Pyszny , zdrowy i dla urody :) Tak można opisać ten koktajl :) Podobno wszytsko to co zielone to samo dobro dla naszego organizmu :) Zapraszam i NA ZDROWIE :) SKŁADNIKI dla 1 osoby: 150 ml wody niegazowanej 3 garście szpinaku 1 pęczek natki pietruszki 1 łodyga selera naciowego Sok z cytryny ok 3 łyżki 2 łyżeczki młodego zielonego jęczmienia PRZYGOTOWANIE: Do kubka
Gotowanie Patkioczywiście warzywa a nie ludzie – bo kosztują grosze, są zdrowe i można z nich zrobić naprawdę wiele ciekawych rzeczy. Dla mnie hitem ostatnich miesięcy były kopytka z buraka , koktajl z buraka oraz sałatka z pieczonym burakiem . Dzisiaj natomiast mam dla Was coś niecodziennego, pysznego i równie prostego w przygotowaniu, jak powyższe propozycje… spaghetti z buraka ! Nawet powiedziałbym
Blendmannimi zrobić przypomniałam sobie o książce, którą parę miesięcy kupiłam i która od tamtej pory leżała głęboko w szafie. W książce ‘Zielone koktajle dla mam i dla dzieci’, którą bardzo polecam, znalazłam ten słodki i prosty przepis na warstwowy deser Więcej... Artykuł Warstwowy deser bananowo-jeżynowy pochodzi z serwisu Słodki
Słodki Pomysłpoparcie, już od pierwszego użycia. Plusem bez wątpienia są dwa sita w wyposażeniu wyciskarki, dzięki którym staje się ona praktyczna dla każdego użytkownika. Ja uwielbiam zarówno gęste soki i koktajle, jak i te klarowne soki. Są jednak tacy, którzy ograniczają się tylko do jednego typu soków i właśnie ta grupa odbiorców znajdzie w wyciskarce Hurom dokładnie to co lubi, bądź
NiePieprz.plposiada w przybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż świeży odpowiednik. Nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników, cukru ani innych substancji słodzących. Taki produkt można dodawać do wielu koktajlów, smoothie, musów, śniadań itd. Prosto, szybko i co najważniejsze zdrowo. Warto sięgać po takie produkty. A gdzie można je nabyć? Polecam Wam zapoznać się z marką Foods by Ann Anny
Słodkie okruszkinazwy nie ma nic wspólnego z tradycyjną kaszą manną. Jest to 100% miąższ z kokosa, bez emulgatorów, cukru i oleju palmowego. Doskonały dodatek do pieczywa, owsianek, naleśników, owoców czy koktajli. W temperaturze pokojowej ma postać stałą i w pierwszym momencie przypomina olej kokosowy, ale po spróbowaniu dosłownie rozpływa się w ustach i czuć intensywny smak kokosa z nutą słodyczy
Kuchnia MagdaLenypieczemy około godziny (do suchego patyczka). Zachęcam również do wypróbowania innych przepisów z wykorzystaniem truskawek: Ciasto z porzeczkami i truskawkami, Cudaczek, Deser z truskawkami, Jogurtowe placuszki z truskawkami, Koktajl truskawkowo- bananowy, Kruche ciasto z truskawkami, Muffinki z truskawkami i rabarbarem, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Torcik grysikowy z truskawkami Tarta z kremem budyniowym i owocami Smacznego
paapilotkaagorącej pary na ziarna zbóż, pod wysokim ciśnieniem. Takie ziarna robią się lekkie, jakby nadmuchane (moje dzieci nazywały je chrupkami) i zachowują swoje wartości odżywcze. Są doskonałym dodatkiem do koktajli, sałatek, ciast, ciasteczek lub do jedzenia prosto z torebki. Nam bardzo posmakowały ekspandowane jagły (proso), quinoa (komosa biała) i gryka. Soligrano ma w ofercie również ekspandowane zboża z dodatkami (miodem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieniektóre nie są wskazane. Dlatego poniższe przepisy należy potraktować jedynie jako przykładowe. Przepisy skierowane typowo dla kobiet w ciąży możecie znaleźć tutaj Jakie przepisy polecam? Przede wszystkim zielone koktajle – proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego pełne witamin (nie tylko kwasu foliowego) oraz najróżniejsze sałatki czy pasty np. z soczewicy. Im mniej obróbki termicznej tym witaminy
Słodkie okruszkiUwielbiam kalafiora - w zupach, w surówkach, w owocowych koktajlach czy jako składnik spodu do pizzy :) Ostatnio rozsmakowałam się w poniższym przepisie. W sumie sama nie wiem jak to danie nazwać - jest to po prostu rozdrobnione i podsmażone warzywo. Czytaj więcej
Kasia Sarnakroję na mniejsze kawałki. Do kubka blendera wlewam zimną wodę mineralną. Następnie dodaję umyty świeży szpinak,seler naciowy, jablko oraz marchewkę,plaster imbiru. Całość dokładnie blenduję na jednolity koktajl
Gotowanie Patkipozostałe z produkcji soku)* 1 litr maślanki naturalnej Truskawki blendujemy na gładką masę, dodajemy maślankę i dokładnie mieszamy. Przelewamy do szklaneczek i gotowe. *Można użyć także świeżych truskawek, wtedy koktajl dosładzamy 2 łyżeczkami miodu. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomidań, które pozwolą Ci zaspokoić apetyt bez większego wysiłku. Niech będą łatwe i szybkie, prawie tak jak odgrzanie mrożonej pizzy. Może to być np. makaron z pesto, jajecznica czy koktajl z owoców i warzyw które zalegają lodówce. Makaron z pesto i rzodkiewkami – znajdziesz tutaj Szybkie lody owocowe – znajdziesz tutaj Makaron z awokado – klik Rób większe porcje
Powiedz dietom nieKiedy za oknem pogoda coraz ładniejsza, a słońce grzeje mocniej, na pewno z chęcią sięgniecie po coś mocno orzeźwiającego, chłodnego i... zdrowego zarazem
Słodko-Słony Świat Ilonyjuż koniec! Zapasy zeszłorocznych, zamrożonych owoców skończyły się! Pozostały jedynie żółtciutkie mirabelki. Ostatnie mrożone jeżyny wykorzystałam rozsądnie. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w sam raz na kolację w duszny dzień. Nic trudnego, a buzia sama sie uśmiecha! Jogurt zmiksowałam z jeżynami, zamroziłam na kilka minut i gotowe. Żeby ładnie wyglądał podałam go w słoiczku z jogurtem naturalnym
Moja smaczna kuchnia