Składniki/12 porcji: -1 arkusz ciasta francuskiego XXL -2 pomidory -2 kule sera mozzarella -½ szklanki tartego sera grana padano -1 łyżka posiekanej bazylii -1 jajko -1
I LOVE LIFESylwester już za parę dni i jeśli przygotowujemy przyjęcie w domu to warto poszukać sprawdzonych pomysłów na szybkie i smaczne przystawki. Poniżej znajdziecie kilka przydatnych linków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosty pomysł na hummus w różnych smakach. Ale i kolorach, które wprowadzą odrobinę radości nie tylko dla podniebienia. Skusicie się na buraczkowy, czy może jednak jarmuż
Kucharzyca[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 2 krążki sera camembert 1 jajko 25 ml mleka bułka tarta mąka sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Jajko
Domowy Smak JedzeniaOstatnio dzieliłam się z Wami przepisem na bezglutenowe naleśniki gryczane, które możecie używać jako bazę do wielu cudownych dań. Jednym z nich są te wrapy gryczane
FlymetothespoonCześć! Sezon na bób, to trzeba korzystać i jeść. Można oczywiście troszkę zamrozić, ale świeży jednak najlepszy. Po tym jak już napchaliśmy brzuchy zwykłym aczkolwiek niezwykłym
Pieprzyć z FantazjąCześć! Urlop rozpoczęty! Fajnie się zaczął, właściwie to przez spotkania z dawno nie widzianymi <3 <3 W ten oto sposób nie ukrywam, mniej
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dziś zrobiłam pasztet z cukinii. Robię go zawsze, kiedy na ogrodzie cukinia obrodzi tak, że nie wiadomo co już z niej robić. Cukinia w słoikach
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dziś postanowiłam napisać o daniu ze stołu wielkanocnego a to dlatego, że klops mi nie wyszedł. Rety! Tyle lat, co robię mielone, klopsa akurat jak
Pieprzyć z FantazjąCześć! Jak na większości stołów wielkanocnych u mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób – z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba
Pieprzyć z FantazjąCześć! Urlop rozpoczęty! Fajnie się zaczął, właściwie to przez spotkania z dawno nie widzianymi <3 <3 W ten oto sposób nie ukrywam, mniej
Pieprzyć z FantazjąCześć! Będąc w górach często zajadałam się placuszkami o nazwie moskole. Pochodzenie ich sięga wielu lat wstecz. Tutaj można by było snuć opowieść, ale postaram
Pieprzyć z FantazjąCześć! Jestem frytkożercą, przyznaję, uwielbiam każdą postać ziemniaka. Jakiś czas temu wprowadziłam do domowego menu bataty. Początkowo obawiałam się, czy warto wydawać pieniądze na coś, czego
Pieprzyć z FantazjąCześć! Śledzie w occie, śledzie w sosie musztardowym, śledzie panierowane w zalewie – teraz napiszę o śledziach w sosie śmietanowym. Bardzo fajna odmiana podania śledzi. Takie
Pieprzyć z FantazjąCześć! Ciekawe czy znajdzie się ktoś tu, kto nie jadł zapiekanek z budki… Jako dziecko gdy bywałam w „mieście”, zawsze tata kupował
Pieprzyć z Fantazją