Zielone koktajle robią ostatnio furorę w sieci. Nic dziwnego, bo to bardzo sycąca, oczyszczająca i odkwaszająca organizm bomba witaminowa. To lekki posiłek, dający jednocześnie mnóstwo energii i siły. Zielone warzywa, w tym przypadku jarmuż w połączeniu z owocami daje pyszną kombinację. Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody 1 mały banan spora garść jarmużu 1/2 ananasa 1 małe mango
Moja Galeria SmakuGęsty i pożywny koktajl z pomarańczy i marchewki. Banan służy tutaj jako naturalny słodzik. Pomarańcze tylko z grubsza oczyściłam z białych skórek. Można oczywiście je wyfiletować. Jednak warto je zostawić, gdyż to bardzo bogate źródło pektyn i witaminy P. Jedzenie pomarańczy z białą otoczką pomoże obniżyć „zły" cholesterol. Zjadanie całego owocu, wraz z białą skórką, pomoże organizmowi w zwalczeniu bakterii
Moja Galeria SmakuNajczęściej zielone koktajle przygotowuje się ze szpinakiem i jarmużem, ale roszponka i inne sałaty również świetnie nie do tego nadają. Spróbujcie ;) Składniki: 40 g roszponki 1 pomarańcza 1 jabłko 1/2 - 1 szklanka wody Pomarańczę i jabłko obrać ze skórki. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. W razie potrzeby dodać więcej wody
Moja Galeria SmakuDobrze zacząć dzień od koktajlu! W sezonie letnim nawet szkoda byłoby nie wykorzystać szansy na to, aby świeże owoce pływały w szklance do śniadania. Ja osobiście, o czym parę razy pisałam, za truskawkami nie przepadam, ale połączenie truskawek z ananasem naprawdę mi pasuje :) Składniki: 250 g truskawek 1/2 średniej wielkości ananasa 250 ml kefiru 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!jeszcze dorzucisz, na co masz ochotę, zależy od Ciebie. Ja użyłam dojrzałych ciemnoczerwonych czereśni oraz kilku zalegających w lodówce truskawek i wyszedł kremowy i słodki marmurkowy koktajl. Składniki: 2 dojrzałe mrożone banany 1 ½ szklanki czereśni 1 szklanka truskawek 1 ½ szklanki mleka ryżowego Banany połam na mniejsze kawałki i wrzuć do kielicha blendera. Truskawki umyj, obierz z szypułek, czereśnie
Roślinna - blog wegańskiPomysł na dzisiejszy post to wynik inspiracji wizytą u moich krakowskich znajomych, których w tym miejscu pragnę mocno pozdrowić ( Jasiu, Dawidzie - tak to o was mowa
Taste TherapyProdukty Potrzebne; arbuz- 1/2 kg mango- 1 sztuka cukier- 50 gram (do smaku, ja nie daje, bo to koktajl orzeźwiający) kostki lodu- wg uznania Sposób Przygotowania; 1. Obieramy Arbuza i Mango. 2. W jednym garnuszku blendujemy Arbuza w drugim zaś mango. 3. Wlewamy do szklanek Mango dodajemy 3 kostki lodu i zalewamy Arbuzem
pichcisztomimo, że moje dziecko największe frajdę miało we wrzucaniu do pojemników wszystkiego co popadnie, jakoś udało nam się opanować kilka przepisów. Na początek zapraszamy na pyszny na pyszny koktajl z truskawek, borówek, liści szpinaku i jogurtu naturalnego :) Samo zdrowie! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 5 minut Składniki: Ok. 150g truskawek 1 garść borówek 1 garść liści szpinaku 200ml jogurtu naturalnego
Kolizje SmakówKolejny koktajl o szerokim spektrum działania. Dodatek kilku kluczowych składników sprawi, że zmartwychwstaniecie. Najlepiej spożyć na pusty żołądek, z samego rana...choć wiem, że to trudne, gdyż sama zaczynam dzień od...espresso i nic na to nie poradzę. Ale warto się przemóc, oj warto. Otwierają się oczy, zaczynają błyszczeć, skóra się prasuje, jelitka regulują i czujemy się lekko
Z Kuchni Do KuchniKoktajl na śniadanie lub podwieczorek :) Lekki, zdrowy i pożywny :) Z prawdziwą bombą witaminową w postaci awokado oraz banana :) W końcu wiosna, prawda? Więc zieleń na talerzu (w tym wypadku w szklance), musi być :) Składniki na 2 porcje: 1/2 awokado 1 banan 1 szklanka kefiru sok z 1/2 limonki Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować :) Przelać do szklanek i pić
My simple kitchenupalne dni, w sam raz! Pyszny i zimnnny koktajl truskawkowy! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 500 g truskawek umytych i bez szypułek - 250 ml mleka schłodzonego - kilka słodzików w/w składniki zmiksuj blenderem To wszytko! Smacznego! ;-) Zapraszam na facebooka SmykWKuchni! ;-) Buźka! Jak Wam mija dłuuugi weekend
SMYKWKUCHNIodkrycie ostatnich czasów - pomaga na odporność, na trawienie, na wszelkiego rodzaju choroby a także wspomaga odchudzanie. Ja i moja rodzina dodajemy codziennie 1,5 łyżeczki tej Spiruliny do koktajli. Polecam Wam tą, której sama używam . Tutaj Sprawdź. Umyj wszystkie składniki, oczyść, posiekaj i włóż do sokowirówki/wyciskarki. Rozcieńcz sok wodą albo zimną herbatą ziołową, jeśli ma zbyt intensywny smak
IzaGotujezdrowy początek weekendu Koktajl buraczany Składniki: 3 buraki 2 jabłka 2 pomarańcze woda Wszystkie owoce i warzywa obrać i zmiksować w mikserze z odrobiną wody. I jak? znów wyszło zaskakująco zdrowo i smacznie
MarciochaKucharzybabci. Dostawałam ich pełne wiadro i mogłam tak jeść cały dzień. A przynajmniej do momentu, kiedy nie znalazłam robaka. Na gorący dzień, z braku chęci ugotowania czegokolwiek, chłodziłam się koktajlem bananowo-śliwkowym, na bazie maślanki. By było również coś słodkiego, pozwoliłam sobie na posypanie góry płatkami czekoladowymi
Pink Envelopesobie obiecałam więcej koktajli, tak dziś na śniadanie miałam botwinę i pomarańcze. Pycha! Przepis zapożyczyłam z blogu Eteryczne Gotowanie , na którym jest tyle do wyboru, aż w końcu zdecydowałam się ten ;) Składniki 100 g botwiny 2 pomarańcze szklanka mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego Sposób przygotowania Pokroić pomarańcze na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera razem z botwiną. Dodać mleko, jogurt
pink envelope