Pyszny, puszysty omlet na budyniu waniliowym bez cukru, i grama mąki pszennej zadowoli osoby, które szukają pomysłu na wartościowe śniadanie. Jako dodatek polecam pyszny krem z ricotty, jedna część jest naturalna, a druga czekoladowa. Owoce mogą być dowolne np. sezonowe truskawki lub banany tak jak u mnie :) Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1/3 łyżeczki proszku
Chocolate Muffin Blogżech niy zagl ōndoł do tyj staryj ksiōnżki ze receptami 1 , kero mi pożyczōła kōmratka 2 od moji Mutry 3 . Ksiōnżka ta moł w tym roku 90 lołt i bez to werciōłoby 4 sie cojsik z ni upiyc, tym barzi, że nawet Pani Truda- bo tak sie nazywo ta kōmratka- gołdała mi, że sie mōm zrobić te windbojtle. Robi(...)mogecie trocha uchylić dwiyrze 14 łod bratruły i je posuszić 15 . Pamiyntejcie, że czas pieczynia zależy łod pieca. Jak już te piyrsze bydōm upieczōne, to zajś rozgrzyjcie ta bratruła (bez ta uchylōnoł klapa mōg nōm kajś 16 uciyc tyn hic 17 ) i drugo blacha piyczcie tak samo. Jak już windbojtle bydōm fertich, 18 to mogecie sie rajn dać ubito śmiytōnka
Chop w kuchniłyżeczka ekstraktu z wanilii ½ łyżeczki soli skórka starta z 1 cytryny Składniki na sos: 3 łodygi rabarbaru, umyte i pokrojone w 1 cm plastry 500 g świeżych truskawek, bez szypułek i przekrojonych na połówki ¼ soku pomarańczowego ⅓ szklanki cukru 1 łyżka octu balsamicznego Przygotowanie: W celu przygotowania naleśników w misce miksera lub blendera zmiksuj mleko, jajka, wanilię i rozpuszczone masło. Dodaj(...)pomarańczowy i cukier do średniego rondelka, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 5 do 6 minut, mieszając od czasu do czasu. Gdy rabarbar zmięknie, dodaj truskawki i gotuj bez przykrycia przez kolejne 5 minut. Wmieszaj ocet balsamiczny, gotuj przez kolejną minutę i zdejmij z ognia. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Włóż naleśniki i zapiekaj przez
karmelowywłaśnie taki był na weselu. Bardzo lekki, mało słodki torcik, przepyszna warstwa z gorzkiej czekolady, do tego słodki mus z białej czekolady, ostatnia warstwa to mus truskawkowy. Torcik bez pieczenia, troszkę czasochłonny, ale zdecydowanie warto. Przepis autorski. Składniki na tortownicę 20-23 cm: Mus z gorzkiej czekolady: 100 g gorzkiej czekolady, min 70 % kakao 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki(...)musu. Zimy mus wylać na zastygnięty mus z białej czekolady. Całość schować do lodówki, na kilka godzin, tak aby mus truskawkowy całkowicie się ściął. Torcik udekorować truskawkami i pokruszonymi bezami. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Tort musowy czekoladowo-truskawkowy Tort musowy czekoladowo-truskawkowy Tort musowy czekoladowo-truskawkowy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Mus z gorzkiej czekolady
moj przepis nasię zadyszki a mięśnie bolą jeszcze przez następny tydzień?! Kiedy mózg odmawia posłuszeństwa i krzyczy, że on już więcej z domu na żaden bieg nie wyjdzie?! Mój pierwszy bieg bez zatrzymania czy też przejścia do marszu miał długość… aż 1,5 km… A to i tak rezultat po 3 miesiącach spacerów/marszów na dystansie 10 km. Dla wyjaśnienia(...)osiągniemy cel. Jak biegać? Nie chcę opisywać różnych technik biegania bo to już interesuje nielicznych. Mnie na początkowym etapie interesowało jak z 1,5 km zrobić chociażby 5 km bez wypluwania sobie płuc albo omdlenia na mecie😀 Oczywiście zaawansowani w bieganiu znajomi dawali wiele rad a jedną z nich było wolniejsze bieganie i wydłużanie dystansu…. Hmmm cudownie… Tylko
Mohiellakoniec miksowania 15 g cukru. Gorący syrop wlewaj bardzo powoli do białek, ubijając je na najmniejszych obrotach miksera. Później miksuj je przez kolejne 5-10 minut, aż błyszcząca beza osiągnie temperaturę pokojową. Bezę dodawaj w trzech partiach do masy migdałowej, za każdym razem dokładnie ją rozprowadzając. Masę podziel na 3 części. Do każdej dodaj odrobinę kakao lub barwnika (brązowy
Food Squarenajlepsze są… domowe lody! Dlatego dziś chciałabym się z Wami podzielić prostym przepisem na śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango. Idealne, słodka chwila… Spróbujcie. Lody przygotujecie bez maszynki i bez dodatku jajek. Idealny smak i delikatna konsystencja domowych lodów. Nic tylko jeść… Ja swój pyszny lodowy deser podałam rodzinie w delikatnych waflowych kubeczkach, które otrzymałam
