obecnych czasach mamy dostęp do pełnej gamy owoców z całego świata. Dzięki postępowi techniki i nauki mamy możliwość odkrywania nowych smaków. Tworzymy kolorowe i zaskakująco smaczne pomysły na dania, koktajle i desery. Ale czy potrafimy korzystać z tego co mamy na co dzień? Byłbym nieszczery, gdybym Wam teraz powiedział, że nie znam smaku smoczego owcu czy pomelo. Oczywiście
kulinarnyJatruskawki w wiadrach. Potem trzeba było je szypułkować, czego strasznie nie lubiłam z moją siostrą robić. A potem te truskawki człowiek jadł od rana do wieczora, w formie koktajlu, zupy mlecznej z truskawkami, makaronu z truskawkami, bułek drożdżowych z truskawkami, ciast wszelakich i kompotu z truskawek! Takie to były dni, do których dziś choć na jedną minutę by się chciało
SMYKWKUCHNINiewielka nawet ilość cynamonu obniża łaknienie na słodyczce. Cynamon zawiera błonnik, żelazo, wapń, zapobiega nowotworom i chorobom układu krwionośnego. Cynamonem możemy doprawiać różne potrawy: mięsa, warzywa, ryby, ciasta, desery, koktajle, grzane wino lub piwo. Można go wykorzystywać w marynatach, dodawać do kawy. Użycie małej ilości cynamonu do przyprawienia ryb sprawia, iż znika ich nieprzyjemny zapach. U Nas dzisiaj ucierana babka
Smak mojej kuchniZimą i na przednówku wzmacniam trochę odporność naturalnymi specyfikami, np. 100% sokiem z wiśni, który jest jednym ze składników tego koktajlu i miodem, do tego gruszka, quinoa i drugie śniadanie, albo podwieczorek z głowy ;) Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy pół dużej dojrzałej gruszki 100 ml 100% soku z wiśni 1 łyżeczka miodu lipowego Wykonanie: Gruszkę kroimy na mniejsze
Quinoa Raz!napoje z miąższem to polecam zdrowy i smaczny napój na bazie marchewki. Ja dodałam miodu, można również go nie dodawać lub zamienić na cukier. Doskonale smakuje z dodatkiem lodu. Koktajle, napoje staramy się pić przez cały rok. Polecam Wam również dawkę witamin, bez sztucznych barwników, konserwantów i innych dodatków. Smacznego! Składniki 2 średnie marchewki 2 pomarańcze 2 jabłka miód
O kuchni z uczuciemprzewód pokarmowy, a także poprawia perystaltykę jelit. Dla wszystkich, którzy wzbraniają się przed pietruszką, proponuje spróbować i ocenić. Jak dla mnie, Zielony DETOX, to zdecydowani hit ostatnich dni! KOKTAJL Z NATKI PIETRUSZKI, KIWI I SOKU POMARAŃCZOWEGO Składniki: * 2 duże kiwi * pęk natki pietruszki * 2 duże pomarancze/ 200ml soku pomarańczowego * 1 mały banan * 2 łyżeczki jogurtu naturalnego * 2-3 kostki lodu
FITBUuKHortex 2 dojrzałe banany szkl malin (świeże lub mrożone) szkl jagód (świeże lub mrożone) Do blendera wrzucamy pokrojone banany, mrożone owoce i wlewamy sok pomarańczowy. Całość miksujemy na gładki koktajl
Smakołyki Asicytryny i 60 ml mleka ryżowego. Zmiksować na gładko. 3. Osobno zmiksować truskawki z 200 ml mleka ryżowego. 4. Do wysokiej szklanki wlać mus truskawkowy, następnie powoli uzupełnić koktajlem z pietruszki i kiwi. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU
Atlas SmakówDZIEŃ 13 :) ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY SKŁADNIKI: 1 garść jarmużu 1 /2 natki pietruszki 1 /2 pomarańcza 1 łodyga selera 2 plastry imbiru 1 /3 soku z cytryny 100 ml wody mineralnej PRZYGOTOWANIE: Wszystkie warzywa myję. Pomarańcza obieram i dzielę na mniejsze części. Plastry imbiru wkładam w całości. Selera kroję na mniejsze części. Pietruszkę również kroję na mniejsze
Gotowanie Patkiobrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 3. Do blendera wlać jogurt, dodać banan i marchew. 4. Zmiksować do konsystencji kremu. 5. Przed podaniem posyp czarnuszką. Uwaga: Jeżeli koktajl jest zbyt gęsty rozcieńczyć wodą. Instrukcja wykonania - film
Atlas Smakówczęstotliwość ich spożywania. 15 rad – od czego zacząć dietę? Unikaj soków z kartonu, które zawierają dużo cukru – wybieraj świeżo wyciskane soki z owoców i warzyw, bądź też koktajle z owoców, np. na bazie maślanki. Zamiast smażyć mięso w bułce tartej, która pochłania tłuszcz, mięso smaż na patelni grillowej bez tłuszczu bądź piecz w piekarniku. Jeżeli zdecydujesz się
Kuchnia Bazyliibardziej jak jarmuż, ma lekki kapuściany posmak, ale bez tego charakterystycznego smaku brukselki. Tego smaku, za którym nie przepadam więc kalerosse™ przypadła mi do gustu. Kalerosse ™ można używać do koktajli , gotować, dusić, smażyć a także jeść na surowo w sałatkach. Jeśli poddajemy ją obróbce cieplnej to niech ta nie trwa długo bo listki tak naprawdę wystarczy tylko zblanszować. Pytajcie
Smaczna PyzaDzisiaj podpowiadam co zrobić z pozostałymi po świętach owocami, konkretnie z pomarańczami. Można z nich zrobić sok, koktajl lub sorbet. Świetnym pomysłem jest także sałatka z suszonymi figami i kokosem, całość skropiona miodem. W wersji dla dorosłych sałatkę skropić można likierem lub np. rumem, odstawić, aby smaki "przegryzły się". To idealna propozycja na Sylwester! Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami
Moja smaczna kuchniabakaliami Piernikowy torcik bezowy z korzennym kremem z quinoy i owocami Bezglutenowe trufle świąteczne z czarną quinoą Świąteczna polędwiczka nadziewana quinoą, grzybami i wędzoną śliwką Bezglutenowy pierniczkowy koktajl z quinoą i karobem Pozdrawiam
Quinoa Raz!przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak: Z wyciśniętych składników otrzymujemy gęsty zielony sok . Za sprawą jabłek z gatunku Champion sok bardziej przypomina koktajl lub mus. Przeważa gruszkowo -jabłkowy bukiet z posmakiem ziaren słonecznika, które sprawia topinambur . źródło: www.miod-malina.pl Słonecznik bulwiasty, czyli topinambur - coraz bardziej doceniany
Pij soki wyciskane