przekąski - 40822 przepisów (strona:1046/2722)

Tarta z bobem i fetą 155

roku sezon na bób trwa wyjątkowo długo. Najczęściej jemu go ugotowanego z dodatkiem odrobiny masła. Czasami jednak chce się odmiany, więc przygotowałam taką wytrawną tartę. Miała to być tylko przekąska, ale w efekcie wyszło bardzo sycące danie. Możecie je podać na obiad lub wczesną kolację. Ci, którzy nie lubią pikantnych smaków, mogą zrezygnować z dodatku ostrej papryczki. Z podanych proporcji

Codzienna kuchnia niecodzienna
Serowo-francuskie paluchy z szynką 148

ciasta francuskiego można wyczarować wiele przekąsek na słono, tym razem zrobiłam serowo-francuskie paluchy z szynką parmeńską z dużą ilością ostrej papryki a mimo to wcale nie były ostre J Ważne jest aby użyć do nich wyrazistego w smaku sera żółtego np. parmezanu cz cheddara, nie próbujcie z goudą bo wyjdą zupełnie bez smaku, polecam podawać ciepłe z domowym sosem

Wanilia i Kardamon
Papryka na zimę w słodko-kwaśnej zalewie 348

Smaczna jako dodatek i jako przekąska. Składniki: (6 słoików 550 ml) Zalewa: 2,5 szklanki wody 1/2 szklanka octu 10% 1 łyżka kopiasta miodu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka płaska soli Do Słoików: po 1 zielu angielskim po 1 płaskiej łyżeczce gorczycy białej Wykonanie: Paprykę myjemy, obieramy z nasion i zielonej części. Kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na zalewę zagotowujemy

W Moim Magicznym Domu
Z cyklu: Dla dzieci - Marchewkowo-kokosowe kuleczki (Ricette per bambini: Bocconcini al cocco e carote) 163

Emmie bardzo spodobał sie ten pomysł, zwłaszcza jej koleżankom i kolegom, moim wiernym testerom wszelakich słodkości :) już otrzymałam od nich list ę  ulubionych potraw i przekąsek ;) Dzisiejsze rozpoczęcie roku szkolnego jest idealnym dniem na zapoczątkowanie mojego nowego cyklu. Moim pierwszym przepisem s ą  przepyszne kuleczki marchewkowo-kokosowe z orzechami włoskimi, suszonymi śliwkami

La grande e la piccola cuoca
Kiszona rzodkiewka i inne kiszonki 112

dodajemy oczywiście do słoików. Mamy już zalewę i co dalej? Poniżej znajdziecie kilka moich ulubionych kombinacji. Takie kiszone warzywa, świetnie nadają się do sałatek, dań obiadowych czy jako samodzielna przekąska. U mnie najszybciej znika rzodkiewka i kalarepa z kalafiorem. Marchewka z przyprawami Kroimy w plastry 6 marchewek młodych i wyszorowanych. Do słoika wrzucamy łyżeczkę czerwonego pieprzu, 4 goździki, małą laskę

ladykitchen
Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką 110

smakowity i aromatyczny tercet, natomiast odrobina chili w posypce dodała daniu nieco pikantnego akcentu. Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką może być nie tylko przekąska, ale także lekkim letnim obiadem. Podajmy ja wtedy na ciepło, będzie pysznie ! 😋 Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką Czas przygotowania: 30 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Paluchy francuskie z parmezanem 171

Pyszna i efektowna przekąska do piwa i nie tylko. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilę. Świetnie smakuje na ciepło jak również na zimno.  Paluszki można dodatkowo posypać makiem, kminkiem lub czarnuszką. op. ciasta francuskiego jajko 100 g parmezanu papryka słodka sól morska grubo zmielona O'Sole Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować rozbełtanym jajkiem. Parmezan zetrzeć na drobnych oczkach posypać równomiernie ciasto