Słodkie okruszkibez wątpienia mój ulubiony miesiąc. Moje urodziny, dzień matki, pierwsze truskawki i rabarbar. Wcale nie obraziłabym się, gdyby maj trwał cały rok! Niestety, jak to w życiu bywa, czas mija szybko, gdy jest nam dobrze. Myślałam, że gdy zakończę swe studenckie życie i maj przestanie być okresem przed-sesyjnym, to zacznę czerpać z niego garściami, ale jakoś tak, wszystko jest(...)zupełnie na opak. Czasu brak, pracy po pachy, a bez zakwitł, gdy ja wzrok wlepiony miałam w monitor komputera. Kupiłam więc rabarbar po drodze do domu z pracy, wrzuciłam do garnka, a ten sam zamienił się w kompot. Uwielbiam, gdy tak niewiele trzeba by było smacznie! Kompot z rabarbaru z rozmarynem Składniki 600g rabarbaru 1,4l wody (6 szklanek
Fill The Bowlryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych dodatków. Doskonale nadają się na przystawkę lub przekąskę. Dla 4 osób Przygotowanie : 10 min. Smażenie : 10 min. • 500 g szparagów (białych lub zielonych)* • 1 l oleju arachidowego(...)zbyt długo, żeby się nie rozpadały, muszą pozostać jędrne, a nawet lekko chrupiące. ** Ja lubię również dodawać do tempury odrobinę kurkumy, ale za pierwszym razem radzę najlepiej wypróbować tempurę bez żadnych dodatków, a potem możecie urozmaicać ten przepis, wedle własnych upodobań
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzień dobry! Każda kobieta wie, że dobry robot planetarny to podstawa szybkiego i bezproblemowego przygotowywania wielu wypieków. Zagniecie kruche ciasto bez brudzenia rąk, ubije białka na bezę w kilkanaście sekund, wymiesza ciasto na babeczki, utrze krem maślany czy nawet zagniecie ciężkie ciasto na chleb. Nie ma co ukrywać - taki robot bardzo ułatwia życie i dlatego też chciałabym Wam dzisiaj przedstawić
Pora coś zjeśćmając jakiś kontakt z cudzoziemcami w Polsce bywałam zimną suką. Na szczęście człowiek uczy się na błędach i na wspomnienie gościnności greckiej, przywołam się do porządku :-) bez kitu, jest mi wstyd. W każdej tawernie, restauracji, sklepie obsługa przesympatyczna, mało tego na wieść, że jesteśmy z Polski, wielka radość. Lubią nas :-) i to bardzo :P Abstrahując od pięknych(...)odwiedzić tawernę Owoce morza pisane po polsku :-) jest to przeurocze miejsce polsko - greckiego małżeństwa, a gospodynią jest sympatyczna Pani Małgorzata :-))) a i skosztujcie baklawy i chałwy - bez tego nie można opuszczać Grecji
pieprzny smaczekwzględu na to, że to doskonałe źródło białka, a także witaminy E, cynku i innych składników mineralnych, są bogate w cenne nienasycone kwasy tłuszczowe. – Kanapki z masłem orzechowym bez cukru Pełnoziarniste produkty – należy unikać białej pszennej mąki, gdyż jest modyfikowana. Można za to bez obaw stosować takie odpowiedniki, jak mąka razowa, orkiszowa i żytnia. To zboża bogate w cenne
Codogarapomidorów pokrojonych z puszki lub świeżych pomidorków 100 g oliwy z oliwek 200 g startego Parmegiano Reggiano sól tymianek oregano bazylia chili Sos beszamelowy: 2 łyżki margaryny bez laktozy (Bencol Classic) 2 łyżki mąki bezglutenowej Shar 500 ml mleka bez laktozy migdalowego lub owsianego lub innego bazylia świeża lub suszona suszone oregano i tymianek Przygotowanie
Lajtkraft food intoleranceCiasta na zimno- bez pieczenia Ciasto Kinder cuntry Cytrynka z jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik z musem truskawkowym 3 bit Ciasto bananowe Jabłecznik z bitą śmietaną
Aga w kuchniBigos z wielką ilością kiszonej kapusty, z niewielkim dodatkiem białej kapusty, z sezonowymi warzywami okopowymi oraz z jabłkami. Wyśmienity, kwaśny, bardzo aromatyczny. Jest to bigos bez grama tłuszczu, bardzo zdrowy, esencjonalny dzięki zgrillowanym warzywom, z przebijającą nutą słodyczy, a to za sprawą dodanych jabłek. Z duża ilością przypraw. Na jesienne czy zimowe dni jest idealny, świetnie rozgrzewa od wewnątrz(...)już wyziębione postem organizmy. Można jeść go przez cały dzień, ja raz zrobiłam sobie bigosowy dzień, i to bez żadnych rewolucji żołądkowych dzięki dużej ilości kminu rzymskiego. Kapusta zarówno biała, jak i czerwona, stanowi bogate źródło witamin C, E i K oraz potasu. Zawiera beta - karoten, błonnik, kwas foliowy i witaminy z grupy B. Kapusta zawiera dużo indoli, substancji
Naturalna Kuchnia