Wystarczą dwa składniki, by wykonać mega smaczne, super zdrowe, bardzo energetyczne batoniki. Świetne jako przekąska do pracy, szkoły lub na spacer dla małego dziecka. Sprawdzą się doskonale, gdy po prostu najdzie nas ochota na coś słodkiego bądź złapiemy chwilę słabości. Te batony postawią nas na nogi dzięki pokaźnej dawce magnezu i powalą zarazem na kolana swym smakiem. Dla mnie
Jeść, by żyć w zdrowiuczym? Sam! Jeszcze gorący, zaraz po ugotowaniu, prosto z sitka!” Chyba każdy z nas to zna – parzy palce, ale kto by się oparł takiej przekąsce? Co jednak jeżeli przeceniliśmy swoje siły i ugotowaliśmy go zbyt dużo? Mam dla Was świetny pomysł na to jak go wykorzystać w formie świeżej, letniej sałatki, która idealnie pasuje zarówno do obiadu
Taste and CookDziś fajna przekąska powstała w parę minut, nie licząc oczywiście 25 minut pieczenia.Bardzo smaczna i zdrowa. Składniki ciasto francuskie 300 g szpinak świeży tyle by zakryć ciasto s erek feta 250 g szczypiorek pęczek oliwki zielone 20 szt mozzarella 300 g Wykonanie: Ciasto rozwijamy, smarujemy serkiem feta całą powierzchnie ciasta francuskiego. Świerzy szpinak myjemy pod bieżącą wodą
Różowa kuchniaeksperymenty kulinarne i odkrywanie nowych technik, przepisów, testowanie nowych połączeń. Kiedyś bób jadłam tylko na jeden sposób, dziś wykorzystuje go do wielu fajnych i prostych dań. Kiedyś był tylko przekąską, a dziś jadamy go na obiad, drugie śniadanie i kolacje. Tym razem danie obiadowe. Kaszotto z bobem i cukinią składniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 cukinia 1 cebula
Przysmaki Karolkikarcie nie było wzmianki o tym, że Mexican Fondue to w zasadzie osobno sos i osobno talerz nachosów – przez co w zasadzie niepotrzebnie wzięliśmy 2 podobne przekąski w postaci 2 talerzy nachosów z sosem i salsami. Wystarczyłoby dla małego pułku Wraz z nadejściem dań głównych rozpoczęła się wołowa uczta. Oba dania okazały się podobne, ze znaczącą przewagą mięsa
Taste and CookSzparagi się powoli kończą, za to na otarcie łez pojawia się bób! Wszyscy znają i kochają go w formie szybkiej przekąski po ugotowaniu w osolonej wodzie, czasami z dodatkiem kopru, pietruszki lub kolendry. Dzisiaj przedstawiamy Wam świetny przepis na przygotowanie bobu w formie wytrawnej, obiadowej. Bób w sosie beszamelowym z boczkiem, białym winem i koperkiem, do tego młode ziemniaczki
Taste and Cookwspomnienia 😌 Fajnie jest wracać do przepisów od wieków znanych tym bardziej jak przywołują one miłe chwile z życia 😏 i takim sposobem, po małym przekształceniu wyszła na prawdę dobra przekąska :) Składniki 💕 1 duże jabłko 💕 40 g kaszy jaglanej ugotowanej 💕 50 g twarogu chudego 💕 20 g rodzynek 💕 10 g wiórków kokosowych 💕 opcjonalnie miód/czekolada na wierzch Przygotowanie: 1. Odciąć "wieczko" jabłka
Zdrowie i pysznie na talerzuZapraszam na babeczki idealne na imprezę, dla niezapowiedzianych gości albo na przekąskę w ciągu dnia. Bardzo szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają. Składniki: - 1 opakowanie brokułów Bonduelle - 12 krakersów - 120 g sera Scamorza (można dać też cheddar ) - 2 jajka - pieprz Przygotowanie: Brokuły gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Dziesięć krakersów dokładnie miksujemy. Ser kroimy w drobną kostkę i mieszamy
Kulinarne życieuznamy faszerowane chemią pomidory i inne wynalazki. Jednak, zamiast marudzić, trzeba sobie pomóc! Wierzę w zbawczą moc warzyw, naturalne antybiotyki, pokarmy podnoszące odporność, ale także słodkie przekąski – które być może zdrowe nie są, za to cudownie poprawiają humor. Z resztą, kto powiedział, że wszystko co słodkie musi od razu być trujące? Chciałabym
PatchworkSezon na bób w pełni, nie sposób więc przejść obok niego obojętnie. Ja gotuję bób w lekko posolonej wodzie i traktujemy go jako zdrową przekąskę. Moje chłopaki nie jedzą szpinaku, szczawiu, szparagów, nie przepadają za brokułem, a z zieleniny upodobali sobie tylko bób. Tym razem powstała sałatka
To co kochamNajsłynniejsza słodka przekąska Portugalii jest znana pod nazwą pasteis de Belem, ale prawo do jej używania ma tylko jedna cukiernia. Dlatego funkcjonuje również drugie, równie popularne określenie, mianowicie pasteis de Nata. Historia deseru sięga XVIII wieku i związana jest z Klasztorem Hieronimitów, który znajduje się w lizbońskiej dzielnicy Belem. Oryginalna receptura jest pilnie strzeżoną tajemnicą, a babeczki przyrządzane według tego
zadanie-gotowaniełatwo rozpada się po ugotowaniu, dlatego również nadaje się na zupy. Istnieje jeszcze soczewica czarna, tzw. beluga która z wyglądu przypomina kawior. Nadaje się do zup oraz pikantnych przekąsek. W sklepach można dostać także soczewicę koralową, która ma różowy kolor i soczewicę pomarańczową, która, podobnie jak czerwona i żółta, ma delikatny, słodkawy smak i łatwo się rozgotowuje, dzięki czemu można
Słodki Kompromisprzede wszystkim ze względu na swój niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz walorów smakowych, truskawki kryją w sobie całe bogactwo wartości odżywczych. Owoce te są nie tylko niskokaloryczną i pyszną przekąską, doskonałym dodatkiem do wielu dań, ale też doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów
mojewypiekiinietylkoGrzanki to zawsze dobry pomysł na przekąskę, a składniki mogą być naprawdę dowolne. Ja w tych z przepisu poniżej użyłam... zupełnie nie tego co planowałam :D miał być jeszcze pomidor, papryka, rukola... Miały być polane keczupem i sosem czosnkowym... Ale w rezultacie przygotowałam absolutnie podstawową wersję, bo z moimi dziewczynkami ostatnio ciężko cokolwiek zdziałać. Taki etap ;) zdjęcia też robione
Kolorowy PrzepisownikParówki zapiekane w cieście francuskim lub taka troszkę inna pizza. Pięknie się prezentuje i dobrze smakuje. Szybko się robi, a jeszcze szybciej znika. Idealne na kolacje czy przekąskę na ciepło. Można wykorzystać do tego kabanosy lub inne cienkie kiełbaski. Sos możecie zrobić również swój ulubiony. Mam nadzieję, że spodoba Wam się pomysł na takie jedzonko. Składniki 2 ciasta francuskie
O kuchni z uczuciem