Teoretycznie mamy wiosnę, prawda? I astrologiczną, i kalendarzową. Szkoda tylko,że nie pogodową. Piękną mamy zimę tej wiosny! Tyle śniegu, co aktualnie leży namoim podwórzu, to przez większość zimy nie widziałam.Połowa marca w kalendarzu, a za oknem? Zima w pełni, zupełnie jakby to był styczeń.Śnieg po łydki, na poboczach zaspy do pasa. Termometr wskazuje minusową temperaturę,a na to wszystko śniegu zamiast ubyć, przybywa!Zbliżając się Wielkanoc będzie w tym roku nietypowa. Ze święconką pojedziemy na sa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Dokładnie czuję jej smak i zpach.Zatęskniłam !Pozdrawiamy serdecznieTapenda
mam zamiar w najbliższym czasie upiec jakąś babę, dzieki za świetną inspirację ;D
Dziękuję za wszystkie, dotychczasowe komentarze! Mam nadzieję, że przygotowana przezWas babka, będzie smakowała wybornie!Pozdrawiam,Karmel-itka
Bardzo mi sie podoba takie zestawienie smaków cytryna-kakao...pysznia:))
Och jaka baba, chcę taka na moim świątecznym stole:-), po prostu piękna:-)
Bardzo apetyczna. Najbardziej smakują mi babki z dodatkiem cytryny. Zdjęcie śliczne, aż ręka sama się wyciąga po kawałeczek:))
Cytrynowa... iście wiosenna:) Z taką babeczką to na pewno przywołasz wiosnę:)
Mmm.. wysmienita :DJa upieklam cytrynowa babke z jagodami i czekolada, ale chyba jeszcze pokusze sie na marmurka :)http://chochlikikuchenne.wordpress.com/2013/03/28/babka-wielkanocna-z-czekolada-i-jagodami-najlepsza/