Muszę się przyznać, że dawno mi nic nie smakowało tak bardzo, jak te marynowane bakłażany z marynowaną papryką. Jest to bardzo smaczna przekąska w stylu włoskim, którą można podawać z serami i oliwkami. Można się nią zajadać z dodatkiem białego pieczywa albo wykorzystać, jako składnik sałatek. Na początku do tego dania wykorzystywałam samego bakłażana, ale później stwierdziłam, że papryka grillowana
UgotujmyTo.plcoś dla mnie - korzenna octowa zalewa i suszone śliwki! Wyszły znakomicie. Można je jeść jako dodatek do serów, mięs, warzyw. Sprawdzą się na przyjęciu jako korzenna przekąska - bardzo polecam! składniki 300 g suszonych śliwek ( nie wędzonych) 300 ml wody 7 łyżeczek herbaty earl grey 250 g cukru 250 ml octu czerwonego 1/2 cytryny 7 szt goździków
Stare Garyskładniki na sos: 4 łyżki śmietany 3 ząbki czosnku 4 łyżki sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku świeżo mielony pieprz suszona ostra papryka sól wykonanie: Ser
Domowy Smak Jedzeniaportobello to wspaniała kompozycja smakowa… i nie tylko. Smacznego. Przepis bierze udział w konkursie „Jakubiak lokalnie”. Link do strony książki https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html Wydrukuj przepis The post Przekąska – Kasza jaglana zapiekana w portobello appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkodrobiowa, kolorowa, nie skomplikowana, gdyż kurczak nie wymaga długiego gotowania, a rosół umie gotować chyba każdy więc trudność zadania żadna, a taki efektowny finał! proszę bardzo się pokusić na przekąskę... Składniki: 1 kurczak 1,5 kg 1 kg kurzych łapek 4 l wody 4 duże marchewki seler por cebula puszka kukurydzy pieprz w ziarnach, liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz
kgwjanczewotortille stały się lekko chrupkie i dobrze zlepiły się z farszem. Można do tego celu wykorzystać patelnię grillową. Kroimy na trójkąty. Tak przyrządzone tortille doskonale nadają się jako przekąska na imprezę lub kolacja na ciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują
Kuchnia po mojemujaki tych na słodko. Ja skombinowałam przepis ze składników, które znalazłam w lodówce. Bez zakupów i zbędnych przygotowań wyprodukowałam małą partię na próbę. Takie muffinki na słono stanowią idealną przekąskę zarówno na domową imprezkę, seansik filmowy czy na drugie śniadanie dla dzieci do szkoły. W atrakcyjnej formie można zapiec całkiem zdrowe składniki, a ich przygotowanie jest proste i nie zajmuje
Kuchnia po mojemuŻeby nie rozdrabniać się na przygotowywanie dwóch różnych dań spełniających te zachcianki postanowiłam oba smaki zakląć w formę babeczek. Trochę zabawy, małe zamieszanie aż w końcu jedno pieczenie i przekąska z deserem gotowe za jednym zamachem. Zamysł był prosty: ta sama podstawa do ciasta przyprawiona na dwa sposoby. A efekt tej działalności na dwa fronty? Sami oceńcie i wybierzcie, która
Kuchnia po mojemuszkoły. Wprawdzie najlepiej smakuje na świeżo - ale da się je przechować w lodówce, więc z powodzeniem możemy przygotować je dzień wcześniej. Tak przygotowana tortilla idealnie nadaje się także jako przekąska na domowe przyjęcie lub imprezkę. Dodatki można komponować dowolnie - jak nam tylko fantazja i zawartość lodówki pozwoli. Pyszności. Kolejne fantastyczne wcielenie moich ulubionych tortilli . Polecam
Kuchnia po mojemuzrobiłam to ciasto. Moi domownicy w ogóle nie pomyśleli, że z tego można cokolwiek zrobić, a tu ba! Jednak można! Zachęcam to upieczenia takiej smacznej i prostej przekąski. ;) Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka mleka w proszku aromat waniliowy Sposób przygotowania: Ciecierzycę
Truskawkowa FiestaSmaczna przekąska na wykorzystanie zalegających parówek. Znikają szybko, są w sam raz na kęs przy filmie czy nawet na przyjęciu. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 cienkich parówek 1 cebula 100g sera żókłtego 1 jajko czosnek granulowany pieprz sól Przygotowanie: Ciasto podzielić na kwadraty - tak by móc zawinąć w rulon parówkę. Pokrojone ciasto oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, startym żółtym
Garnkowe fanaberiepowiecie na stare, dobre, domowe marynaty warzywne ? Prawie takie jak robiła wasza babcia . No może niezupełnie takie same, ale coś w tym stylu. Są idealne jako przekąska sama w sobie , przydają się jako przystawka do obiadu lub dodatek do kanapek . Możecie zrobić je sami w domu , za pakować w ładny słoik i dać przyjacielowi w prezencie . Jeśli wasza żona
Jem więc JestemFrancuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą to kolejna imprezowa przekąska, szczególnie wtedy gdy mamy mało czasu lub gdy przyszli do nas niezapowiedziani goście, a nie chcemy ich przyjmować tylko słonymi paluszkami 1 op. ciasta francuskiego pomidory koktajlowe 1 ser mozzarella sól do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej bazylii zielonej i fioletowej 1 łyżka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJest to jedna z moich ulubionych propozycji na przekąskę/kolację! Idealna dla osób, które cenią sobie dobry smak, lecz niestety nie mają zbyt wiele czasu, który mogą spędzić w kuchni! Dodatkowo warto przypomnieć, że po takim daniu bogatym w szpinak należy wypić szklankę soku z pomarańczy co znacznie zwiększy ilość wchłoniętego żelaza zawartego w szpinaku! :) Składniki
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Bardzo kusząca wyglądem przekąska, przystawka, ale również zaskakuje smakiem, dlatego warta polecenia!... Składniki: 2 opakowania sera Mozzarella 2 dojrzałe pomidory 6 plasterków salami sos worcestershire sos winegret Wykonanie: Pomidory myjemy kroimy w plastry. Ser osączmy z zalewy i również kroimy w plastry. Na jednym półmisku układamy pomidory oraz ser mozzarella, polewamy sosem worcestershire dekorujemy według uznania. Na drugim półmisku układamy
kgwjanczewo