Empanadillas con atun, czyli pierożki z tuńczykiem to jedna z typowych hiszpańskich przekąsek. Możemy je przygotować na dwa sposoby, jeden to smażenie w głębokim tłuszczu i drugi, który wybrałam dziś, pieczenie w piekarniku. Ten drugi sposób jest zdecydowanie mniej kaloryczny i częściej z niego korzystam. Pierożki są doskonałe zarówna na ciepło, jak i na zimno. Empanadillas con atun
Kulinarne przygody GatityPrzepis na pyszny i bardzo zdrowy zielony sok. Opcja idealna na śniadanie lub przekąskę. Świetnie wpływa na odporność i przeciwdziała bezsenności. Składniki (3 porcje): 2 gałązki selera naciowego 1 pęczek zieleniny (miks pietruszki, szczypiorku, kopru) 3 liście jarmużu 3 jabłka 1/2 cytryny Przygotowanie (7 minut): - składniki kroimy i wkładamy do wyciskarki do skoków SMACZNEGO
Pora na pora i pomidoraraczej nie przekona. Mężczyźni woleliby coś konkretniejszego, prawda? :) Proponuje w takim przypadku paszteciki z wędlina i żółtym serem. Takie kanapki inaczej podane, bo na ciepło. Jest to też idealna przekąska, która możemy zaserwować podczas domowego maratonu filmowego, czy podczas wizyty gości. W naszym domu dość często zajadamy się takimi pasztecikami, zmieniają się tylko nadzienia. Z szynką i serem to najprostszy
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzepis na pożywne i smaczne śniadanie lub zdrową przekąskę. Wcześniej nie zdawałam sobie sprawy,że kasza jaglana może tak dobrze smakować na słodko, a szczególnie z bananem, pomarańczą i sosem kakaowym. Składniki: 5 łyżek kaszy jaglanej (1/2 mocno upakowanej szklanki) 1/2 banana 1/2 pomarańczy 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny 5 łyżek sosu kakaowego z chia Przepis
Pora na pora i pomidoraFrancuskie poduszeczki z jabłkiem to pomysł na szybką, niedrogą i bardzo smaczną przekąskę na słodko. Przed pieczeniem ciasto francuskie nacięłam, aby uzyskać ciekawy wzór. Jeżeli macie ochotę na inne słodkości z użyciem ciasta francuskiego to zachęcam Was do przygotowania serduszek z nutellą i malinami lub ciastek nadzianych twarogiem i gruszką . Składniki dla 3-4 osób: 1 płat ciasta francuskiego
UgotowaćBataty czyli słodkie ziemniaki - bardzo fajne jako dodatek do dania głównego lub przekąska. Jest to bardzo prosty przepis - z serii pokrój i włóż do piernika (; Zachęcam do spróbowania. Składniki (4 porcje - jako dodatek do dania głównego: 2 bataty 1 łyżeczka suszonego, sproszkowanego imbiru 4 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie
Pora na pora i pomidoraparówką, papryką i ogórkiem. Smakują na ciepło jak i na zimno. Możemy zabrać je na piknik, do szkoły czy pracy. Są idealną przekąską. Polecam Post Domowe hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujenaczynia, gotowy spód wkładamy do lodówki Jeśli zostało nam trochę masy to możemy jej użyć do owsianki, musli lub ulepić kulki i zamoczyć w czekoladzie jako przekąskę na następny dzień - miksujemy tofu na gładką masę, topimy czekoladę, dodajemy stopiona czekoladę do tofu i miksujemy ponownie. Dodajemy do masy resztę składników i miksujemy ostatni raz - na gotowy spód nakładamy masę
Pora na pora i pomidoraBoskie, chrupiące placuszki chlebowe z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym. Mniam! Na śniadanie, do obiadu, na kolacje lub jako przekąska. Najlepsze na ciepło z rozpływającym się masełkiem... Składniki (12 sztuk): Chlebki: 350 g mąki + spora ilość do podsypywania 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g jogurtu greckiego 100 g mleka Masło czosnkowo-ziołowe
Pora na pora i pomidoraMuszę się przyznać, że dawno mi nic nie smakowało tak bardzo, jak te marynowane bakłażany z marynowaną papryką. Jest to bardzo smaczna przekąska w stylu włoskim, którą można podawać z serami i oliwkami. Można się nią zajadać z dodatkiem białego pieczywa albo wykorzystać, jako składnik sałatek. Na początku do tego dania wykorzystywałam samego bakłażana, ale później stwierdziłam, że papryka grillowana
UgotujmyTo.plcoś dla mnie - korzenna octowa zalewa i suszone śliwki! Wyszły znakomicie. Można je jeść jako dodatek do serów, mięs, warzyw. Sprawdzą się na przyjęciu jako korzenna przekąska - bardzo polecam! składniki 300 g suszonych śliwek ( nie wędzonych) 300 ml wody 7 łyżeczek herbaty earl grey 250 g cukru 250 ml octu czerwonego 1/2 cytryny 7 szt goździków
Stare Garyskładniki na sos: 4 łyżki śmietany 3 ząbki czosnku 4 łyżki sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku świeżo mielony pieprz suszona ostra papryka sól wykonanie: Ser
Domowy Smak Jedzeniaportobello to wspaniała kompozycja smakowa… i nie tylko. Smacznego. Przepis bierze udział w konkursie „Jakubiak lokalnie”. Link do strony książki https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html Wydrukuj przepis The post Przekąska – Kasza jaglana zapiekana w portobello appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkodrobiowa, kolorowa, nie skomplikowana, gdyż kurczak nie wymaga długiego gotowania, a rosół umie gotować chyba każdy więc trudność zadania żadna, a taki efektowny finał! proszę bardzo się pokusić na przekąskę... Składniki: 1 kurczak 1,5 kg 1 kg kurzych łapek 4 l wody 4 duże marchewki seler por cebula puszka kukurydzy pieprz w ziarnach, liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz
kgwjanczewotortille stały się lekko chrupkie i dobrze zlepiły się z farszem. Można do tego celu wykorzystać patelnię grillową. Kroimy na trójkąty. Tak przyrządzone tortille doskonale nadają się jako przekąska na imprezę lub kolacja na ciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują
Kuchnia po mojemu