przekąski - 40822 przepisów (strona:1055/2722)

Mielone z piekarnika 989

rzadkie, to dodajemy bułki tartej. Potem lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra/dół Serwujemy na gorąco do obiadu lub potem jako przekąskę na zimno. Smacznego

chleba naszego
Bułki z kiełbaską... 160

Domowe bułki z parówką, to fajna propozycja na smaczną przekąskę. Takie mini hot-dogi są bardzo smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Ciasto: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szklanki ciepłej wody, łyżka cukru,  łyżka soli, 2 ugotowane i rozgniecione ziemniaki . Najpierw robimy zaczyn: woda, drożdże, cukier, 4 łyżki mąki... razem łączymy i odstawiamy

chleba naszego
Ogórki małosolne 176

większej zawartości mikro i makroelementów. W tym roku kisimy ogórki tylko z własnego ogródka, więc zastosowaliśmy przepis ze zmniejszoną zawartością soli. Zastosowanie: Ogórki małosolne świetnie sprawdzają się w formie przekąski - wkłada się rękę do słoika, wyjmuje i zjada... Robi się je tak samo jak ogórki kiszone na zimę. A PRZEPIS JEST TU: https://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2017/07/ogorki-kiszone.html

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Duńska sztuka i prawie duńskie drożdżówki. Z marcepanem i porzeczkami 96

drugoplanowi skradli cały występ), gra na żywo - to wszystko sprawia, że już niecierpliwie czekam na kolejną. A za rok Chaplin - the musical . Oczywiście, jak zwyczaj nakazuje, zabrałam ze sobą przekąski. Tym razem upiekłam orzechowe ciasteczka (o których innym razem) i drożdżówki z porzeczkami. Puszyste, maślane ciasto drożdżowe połączyłam z typowo duńską masą marcepanową: mazarin masse . To tylko marcepan, cukier, masło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
koszyczek z bialka z zoltkiem i awokado 113

ułożyć sałatę na to kromkę  chleba , plasterki awokado . Doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Na górę ułożyć chmurkę z jajka. Ciekawa ,niecodzienna kolacja ,może być też śniadanie ,przekąską

w mojej kuchni
Ciasto z borówkami i orzechami włoskimi w karmelu (bez miksera) 191

Jednak te chwile miną Wam szybko i przyjemnie, jeśli tak jak ja będzie się delektować resztą orzechów włoskich w karmelu , która została Wam w puszce Uwielbiam tą pyszną chrupiącą przekąskę. O wspomnianych orzechach pisałam Wam już tutaj (klik) Orzechy DeliDeli są naprawdę idealne na każdą okazję. Można je od tak po prostu pochrupać, poczęstować nimi gości (moi byli zachwyceni

Słodkie okruszki
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 154

podać gościom, a Ci właśnie stoją w drzwiach. Czasami przecież zdarza się tak, że odwiedzi nas ktoś niezapowiedziany i nie jesteśmy przygotowani, a jednak wypada podać coś na przekąskę. Warzywa w puszce i tuńczyka mam przeważnie w szafce, tak na wszelki wypadek i dlatego, że je lubimy. W kilka chwil mogę z tych składników przyrządzić sałatkę albo jakieś inne danie

Smaczna Pyza
Fasolka szparagowa z boczkiem, grzankami i cheddarem 109

Fasolka szparagowa z boczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest bogata w wartości odżywcze, witaminy i również bardzo smaczna. Korzystajmy więc z niej póki możemy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można przygotować z niej zupy lub podać najprościej, czyli z cząbrem i bułką tartą

Oryginalny smak
szaszłyki z piankami 125

Dziś  w cyklu "deserowa środa" mam coś dla dzieciaków- przekąskę z ich ulubionych pianek. Zrobiłam je na urodziny Emilki. Chciałam, żeby oprócz słodyczy maluchy zjadły też owoce, dlatego również nadziałam je na patyczki. Jako "stojaka" użyłam połówki jabłka. Taki szaszłykowy jeż super wyglądał na bufeciku dla dzieci i przyciągnął małe łapki.  Składniki: kawałek arbuza pół jabłka garść winogron

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wiśnie zapiekane pod migdałową kruszonką 104

Doskonały sposób na szybką i smaczną słodką przekąskę lub deser do kawy. Robi się szybko a znika jeszcze szybciej. Z powodzeniem możemy wykorzystać też inne owoce sezonowe, choć migdały najlepiej komponują się właśnie z wiśniami. Składniki: wiśnie około 4 szklanek 100g miękkiego masła 60g zmielonych migdałów 4 łyżki płatków migdałów około 3/4 szklanki cukru mąka Sposób przygotowania: Owoce myjemy

Pyry na Gaz
BÓB Z KIEŁBASĄ 97

warzywo sezonowe, pojawiające się w okresie letnim i wtedy jest on najlepszy. Dlatego warto korzystać póki jest świeży. Ugotowany bób można jeść sam np. z masłem i solą jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do sałatek, makaronu, past czy zup. Mój mąż bardzo lubi gotowany bób smażony z boczkiem, dla mnie natomiast to bardzo ciężkie danie i postanowiłam wykonać jego

Kuchnia MagdaLeny
Żywność funkcjonalna - Thorsten Weiss, Jenny Bor - recenzja 105

całości jest poświęcona konkretnym produktom, które zostały podzielone na 9 grup . W sumie opisano 54 superprodukty !    Przy każdym opisywanym produkcie znajduje się prosty przepis na pyszną przekąskę, deser, koktajl czy też pastę. Podsumowanie... Książka napisana jest prostym językiem, w sposób rzeczowy i zwięzły. Przejrzystą treść uzupełniają przepisy wyszczególnione w kolorowych ramkach. Dla kogo ta książka? Dla wszystkich tych

Di gotuje
Smażony camembert 224

Tego typu przekąski powinny być konsumowane wyjątkowo rzadko. Nie chodzi wyłącznie o wysoką zawartość tłuszczu, ale też niekorzystny wpływ serów pleśniowych na nasz organizm przy zbyt częstym ich konsumowaniu. Wiem, że to trudne, bo smażony camembert to ogromna pokusa dla seromaników, ale wierzę, że dacie radę ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Życie zamknięte w smaku
Grillowana cukinia z fetą i nasionami 158

Świetna przekąska/sałatka lub dodatek do mięs - np. z grilla :) Polecam letnią porą! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 215 kcal) 1 cukinia - około 300 g 100 g sera feta dobrej jakości 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka pestek dyni 1 łyżeczka nasion słonecznika zioła prowansalskie, sól morska PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w grube półplastry i grillujemy na patelni

Moje Kuchenne Rewelacje
Mąka lniana zamiast jajka i Vege Pancakes z czerwonym agrestem 198

najbardziej lubiłam gdy był kwaskowaty i soczysty z lekko słodkawą nutką. Smak Polskiego lata jak się patrzy.  Mały zielony, czasem czerwony i bardziej wyszukany żółty stanowią świetną przekąskę. Ja w tym roku również za sprawą miłej sąsiadki z działki obok otrzymałam całą górę bardzo dojrzałego zielonego agrestu. Część zjadłam razem z córką bujając się na ogrodowej huśtawce

vaniliowoczekoladowa