Domowa biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, ale przecież nie jemy jej tylko raz w roku. W okresie
NiePieprz.plGdy gotujemy rosół, bulion, smak na zupę... zawsze zostaje nam mięso. Sposobów na zagospodarowanie jest pełno, mogą być różnego rodzaju pierogi: pierogi z mięsem , pierogi z
królestwo garówNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!postanowiłam zrobić z niego podręczny pomocnik, do którego w każdej chwili można zajrzeć szukając PROSTYCH inspiracji na ZWYKŁE jedzenie na co dzień, na śniadanie, obiad i kolację, i na przekąskę typu chipsy, jeśli ma się taką chęć, a nie wiadomo które są wegańskie. Zaczynając od śniadań, podstawą wyżywienia co drugi dzień jest u nas OWSIANKA BEZ GOTOWANIA czyli(...)Biedronka, 2,50 za 12 kromek. - Oleje kokosowy i konopny - najlepsze oczywiście u mnie :)) Coco-Farm-OLEJ-KOKOSOWY-100-PURE-BIO-260ml-240g , OLEJ-KONOPNY-India-TLOCZONY-NA-ZIMNO-250-ml-spozywczy-i-kosmetyczny . - Krem czekoladowy - EnerBio, Rossmann 16 zł za słoik, bywa w promocji za 12 zł. - Masło orzechowe najlepsze z wszystkich - Peo's Creamy, Kaufland
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEformie sałatki z pikantnym sosem jest idealna na każdą okazję. W pół godziny możecie przygotować danie, które zachwyci każdego. Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo świetnie pasuje jako przekąska do piwa (i nie tylko) lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Podana z dressingiem, ale bez boczku i chorizo będzie natomiast doskonałym uzupełnieniem do mięs z grilla, grillowanych krewetek(...)samo z ćwiartkami pomidora. Przenieś pomidory i posiekaną sałatę do półmiska, dopraw solą i pieprzem, skrop dressingiem i posyp chorizo, bekonem i serem feta. Idealna na ciepło i na zimno grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataChutney wywodzi się z kuchni indyjskiej i jest to nic innego jak sos o gęstej konsystencji. Można je robić z owoców jak i z warzyw. Ja
mecooksChoć palmiery z ciasta francuskiego najlepiej smakują mi w wersji słodkiej to musiałam po raz kolejny pokombinować. Z ciasta francuskiego można zrobić dosłownie wszystko, czymkolwiek faszerować
Zasmakuj KuchniBorek ,tureckie ciasto z serem i szpinakiem Borek , czyli najbardziej popularny placek w Turcji . Typowe danie tej kuchni . Wersja ze szpinakiem i serem feta jest nie
Ogrodnik w podróżyKiszona marchew, to obok kiszonej papryki i rzodkiewek ulubiony przysmak mego Dziecka. O tym, że kiszonki są zdrowe, nie trzeba chyba nikogo przekonywać
Smaczne ZdroweZ pasztetu farsz do ciasta francuskiego przygotowałam, które w roladę pozawijałam. W krążki pokroiłam, do foremek na babeczki przełożyłam, oliwki dodatkowo dodałam i w piekarniku wypiekałam
Moniki SmakołykiSkładniki na 15 małych bułeczek Ciasto: 300 g mąki pszennej 3 łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru kokosowego 50 g oleju kokosowego 150 g mleka
Emcia PichciRzutem na taśmę biegnę do Was z bardzo łatwą i szybka przekąską sylwestrową! Nagła zmiana planów i okazuje się, że jednak na ostatnią chwilę trzeba coś
Kulinarne przygody GatitySmaczne, proste, szybkie i zakręcone, niczym szalone piruety, pizzerinki podkręcą atmosferę każdej domowej imprezy i wraz z BEZkarnie ostrym keczupem #kotlin zapewnią dobrą zabawę #BEZograniczeń . Takie
Fitsweet.meszpinakiem, a mianowicie tartę szpinakową . Taka zielona tarta chodziła za mną już od dawna i miałam na nią ogromną ochotę. Tarta szpinakowa udała się wyśmienicie i stanowi wspaniałą przekąskę na piknik lub do pracy. Gorąco polecam! Tarta szpinakowa Składniki : Ciasto : 2 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 110g zimnego masła 1/3 szklanki zimnej wody Farsz : 500g szpinaku (świeżego(...)napełnić farszem szpinakowym. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 180 stopni i piec tartę szpinakową przez 25-30 minut lub do czasu aż farsz się zetnie. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Codzienne Gotowaniezimno, dzięki czemu nienasycone kwasy tłuszczowe nie ulegają rozkładowi, a olej zachowuje wszystkie właściwości odżywcze. Powinno się go używać do sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Powinniśmy przechowywać go w chłodnym, ciemnym miejscu. Uwaga! Nie służy on do smażenia. Co ciekawe, olej z pestek dyni może być stosowany również jako kosmetyk przy każdym typie skóry(...)delikatny smak orzechów laskowych. Podobnie jak dynia sweet bumpling idealnie nadaje się do faszerowania. Jednak to nie wszystko. Dynię tę można zarówno upiec, a pokrojona w kliny, tworzy wspaniałą przekąskę. Kamo kamo, zwana też Kumi kumi To odmiana, która przywędrowała do nas z Nowej Zelandii. Uprawiana była tam przez Maorysów. Posiada bardzo twardą skórkę koloru ciemnozielonego z ciemniejszymi
Smiling Shrimp