Smakołyki Asi
TARTALETKI MIGDAŁOWE Z KREMEM PIERNIKOWYM 128

Dzisiaj przepis na tartaletki  wypełnione kremem piernikowym. Babeczki orzechowo-daktylowe w dodatku wypełnione masą piernikową są rewelacyjną, słodką przekąską. Idealne na słodki podwieczorek. Przepis powstał z miłości do pierników Toruńskich i konkursu -  konkurs.kopernik.com.pl

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka gryczane 2 czekolady 127

Przepis autorski (mój). Ciasteczka smakują rewelacyjnie i doskonale nadają się na "zdrowszą" przekąskę - nawet do pracy, czy szkoły. Co prawda mają dwa rodzaje czekolady, ale możecie zamienić je na gorzką. Dodam, że mąka gryczana posiada szereg właściwości pozytywnie wpływających na nasz organizm oraz jest bogata w mnóstwo witamin i minerałów. Nie zawiera też glutenu (*). Wracając do ciastek... Są kruche, delikatnie

Di gotuje
Ciastka bez glutenu z figami i rozmarynem 116

które przygotowuje i nawet po kilku dniach nie twardnieją. I są całkiem zdrowe, fit, itp. Jeśli ciągnie was, aby coś pochrupać, a macie ochotę na coś innego niż słodkie przekąski, to te ciastka spełnią swoje zadanie. Składniki: 4 figi szklanka orzechów włoskich szklanka nasion słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego szczypta soli odrobina świeżego rozmarynu łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik

PaleoLife
PIKANTNA PASTA Z MAKRELI NA KRAKERSACH 162

Lato to czas grilli, imprez do rana, a także spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Dziś zapraszam Was po przepis na fajna przekąskę, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. A w piątek będzie wybawieniem dla osób nie jadających mięsa, bo przyznacie mi racje że tradycyjny śledzik w oleju w piątek na zagryzkę w czasie lata, to jakoś tak słabo wchodzi

Z Majeczką w kuchni
Pasta z jajek i serka wiejskiego (wersja podstawowa) 119

propozycje - klik . Tym razem zaprezentuję Wam zdrowszą i podstawową wersję pysznego smarowidła. Uwielbiam ją i często podjadam w wersji solo. Jest bardzo prosta, a jednocześnie uroczo prezentuje się jako przekąska w formie mini kanapeczek. Do tego polecam chlebek pumpernikiel party . To małe i smaczne krążki, które nie posiadają jakichkolwiek konserwantów. Pychotka z pastą! 200g serka wiejskiego (ze śmietanką) 2 jajka

Di gotuje
Surówka z dodatkiem kiszonego buraczka do obiadu 146

Kiszonki to polska specjalność, szeroko znane są nasze ogórki czy kapusta. Buraki natomiast kisimy do wigilijnego barszczu. A szkoda. Są zdrowe i pyszne. Można je chrupać same jako zdrowa przekąska lub wykorzystać je do surówek. Polecam przepis na kiszone buraki ( zerknijcie tutaj ). Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Mrożony jogurt z owocami lata 319

drugich. Mrożony jogurt grecki z mnóstwem sezonowych owoców. Serwowałam go w postaci cienkich bloczków, i wiecie co, jak na tak mało skomplikowany przepis, byłam zaskoczona efektem końcowym. Orzeźwiająca przekąska na deser w dodatku bez białego cukru. Zapraszam wszystkich fanów lodów do spróbowania. Składniki:  500 g jogurtu tupu greckiego 3 łyżki miodu akacjowego lub rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny

vaniliowoczekoladowa
Przepis #68 Domowe cukierki Michałki (FIT) 583

złudzenia przypominające te sklepowe. Bez glutenu, mleka czy jajek. Tylko kilka składników i cukierki gotowe. Ich przygotowanie nie wymaga dużo czasu - robi się je szybko i łatwo. Idealne jako przekąska do herbatki jak i ładnie opakowane doskonale sprawdzą się jako prezent:) Z jednej porcji wyszło mi 14 cukierków. Jeden cukierek to: 51 kcal

Health-Fit-Life