przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:153/208)

Parówki zawijane w ciasto francuskie 236

Parówki zawijane w ciasto francuskie to błyskawiczna przystawka na spotkanie ze znajomymi, albo kiedy odwiedzą nas niezapowiadani goście. Parówki zawijane w ciasto francuskie to z całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka migdałowo-imbirowe 166

Wielkie postanowienia – część druga, bo jak inaczej nazwać czas, który właśnie nadszedł? Kończy się pierwszy kwartał 2017. Duża część z Was (a właściwie nas) wzięła się

Moja Mama Gotuje
Razowa focaccia z czarnuszką 148

Focaccia rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym

My Chcemy Jeść
Królowa jesieni - dynia, tym razem w tarcie 129

Dynia z każdym rokiem staje się coraz bardziej sławna i bardzo słusznie, bo to wspaniałe warzywo o wielu "twarzach" :) Pomysłów na dania z dyni jest wiele

Taste Of My Day
Placuszki z dyni 138

dyni z dodatkiem bekonu. Niezwykle smaczne, lekko słodkie i aromatyczne placuszki są po prostu pyszne. Gorąco polecam Wam zrobić placuszki dyniowe, świetnie sprawdzą się jako ciepła kolacja, lub przekąska w ciągu dnia, stanowią także idealne danie do spakowanie do lunchboxa.  Jeżeli szukacie inspiracji na inne dania z dyni to zapraszam Was do Malwiny i Mirabelki po ich dyniowe potrawy(...)Usmażone placuszki dyniowe układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu po czym podawać.  Placuszki z dyni można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Wiosenna terrina ze śledziem 192

Ciekawy pomysł na przekąskę na imprezę rodzinną lub święta,pięknie prezentuje się na stole bardzo dobrze się kroi i na prawdę fajnie smakuje-polecam Składniki: 10

Swojskie jedzonko
Frittata z łososiem w chlebie tostowym 175

Bardzo lubię frittatę bo jest szybka i bardzo dobra, można ją podawać z różnymi składnikami. Ja zrobiłam tym razem z łososiem zapiekaną w chlebie tostowym Składniki

Kulinarne życie
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem bez wyrabiania 5839

Zauważyłam, że wzbudziłam w Was ogromną ciekawość dotyczącą sera wegańskiego. Niestety muszę Was zmartwić, że zrobiłam go o tak późnej porze, że nie zdołałam zrobić mu

Be Fit Be Strong
MUFFINKI GYROSOWE 215

Muffinki wytrawne to pyszna alternatywa dla pizzy, a w dodatku są szybkie i banalnie proste w wykonaniu. Możemy dodawać do nich składniki jakie tylko lubimy. Są uniwersalną przekąską na każdą okazję. Dziś u mnie muffinki o smaku gyrosowym z kurczakiem, papryką, kukurydzą oraz marynowanymi pieczarkami. Jedne z lepszych jakie jadłam!   Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju(...)kurczakiem, paprykę, kukurydzę oraz pieczarki. Mieszamy. Masę wykładamy do papilotek, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy przez 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z fasolką szparagową i marynowaną cebulką 184

Sałatka powstała z produktów, które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kwieciste parówki w cieście francuskim 213

Kolejna odsłona parówki i ciasta francuskiego. Tym razem w kształcie kwiatuszka. Jak szaleć, to szaleć :D Te parówki robi się niemal identycznie jak poskręcane , które robiłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sake 146

się w Masu . Nalewając sake leje się tak pełno aby wylewało się z kieliszka. Najpierw wypija się sake z kieliszka, a następnie z Masu. Tak podaje się sake na zimno – w temperaturze pokojowej. Podgrzewane sake (podgrzewa się co 10 stopni: 20 stopni, 30, 40, 50...- europejczycy preferują 40-50 stopni) podaje się się w Tokuri – karafce do sake. Sake wówczas(...)nutami dojrzałych nad kantalupa, spadzi i wiciokrzew. Okrągła i gładka na podniebieniu, z medium, kremowy ciała. Wykończenia długie i gładkie, z nutą gruszki. - delikatne aromaty Hořín uzupełniają delikatnie doprawione przekąski, sałatki, homara i łagodne dania rybne, przeszklone wieprzowe, świeże owoce i lżejsze posiłki stylu. - Horin jest sake ultra-premium i jest najlepiej podawać schłodzone

królestwo garów
Kotlety z boczniaków nadziewane serem, a’la de volaille 144

5 / 5 ( 149 votes ) Kotlety z boczniaków nadziewane serem i boczkiem Kotlety z boczniaków to naprawdę pyszne danie, jest genialnie proste i niebanalnie ciekawe. Uprawiam boczniaki

Ogrodnik w podróży
Generalne porządki przed Świętami – plan działania 183

warto? Ja go uwielbiam, to mój mop do zadań specjalnych Jest idealny do ścierania podłóg, mycia na błysk łazienki i… nie zapominajmy o balkonie (ludzie jak ostatnio jest zimno , ale jak… porządki to porządki). Mop z żółtej mokrofibry Gosia świetnie zbiera rozlany płyn, kurz i inne zabrudzenia doskonale się do niego przyklejają, jest poręczny i łatwo go utrzymać(...)samo postąp z żywnością – jeśli masz w szafkach jakieś napoczęte produkty, to usiądź, zastanów się czy aby nie da się z nich dziś zrobić obiadu lub jakiś przekąsek. Wszystkie „przydasie” – choć kochane – niestety zajmują nam niepotrzebnie przestrzeń, utrudniają w porządkach, brudzą. Zastanów się zawsze „czy, aby na pewno jest mi to potrzebne?” Podziel

Słodkie okruszki
Sałatka z arbuzem i kiełkami 187

Dziś proponuję Wam przepis na lekką sałatkę z arbuzem i kiełkami. Połączenie arbuza z sałatą, pomidorkami i kiełkami było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna

Tradycyjna kuchnia Kasi
Koktajl wspomagający oczyszczanie organizmu 1646

Kolejny zdrowotny napój na liście moich przepisów :) Był już o czyszczający napój ze świeżych ogórków oraz napój najlepszy przy problemach żołądkowych . Tym razem przedstawiam przepis na

My Culinary Art
Wyrolowane smaczki - ciasto francuskie nadziewane warzywami i szynką Serrano 203

Wykwintna potrawa, prosta w wykonaniu, znakomita jako samodzielna przekąska lub dodatek do innych dań (zup, sałatek). Kremowy serek Arla Apetina Czosnek i Zioła podkręca śródziemnomorski charakter potrawy.  Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego w zamrażalniku, serek Arla Apetina Czosnek i Zioła, kilka plastrów szynki długo dojrzewającej i bakłażan lub cukinia w lodówce, a już nigdy nie zaskoczą Was niespodziewani goście :). Czas(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym masłem lub oliwą, wyłożyć zawijaski. Piec 15-20 minut. Przybrać zieleniną, u mnie listki bazylii, macierzanki i młodych buraczków. Podawać na ciepło lub zimno

SzczyptaSmaQ