Pasta do pieczywa – smarowidło, które powstało z potrzeby wykorzystania ugotowanego w zupie pomidorowej mięsa. Ugotowane skrzydło indyka (które trochę … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry CornerPolędwica wieprzowa zamarynowana, w cieście francuskim schowana. Mięso ciastem otulone w piękny warkocz zaplecione. Składniki: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego, 1 duża polędwiczka wieprzowa, 1
Moniki SmakołykiJ eżeli najdzie Was ochota na coś słodkiego to zachęcam do przygotowania drożdżowych racuchów z dodatkiem jabłek. Wbrew pozorom takie placuszki są szybkie do przyrządzenia (ciasto
UgotowaćTym razem coś dla wielbicieli bananów - fit placuszki bez dodatku cukru i bez tłuszczu. Smażone na suchej patelni. Proste i szybkie do przyrządzenia. Placuszki smażymy na
UgotowaćWarzywne placki z cukinii, marchewki i ziemniaków przygotujecie w kilka chwil. To świetne danie na kolację czy dodatek do obiadu. Na pomysł ich zrobienia wpadłam któregoś
Kuchnia BazyliiDomowa „jarzynka” , przyprawy bez chemii Domowa jarzynka to kolejna przyprawa ,której często używam w swojej kuchni . Nie znoszę tych kupnych z jarzynek z tablicą
Ogrodnik w podróżyInne niż zwykle naleśniki na wytrawnie. Przygotowałam farsz z szpinaku i twarogu. Palce lizać! Składniki: Naleśniki: 3 sztuki 2 jaja 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4
Truskawkowa FiestaBardzo szybkie, proste i ciasto! Może być jedno-porcjowe lub połowa dla przyjaciela! Składniki : 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju 1 łyżeczka nasion Chia
Truskawkowa FiestaPolecam Wam pyszne chrupiące ziemniaczki prosto z piekarnika Są smaczne… tanie… szybko sycą… i ładnie wyglądają na talerzu Świetnie smakują podane
Kulinarny S.O.S.Polecam Wam pyszne chrupiące ziemniaczki prosto z piekarnika Są smaczne… tanie… szybko sycą… i ładnie wyglądają na talerzu Świetnie smakują podane
Kulinarne S.O.S.Koktajl z krewetek przeważnie przygotowuję jako przystawkę na domowe imprezy, ale również robię bez okazji, gdyż lubię jeść krewetki. Pierwszy raz jadłam krewetki ponad 30 lat
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSmażony camembert na rumiany kolor, w delikatnej panierce podany wraz z szybko sałatką jest idealnym daniem na szybką i bardzo smaczna kolację. Sałatkę możecie przygotować z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka węgierska do słoików na zimę Sałatka węgierska , to takie już ostatki przetworów domowych . Zawsze jeszcze gdzieś coś jest i zalega , szkoda zmarnować No i teraz
Ogrodnik w podróżyLubicie faszerowane ziemniaki? A czym je faszerujecie? Ja bardzo lubię dodawać do farszu warzywa, dzięki nim farsz staję się bardziej soczysty i delikatny. Dziś bardzo proste
Smaki ArminePrzepis ten wypatrzyłam na blogu u Izy i nadzienie to tak mnie zaciekawiło, że wiedziałam, iż prędzej czy później z niego skorzystam. Okazja nadarzyła się prędzej
Smaki Na Talerzu