwiskach. Raz w tygodniu jada kurczaka. Dwa razy w tygodniu jada świeżą rybę prosto z morza. Na pozostałe posiłki jada gorące dania złożone z warzyw strączkowych doprawionych mięsem i przyprawami. Po daniu głównym następuje cierpka sałatka, następnie
Chilli Czosnek i Oliwadodać do tylu fajnych dań! My dojedliśmy go w najprostszy możliwy sposób - rozsmarowany na kromce świeżego chleba z dodatkiem pomidora. Ale równie dobrze posłuży Wam jako dodatek do pieczonego/grillowanego kurczaka czy ryby lub jako sos sałatkowy.Na koniec dodam, że jest to sos na zimno, tzn. że wystarczy drobno pokroić lub zmiksować wszystkie składniki i gotowe! Roboty dosłownie
Chilli Czosnek i OliwaCharakterystyczne dla Şakşuki jest jednak to, że Turcy jadają ja na zimno.Jednak Wy możecie potraktować ją jako tradycyjne danie obiadowe. Lecho mojej Mamy świetnie smakuje z ryżem i kawałkiem kurczaka i myślę, że również tak można by podać Saksukę. Czy na zimno, czy na ciepło, warto sięgnąć teraz po to danie, szczególnie, że cukinii i bakłażanów na rynku jest dostatek
Chilli Czosnek i Oliwasławnego na bazie bazylii, czosnku i orzeszków piniowych. To pesto jest niezwykle smaczne, kremowe, dobrze sprawdzi się zarówno w sałatce, na kanapce, z makaronem czy jako sos do grillowanego kurczaka. Bazą do mojej sałatki był przepis Gennaro Contaldo z książki "Dwaj łakomi Włosi", jednak postanowiłam nieco go zmodyfikować. Wykorzystaną przez Gennaro rzeżuchę zamieniłam na równie pikantną rukolę i dodałam
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki na trzy porcje. Składniki:500 g mielonej piersi z kurczaka1 żółtko1 czerstwa bułka namoczona w mleku2 łyżki masła1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzuBułka
Emcia Pichciwersji XXL (16 zł) oraz paprykowe frytki (4 zł). Do zamówienia otrzymaliśmy dwie puszki Pepsi - taka promocja do pierwszych 240 zamówień. Istnieje też możliwość zamiany wołowiny na grillowanego kurczaka, ale już np. nie ma opcji z rybą. Szkoda też, że nie ma żadnej wersji wegetariańskiej. Jalapeño Burger Honolulu Burger Pomiędzy rozmiarami burgerów jest widoczna różnica, więc tu nie można
Pasja Smakupolubień na FB 130 obserwujących 29 postów 45 ,087 wyświetleń najpopularniejsze posty :Sałatka z cukinią Placuszki z kurczakiem Jesienne wieżyczki Dziękuje
Magiczne Życie Martyfakt jest genialny. Córce bardzo zasmakował, więc dorobiłam drugą porcje, bo naprawdę jest warto mieć go na zimę w zapasie. Idealny do wszystkiego. Zjedliśmy z nim makaron z piersią kurczaka, był super obiad. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmyślałam jakie potrawy powinnam przygotować, aby wszechstronnie ją przetestować. Chciałam się przekonać, czy rzeczywiście można smażyc bez tłuszczu. Tak, jak najbardziej można smażyc bez tłuszczu. Postanowiłam ugrillować hamburgery z kurczaka i indyka, więc mięsko dość chude. Patelnia doskonale sobie z nimi poradziła. Grillowalam również bez tłuszczu grube na palec kotlety z karkówki w ostrej marynacie. (niestety zdjęcia brak) Grillowaniu poddałam
Mia Cucina Sofieta