newellą marynowaną w oleju sezamowym!Takie sushi zachwyci Was i gości. Wspaniały i ciekawy smak, jak nietuzinkowe połączenie składników -a to już moja specjalność! ;-)Newella wędzona, to produkt naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. to nic innego jak pasteryzowane białko z jaj kurzych. Produkt ten ma całą masę zastosowań w kuchni. Idealny dla czynnych sportowców, osób z nietolerancją glutenu, skazą
SMYKWKUCHNIprzepisu mojej mamy :) Składniki 1kg śliwek węgierek Ciasto: 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki margaryna Beza: białka z 4 jaj 1 szklanka cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Wpierw do osobnych misek rozdzielamy białka od żółtek. Białka wstawiamy do lodówki, do żółtek zaś dodajemy wszystkie składniki potrzebne
Taste Of My Daywodzie na "al dente" - ugotowany na sicie przelać zimną wodą do rondla wlać olej i rozgrzać, wszystkie składniki namoczone przełożyć do rondla razem z wodą gotować z 15 minut bez przykrycia na mniejszym ogniu pod koniec wsypać kucharka, śmietanę gęstą 18% i doprowadzić do zagotowania mieszając - z 2 minuty na większym ogniu odparować ciut wody z sosu makaron polać sosem
W Mojej Kuchni LubięJedno z lepszych ciast bez pieczenia jakie jadłam, jest przepyszne i bardzo proste do zrobienia. Już wiem, że to ciasto zagości w moim domu na stałe :)Przepis zaczerpnęłam z bloga Magiel kuchenny. SKŁADNIKI: 2 budynie bananowe z cukrem, 3 szklanki mleka, 200 g masła, 1 banan, 1 galaretka cytrynowa, kilka kropli soku z cytryny, ok. 12 herbatników ok. 16 biszkoptów
Aga w kuchnicałości, ale gorzej się je). Masę przekładamy do pojemniczków przeznaczonych do mrożenia. Przykrywamy folią lub przykrywką i wstawiamy do zamrażalnika na ok.6-7 h lub na noc. Lody bakaliowe bez maszyny
Czarnawisienkabudyń bezglutenowy waniliowy 1 torebka mleko sojowe lub ryżowe 1/2 litra kasza jaglana ugotowana 1 szklanka banan 1 szt żurawina suszona lub rodzynki 1/4
głodny alergikSkładniki: ugotowane ziemniaki 1 kg mąka ziemniaczana kilka łyżek Przygotowanie:Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki (mogą być z poprzedniego dnia) przecisnąć przez praskę, zmielić przez maszynkę
głodny alergikAromatyczne i sycące, najlepsze są jeszcze ciepłe. Doskonałe do sałatki ze świeżych pomidorów i lodowej sałaty. Składniki: mąka bezglutenowa uniwersalna (np. mix ciasta bezglutenowego Bezgluten) 500
głodny alergikBardzo proste i szybkie do zrobienia. Smakują świetnie z syropem klonowym lub miodem (na zdjęciu). Składniki:1 szklanka mąki jaglanej1 łyżeczka łupin babki jajowatej (np
głodny alergikDelikatne, chrupiące ciasteczka o waniliowo - daktylowym aromacie. Składniki: kleik ryżowy 1 torebka 170 g margaryna bezmleczna 1 kostka 200 g cukier waniliowy 1 torebka syrop
głodny alergikPyszna, chrupiąca szarlotka - najsmaczniejsza jeszcze ciepła. Składniki:mąka kukurydziana 2 szklanki margaryna bezmleczna 1 kostka cukier puder 1 łyżka cukier waniliowy 1 torebka 5 jabłek rodzynki
głodny alergikPrzychodzi taki moment, że trzeba porzucić myśli o wegetarianiźmie i uzupełnić niedobory żelaza. Najbogatszym źródłem tego pierwiastka są wątróbki. Tutaj w wersji z cebulką szalotką i
głodny alergikZiarno komosy ryżowej zawiera dużo wartościowego białka, węglowodanów, magnezu, wapnia i żelaza - zapewni nam energię na dobry początek dnia. Składniki na dwie porcje:ziarna quinoa (komosa
głodny alergikSkładniki: masło lub margaryna bezmleczna 150 g cukier trzcinowy ciemny 0,5 szklanki mąka ryżowa 0,5 szklanki mąka kukurydziana 0,5 szklanki skrobia kukurydziana
głodny alergikTym razem zrobiłyśmy kokosanki w wersji ucieranej - wyjątkowo lekkie, puszyste i delikatne. Składniki: margaryna bezmleczna 100 g cukier puder 1/2 szklanki mąka kukurydziana 1/2 szklanki mąka
głodny alergik