miodowa firmy Octim, które nie są tak ostre. Nawet wakacyjne przetwory można przygotowywać z dodatkiem tego sosu. Ogórki w musztardzie są wyraziste w smaku i z pewnością będą trafioną przekąską w jesienne i zimowe wieczory. Czasem naprawdę niewiele trzeba zmienić w swojej diecie, by była zdrowsza, ale nadal bardzo smaczna
Słodkie okruszkisię zebrać tyle przepisów, mimo że tegoroczna pogoda nie sprzyja produkowaniu miodu przez pszczoły, a w związku z tym również miodobraniu. Wspólnie zebraliśmy 36 przepisów na śniadania, sałatki, przekąski, desery, bułki i przetwory. Tradycyjnie wszystkie przepisy podlinkowane publikuję niżej. Prywatnie cieszę się, że w czasie trwania tej akcji udało mi się przeczytać fascynującą książkę Mai Lunde " Historia pszczół ", do przeczytania
Weekendy w domu i ogrodzieSkrzydełka, to ostatnio bardzo popularne przekąski na różne okazje. W przygotowanej dzisiaj wersji oprócz tego, że są marynowane w mleczku kokosowym to juz upieczone posypane są prażonymi wiórkami kokosowymi z orzeszkami ziemnymi i przyprawami. Palce lizać. SKŁADNIKI na 4 porcje: 750 g skrzydełek 200 ml mleczka kokosowego 2 limonki + otarta z limonek skórka 1/2 średniej główki czosnku szczypta suszonych płatków
Sztuka gotowania w/g SamiryBardzo lubię takie przekąski, chrupiąca grzanka z pomidorem i posiekanym czosnkiem. To kolacja inspirowana moim ukochanym krajem, Italią. We Włoszech takie grzanki nazywają się bruschetta lub mniejsze crostini. To najlepszy czas na korzystanie z pomidorów, zamiast pakować je do słoików na przetwory, spożywajcie pomidory na surowo, takie są najzdrowsze i najsmaczniejsze moim zdaniem! Przepis jest dobrym pomysłem na wykorzystaniem czerstwego
Moja smaczna kuchniaPastę jajeczną przygotowuję często jako dodatek do chleba na imprezowo zastawiony stół, przekąskę w ciągu dnia, do pracy. To świetna alternatywa dla wędliny czy sera na śniadaniowy stół lub podwieczorek. Podaję ją na pieczywie, chrupiących grzankach, świeżej ciepłej bagietce, z pomidorem lub świeżym ogórkiem, koperkiem czy natką pietruszki. Wspaniale smakuje, apetycznie wygląda, z dodatkiem świeżo skrojonego grubego szczypioru
Zasmakuj KuchniMuffinki, muffinki. Pełno ich tu i tam na blogach. To i u nas nie zabrakło przepisu. W czym tkwi ich ewenement? Szybkie, proste, pyszne i w sam raz na przekąskę. Oczywiście na początek serwujemy te naj naj..czyli bananowe. W zasadzie banan nadaje tu słodycz, a smak tworzy cynamon. Ten winowajca sprawia, że mają posmak nieco piernikowy. Ja osobiście przepadam
Krupeczkiwykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!! Składniki: ok 20 dkg mięsa z rosołu lub pieczonego bez kości(może być kurczak,wołowina lub wieprzowina,za każdym razem
Swojskie jedzonkoSzybka, prosta przekąska, przystawka, szybka do zrobienia. Można je jeść na zimno i na ciepło. Z sosem malinowym i łososiem wędzonym są pyszne. Na jednej nie poprzestaniemy. 1 arkusz ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego 200 g malin 1/2 opakowania sera feta 6 pomidorów koktajlowych tymianek, bazylia świeża sos: maliny 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka płaska miodu sól, pieprz
wesoła kuchniabób już gościł w mojej kuchni niejeden raz, to z przyjemnością sięgam po niego ponownie. Tym razem pasta do chleba – na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Składniki: – 300 g bobu, 3 ugotowane na twardo jajka – 1 łyżka masła – 1 łyżka majonezu – 2 łyżki serka śmietankowego – 3 łyżki soku
To co kochamBób jeszcze mi się nie przejadł. Ugotowałam go dość dużo, więc oprócz zdrowej przekąski do podjadania, wyszła mi też zupa. Lekka, z bogactwem letnich, młodych warzyw, ale równocześnie bardzo sycąca. Obiecałam sobie, że bobu już wystarczy tego lata, ale zobaczymy, co się jeszcze wydarzy. Składniki: – 300 g bobu – garść fasolki szparagowej
To co kochamminutach, odsączamy kładąc na papier z nadmiaru tłuszczu. Placuszki są bardzo pulchne i aromatyczne. Mają bardzo ważną zaletę w porównaniu do zwyczajnych placków ziemniaczanych, szybciej są gotowe :) Super przekąska na ciepło i na zimno , z sosem czy bez :) na obiad czy na kolację. Serdecznie polecam
W Moim Magicznym Domusamym energooszczędne. Dehydrator można użyć do przygotowania takich potraw jak: owoce warzywa zioła przyprawy grzyby nasiona orzechy mięso nabiał Wysuszone produkty, możemy śmiało wykorzystywać jako zdrowe i sycące przekąski. Poza tym, możemy stosować je jako składnik w gotowaniu, pieczeniu, przy przyrządzaniu sosów, zup, pizzy, deserów czy też kompotu. Produkty te, są bardziej intensywne w smaku, jak i bardzie słodsze
w mojej kuchniCamembert grillowany, z ziołami i czosnkiem. Pachnący, pyszny, rozpływający się po rozkrojeniu. Idealna przekąska pomiędzy innymi daniami grillowymi. Składniki: 1 ser camembert 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 płaskiej łyżeczki oregano sól pieprz Wykonanie: Urywamy kawałek folii aluminiowej, w którym będziemy grillowali camembert. Środek folii -strony błyszczącej- smarujemy 1 łyżeczką oliwy. Na oliwę kładziemy
Smak mojego domuTarta z winnymi gruszkami i niebieskim serem jest świetną przekąską o niecodziennym smaku. Gruszki gotowane w winie nabierają winnego smaku, do tego zapieczone z kruchym ciastem i serem żółtym oraz pleśniowym. Połączenie wyszło bardzo smaczne a ser niebieski dodaje niepowtarzalnego smaku tarcie. SKŁADNIKI CIASTA : 250 g mąki pszennej 125 g masła naturalnego 2 żółtka 1 łyżka
Kulinarne Fantazje Mariolijabłkami Francuskie rożki to mój stały, awaryjny deser, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, lub Churros – przepis Churros to słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje
NiePieprz.pl