kruszonka może spaść obok, jagodzianki i tak jeszcze trochę podrosną. Pozostawiamy jagodzianki do wyrośnięcia na kolejne 15 min. Zakręcone jagodzianki pieczemy 30 minut w temp. 160°C z termoobiegiem. (bez termoobiegu w 180 stopniach). Jagodzianki jeszcze gorące lukrujemy. Smacznego. The post Zakręcone jagodzianki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsprawą zepsutego piekarnika ;) Od jakiegoś czasu nie działa dolna grzałka ale w przyszłym tygodniu piekarnik przyjdą naprawić serwisanci. Na szczęście mam przepis na przepyszne babeczki, tak delikatne, że bez problemu dopiekły się tylko pod górną grzałką. Tym razem zrobiłam je z czerwonymi porzeczkami ale wszystkie owoce świetnie będą do nich pasować. Przy okazji chciałabym Was zachęcić do udziału w KONKURSIE
Mienta blogoliwek Przygotowanie :Rybę przyprawić, polać delikatnie sokiem z cytryny oraz oliwą. Każdy kawałek ryby panierować w mieszance mąki, bułki tartej oraz otrębów. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec bez przykrycia przez 20 minut, aż ryba się zarumieni.Dobrą, włoską oliwę znajdziecie w delikatesach mantini24.pl
Magiczne Życie Martyśmietanowy – zawsze zastępuję śmietanę jogurtem naturalnym. Dodałem też starte jabłko i odrobinę chrzanu. Dzięki temu uzyskałem dość ciekawy, winno-ostry smak. Małe szkodniki nie wybrzydzały i zjadły swoje porcje bez marudzenia. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemczym dodajemy do mąki. Dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto przez ok 5 minut. Nie powinno ono sprawiać problemów i po chwili powinno być elastyczne bez dosypywania mąki. Po wyrobieniu przekładamy ciasto do miski, przykrywamy ściereczką i czekamy godzinę aż wyrośnie. Po tym czasie formujemy 6 bułek, każdą nacinamy i ponownie odstawiamy przykryte do wyrośnięcia
Ze smakiem i z pasjątendencji do przypalania się. Przelać ciasto do formy, pomagając sobie łyżką.Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Ciasta nie wyjmować zbyt szybko z piekarnika - niebezpieczeństwo, że opadnie - wyłączyć grzałkę, otworzyć drzwiczki na oścież
Grunt to przepis!cukier trzcinowy eko * fasola biała eko * mąka owsiana razowa eko * mąka pszenna typ 2000 eko * makaron żytni razowy wstążka eko * płatki 5 zbóż eko * sok pomidorowy eko * konfitura truskawkowa bez cukru eko * mix owocowy eko * orzechy nerkowca eko * sok z granatu eko * sól morska gruboziarnista * pestki dyni eko * makaron pszenny razowy świderki eko Cieszy mnie fakt, że mogłam
Magiczne Życie Martynawet zupa przygotowana na przefiltrowanej wodzie smakuje zupełnie inaczej.Najbardziej podoba mi się to, że na kubkach nie ma osadu a w czajniku nie ! I śmiało możemy napić się "karnówki" bez uprzedniego gotowania wody. Myślę też, że ogromnym plusem takiej wody jest jej koszt, na pewno o wiele niższy od wody w butelkach.Ja od dawna korzystam z filtrowanej wody
Z miłości do słodkościciasto szukałam naprawdę długo. Lubię gdy jest ono miękkie i puszyste w środku, ale z przyrumienionymi, chrupiącymi brzegami. Musi też być dość sztywne, by dało się je zjeść bez użycie noża i widelca, bo co to za pizza, której nie można zjeść rękoma? Poniższy przepis spełnia te kryteria i sprawdził się już nie jeden raz. Dziś zapraszam na... pizzę wiejską
Ratunku obiadgryczaną. Z sosu wyjmujemy listki laurowe i polewamy nim kaszę, chociaż równie dobrze można zjeść go z grubym makaronem, kopytkami czy po prostu z chlebkiem. Mnie smakuje zawsze, nawet bez żadnego dodatku. Miseczka gulaszu, ciepły koc i zimno mi nie straszne, a jestem okropnym zmarzluchem. P. - Kiedy obiad? Ja - No już, już... Tylko zdjęcie zrobię ;) Dzisiejszy przepis to mój sprawdzony
Ratunku obiadduszę jeszcze trochę, by wszystkie smaki połączyły i stworzyły całość. W tym czasie gotuję makaron, by zaraz po odcedzeniu, polać go sosem. Całość można posypać świeżymi ziołami, ale i bez nich prezentuje się doskonale. Mój P. wszystkim zachwala ten makaron. Ja też bardzo go lubię i sama się sobie dziwię, że dopiero teraz dodaję ten przepis. Już nie pamiętam gdzie
Ratunku obiadmianowicie wykorzystałam sprawdzone już połączenie mlecznej czekolady i masła orzechowego crunchy. Efekt był naprawdę rewelacyjny. Słowo daję. Na świadków mam całą moją rodzinę i P. :) A teraz już bez dłuższych wstępów zapraszam na... Ciasto z białą czekoladą i kremem nugatowym oraz polewą kajmakową porcja na tortownicę o średnicy 24 cm Na ciasto potrzebujemy: 200 g dobrej jakości masła + trochę
Ratunku obiadmąka z płatków owsianych to już trochę inna historia. W blenderze dokładnie je zmieliłam i z radością dokończyłam klopsiki. Zawsze w takich momentach rozpiera mnie duma! Wymyśliłam! Ja! Sama! Bez niczyjej pomocy, ani internetowej, ani książkowej, ani niczyjej. Później jednak często przeżywam rozczarowanie, gdy okazuje się, że ktoś, kiedyś wpadł już na taki pomysł. W kuchni wymyślono naprawdę wiele
Ratunku obiadpołudniu robi sobie drzemkę...) Tak więc kiedy oni spali, ja zrobiłam bułeczki do jajecznicy... Jak się później okazało - nie doczekały do jajecznicy. Tak smakowały mężowi, że zjadł je bez dodatków.... Podzielił się mini z bratem i swoimi rodzicami i im też . Przepis na te pyszne bułeczki znalazłam w książce: "Szybko i smacznie. Chleby i chlebki." Bułeczki z camembertem i szczypiorkiem
Miksturownikwspólne zakupy! Odprężyła mnie ta wizyta, chyba musimy widywać się częściej!!! :) A od strony kulinarnej były: sałatka z krewetkami, pierożki drożdżowe z boczniakami i orzechami włoskimi, i ciasto czekoladowe (bez mąki). Pierogi i ciasto pochodzą z książki: "Rewolucja na talerzu." Dziś przepis na pierożki: Pierogi drożdżowe z boczniakami i orzechami włoskimi. Składniki: Na ciasto: 2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
Miksturownik