zawsze mamy pod ręką. Poza tym w znalezionych przeze mnie przepisach zazwyczaj wykorzystywano ocet 10%, zastąpiłam go 6%. Utopence w smaku są lekko kwaskowate, pikantne, z wyraźną nutą czosnkową. Przekąska do piwa rzeczywiście idealna :) Składniki: parówki 1-2 cebule 1 nieduża papryka czerwona (można zastąpić papryczkami chili) 2 ząbki czosnku 1/2 szkl. octu (dałam jabłkowy 6%) 2 szkl. wody
zadanie-gotowanieprzepis krok po kroku. Sos pomidorowo-paprykowy, niezwykła eksplozja smaków. Z powodzeniem możecie przygotować go w domu na zimę . Świetny nie tylko do pizzy, ale i również do przystawek, przekąsek, jako baza do zup i innych sosów lub marynowania mięsa i warzyw. Polecam Wam przepis, wypróbowałam, korzystajcie z niego i ulepszajcie! Pięknie polecam i pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI
Moja Książka Kucharskajuż niemała dawka kalorii i cukru :)). Jabłek niestety nie mogę jeść z powodu problemów z żołądkiem, ale śliwki i gruszki w moim menu pojawiją się głównie solo – jako przekąska między posiłkami lub jako dodatek do drugiego śniadania, ale także jako składnik deseru – ciasto, czy też ulubionego crumble. Dziś na drugi śniadanie przygotowałam zdrowe ciasto śliwkowe – łatwe
365 dni dookoła kuchnicałą tę wałówkę. Oczywiście plan jest taki, żeby było smacznie, ale i zdrowo. Przeszukuję książki kulinarne, także te wszelkich specjalistek od fitnessu, polskie i zagraniczne portale w poszukiwaniu wartościowych przekąsek - batonów, ciastek, kulek mocy. Na początek cudowne batoniki z masłem orzechowym, płatkami owsianymi, migdałami i żurawiną - żadne sklepowe im nie dorównają! Składniki (12 niedużych batoników) 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
Kulinarne Inspiracjeochotę najlepiej skorzystać z najprostszego pomysłu, który przychodzi do głowy. A że bagietki w domu były to taka chrupiąca bagietka smakowała wyśmienicie. Do tego domowy keczup i kolacja lub przekąska gotowe. Składniki: 1 bagietka odrobina masła 2 pieczarki kawałek papryki czerwonej ser mozzarella w kostce Przygotowanie: bagietkę przekroić na pół posmarować odrobiną masła pieczarki obrać (tak jak obieram
Gotowanie z pasjąprzepis który znalazłam na blogu Kasi :) link < TUTAJ > Pyszne placuszki na maślance z dodatkiem żółtego sera.Można je jeść ze śmietaną,dżemem lub tak bez niczego jako przekąska.Polecam wypróbować są bardzo smaczne. SKŁADNIKI 250ml maślanki płaska łyżeczka soli pół łyżeczki sody łyżeczka cukru trochę pieprzu 130g sera żółtego startego mąka pszenna olej do smażenia WYKONANIE Z podanych
Mała w garnku mieszaPyszna na obiad i na grilla lub po prostu na przekąskę-Ziemniaczki możemy upiec na grillu,lub w piekarniku-i potem nadziać-jak wolicie.... Dla mnie rewelacyjne,oczywiście dla męskiej części zjadających można wkroić trochę wędlinki,lub podać do mięs z grilla ale jak dla mnie pyszna są również jako samodzielne danie-polecam Składniki: 4 duże młode ziemniaki
Swojskie jedzonkozbliżających się Walentynek, a także w ramach k onkursu ODKRYJ SWOJĄ SŁODKĄ PRZYJEMNOŚĆ Z WAFELKAMI LUSETTE , udostępnionego przez s erwis DURSZLAK.PL . Konkurs polega na stworzeniu deseru lub słodkiej przekąski z użyciem wafelków Lusette. Moja propozycja, to czeko lad owy torcik ( moim zdaniem czekolada , to nieodłączny element walentynkowego deseru ;) ) , ze znaczącym smakowo udziałem mlecznych wafelków Lusette , na bazie których wykonałam
Opowieści z piekarnikaWspaniała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno :) Takie paszteciki są też smakowitym dodatkiem do czerwonego barszczu ( choć jeśli chodzi o mnie, to taki barszczyk tylko z uszkami ;) ). Wykonałam je z ciasta krucho - drożdżowego; wg mnie takie ciasto sprawdza się w pasztecikach najlepiej, no i dłużej utrzymuje świeżość. Choć jest dość tłuste, to nie redukowałabym ilości masła; dzięki
Opowieści z piekarnikakarnawałową przekąskę jak znalazł. Składniki wg własnych upodobań pokrojone w kostkę i nabite na wykałaczki. U mnie: papryka żółta, czerwona, ogórek konserwowy, kabanosy, ser żółty i brie
Lena Gotujewody do miękkości. Dodajemy kiwi, chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy miód. Świetnie smakuje na kanapce z białym serem! Można zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy czy szkoły jako przekąska
Lena Gotujewyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oleju, pół
Lena Gotujeplacki otrębowe smażone bez dodatku tłuszczu. Można je zjeść np. z serkiem owocowym, jogurtem naturalnym, z owocami, z warzywami, dżemem - praktycznie ze wszystkim. Polecam je jako śniadanie lub jako przekąskę do pracy/szkoły - są bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: 5 łyżek otrąb owsianych, 1 jajko, dwie łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli. Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej
Lena GotujeFajna lekko chrupiąca przekąska, zdrowa alternatywa dla chipsów, paluszków czy solonych orzeszków. Robiłam pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni! Składniki: 250g ciecierzycy, łyżeczka soli, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, łyżeczka chilli w proszku Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy w wodzie całą noc. Odsączamy i przelewamy zimną wodą. Gotujemy około 30-40 minut. Pod koniec dodajemy sól. Odcedzamy. Wkładamy do miseczki
Lena Gotujegofry! W poszukiwaniu tych idealnych przeszliśmy całe miasto - ale udało się! Zakosztowaliśmy też naleśnika po meksykańsku - który nie zrobił na nas szczególnego wrażenia... Super nowością były smażone sardynki - na przekąskę do zimnego piwa idealne! A poniżej tradycyjnie kilka fotek:) p.s. Już nie mogę się doczekać powrotu za rok na morze
Lena Gotuje