mięsny lub mieszany. Wykonanie quesadilli jest naprawdę ekspresowe, zajmuje maksymalnie 15 minut. Zatem to nie tylko świetny pomysł na szybkie i pyszne danie główne, ale także na przystawkę/ przekąskę dla niespodziewanych gości. U mnie ten przepis zawsze się sprawdza, a jedynie farsz oraz sosy ulegają zmianie. W zamrażarce zawsze warto mieć zapas kilku rodzajów mrożonych warzyw, które sprawdzą się(...)Ułożyć ponownie delikatnie na patelni i powtórzyć smażenie kilka minut. Gotową, zarumienioną z obydwu stron przełożyć na talerz i lekko ostudzić. Quesadilla smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i zimno. Najlepiej pokroić ją na 8 części (tak samo jak pizzę). Podawać z domowym sosem czosnkowym. Zastanawiasz się jak przygotować w kilka chwil sos czosnkowy? Do jogurtu naturalnego wystarczy dodać zmiażdżony
Tradycyjna Kuchnianadzieniem. Przepis na pierożki znalazłam na stronie kotlet.tv , kiedy szukałam alternatywy dla klasycznych krokietów z kapustą i grzybami na wigilię. Przygotowałam pieczone pierogi, które okazały się hitem i świetną przekąską, gdyż większość z nich zamroziłam i w miarę potrzeby i chęci, wyjmowałam po kilka sztuk. W poniższym przepisie proponuję Wam pierogi pieczone na słodko z nadzieniem z twarogu, ale możliwości(...)krótko do napuszenia się - przed włożeniem do piekarnika posmarować rozmąconym jajkiem - piec w 190-200 stopniach przez 15-25 do zrumienienia - gotowe pierogi podawać na ciepło lub na zimno, ostudzone można zamrozić
Smakołyki BerenikiQuiche z kozim serem, cukinią baby, zielonym groszkiem i tymiankiem. Nie przepadałam za kozimi serami -wyczuwałam w nich kozią sierść;) Jednak w Prowansji nauczyłam się, które
AZgotuj!J ak często zdarza się Wam wyjść do pracy wypijając jedynie kawę? Jak często w ciągu dnia sięgacie po fastfoodowe jedzenie, bo tylko takie macie pod
SzczyptaSmaQZ utopencami pierwszy raz zetknęłam się na blogu Renaty . Od razu przepis mnie zafascynował i postanowiłam spróbować tak przygotowanych parówek. Poszperałam trochę
Codzienna kuchnia niecodziennaKrokiety w tej wersji są świetną alternatywą dla nieco pracochłonnych krokietów z ciasta naleśnikowego. Przyrządza się je zdecydowanie szybciej i co najważniejsze odchodzi nam najbardziej czasochłonny
Krokusowy DomCiasto: - 500 g mąki pszennej - szklanka letniej wody - 20 g drożdży - łyżeczka soli - łyżeczka masła Drożdże rozpuścić w wodzie, wsypać mąkę, sól i masło. Wyrobić i
Pasje JolkiGdyby nie to, że wokół wciąż spadają liście i jest coraz więcej "nagich" drzew, to trudno by uwierzyć, że to już jesień ;) W zapomnianym kącie
SzczyptaSmaQLubicie kaszę manną? Bo ja bardzo. Kojarzy mi się z dzieciństwem i moją mamą, która do dziś robi moją ulubioną kaszę z cukrem i cynamonem
Simply FoodNa 6 sztuk: 350 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 7g suszonych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek
peggiwkuchniBlesotto z pomidorami i oliwkami, Gotowaną quinoa, Gotowane cztery ziarna zbóż. * Deser kokosowy z mango Deser na bazie mleka kokosowego, pakowany po dwie sztuki. Kremowy, nieprzesłodzony, świetny jako samodzielna przekąska, ale też jako krem do smarowania pieczywa. Mango nadaje fajnej, tropikalnej nuty, przez co całość nie jest mdła. Nie zawiera glutenu ani laktozy. * Deser z orzechów laskowych i kakao Smakuje(...)nierozmoknięte. To już mój trzeci słoik kasztanów od Danival i na pewno nie ostatni! * Sos z sera Roquefort - sos z sera pleśniowego, dobry zarówno na ciepło jak i na zimno. Często używam go jako dressingu do sałatek, ale też jako dodatku do grillowanych warzyw. W składzie oczywiście zero zbędnych dodatków, jest za to śmietanka i białe wino, które sprawiają
Poranek na słodkozakupy poprawiają humor każdej babeczce :-) Ale przejdźmy do kulinariów, dziś piekłam wspaniałe ciasteczka, ale przepis na nie pojawi się kiedy indziej. Dziś mam dla Was przepis na wspaniałą przekąskę, idealną na różne imprezy, i nie tylko. Mam na myśli pizzerinki-mini pizze, uwielbiam je robić, i chociaż jest z nimi więcej pracy niż ze zwykłą pizzą, to często kusze(...)małych ilościach. Całość posypujemy bardzo delikatnie oregano i bazylią. Pizzerniki pieczemy około 8-10 minut w temperaturze 170 stopni. I gotowe :-) Podajemy z ketchupem :-) Są wspaniałe zarówno na zimno jak i na ciepło. Z tego przepisu wychodzi ich bardzo dużo. Ciasto jest bardzo lekkie, puszyste , a pizzerinki są wspaniałe, polecam P.S specjalnie dla Was różyczki z mojego ogródka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwprowadza nas w świat win południowoafrykańskich. Dowiemy się jakie wina z RPA są najlepsze i znajdziemy wskazówki odnośnie dobierania wina do poszczególnych potraw. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: przekąski, dania główne, przystawki i sosy oraz ciasta i desery. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)polecam program „Przy stole Siby” na Polsat Food Network. Oglądnęłam wszystkie odcinki i jestem zachwycona. Przetestowałam już niektóre przepisy, na moim blogu znajdziecie przepis na pyszny limonkowy sernik na zimno Siby
noteskulinarnyfigaWyszło jednak bardzo fajnie i wbrew pozorom- nie tak strasznie ciężko jakby się mogło wydawać biorąc pod uwagę smażenie w głębokim oleju. Tak przygotowany makaron, to moja kolejna propozycja na przekąskę, choć tu skłaniałabym się bardziej do tego, by podawać ją na ciepło, tuż po przygotowaniu. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)wierzchu cukinię podsmażoną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 120⁰C przez 10 minut (tylko do stopienia sera). Podajemy na ciepło lub na zimno
Kuchnia w czekoladzie