Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Składniki: ciasto francuskie 1 jajo do posmarowania sezam do posypania Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki na farsz: 2 małe cebule 8 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 1 łodyga selera
tojestpyszne.blogspot.commiarę zbliżony, do wykonania w naszych domach z nowoczesną kuchnią gazowo-elektryczną. Jeśli macie na zbyciu parę pieczarek, które zalegają w Waszej lodówce, zapraszam do przyrządzenia tej prostej przekąski. Pieczarki umyć, oprószyć solą. Wstawić do piekarnika na funkcję grill - 220 st.C - 15 min. Po 8 minutach obrócić pieczarki na drugą stronę. Po wyjęciu przekroić na pół i wedle uznania oprószyć
tojestpyszne.blogspot.commieszamy dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy do lodówki na godzinę, po czym formujemy kuleczki. Z początku mogą się rozsypywać, więc trzeba trochę je "dociskać". Ponownie schładzamy w lodówce i słodka przekąska gotowa :). Smacznego
KasiekGotujeProsty przepis na zdrową przekąskę :) Składniki: -2 szklanki płatków owsianych -2 jajka -1,5 szkl. mąki -100 g płynnego masła -3/4 szkl. cukru brązowego lub zwykłego -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki sody oczyszczonej -200-250 g smakowitych dodatków, np.: posiekanych orzechów, migdałów, żurawiny, rodzynków, siemienia lnianego, pokrojonej w drobną kostkę gorzkiej czekolady, itp. Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy
KasiekGotujetakie przekąski są najlepsze - pożywne i bardzo smaczne :) nie mają w sobie ani grama mąki, jajek, cukru... i nie wymagają pieczenia polecam ! Składniki: -250 g miodu -300 g posiekanych orzechów (mogą być włoskie, laskowe, ziemne niesolone, migdały) -100 g płatków owsianych -garść suszonej żurawiny -można dodać też: ziarna słoneczka, siemię lniane, itp. Wykonanie: Jeśli miód nie jest płynny, podgrzewamy
KasiekGotujeMałe urozmaicenie "jajcarskich przekąsek";) Faszerowane jajka pająki Składniki: 3 jajka 5 dag szynki 2 łyżeczki chrzanu 6 czarnych oliwek Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyjąć, razem z szynką i chrzanem utrzeć na jednolitą masę. Gotową wypełnić białka. Oliwki przekroić dekorując nimi jajka na wzór pająków /patrz fotka/. Obok na zdjęciu znajdują się pietruszkowe
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamięso, to taki pasztet warzywny będzie idealny. W smaku pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki jest lekko słodki z pikantną nutą. W sam raz do chleba albo jako samodzielna przekąska. Oczywiście doprawić można go sobie bardziej lub mniej pikantnie. Jeśli macie ochotę to polecam również Pasztet z fasoli i pieczarek czy Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet
UgotujmyTo.plswojej objętości proponuje je przemieszać i zostawić jeszcze na kilka minut czuwając, by się nie spiekły. Możemy je jeść same, jako zdrowy zamiennik chipsów, paluszków lub innych śmieciowych przekąsek lub z dipami, ale o tym kiedy indziej
Taste Of My Daychyba nigdy nie będę miała ich dość. Dzięki odżywczym właściwościom to idealna opcja na śniadanie- jako tradycyjna owsianka ( KLIK ) lub batoniki ( KLIK ), ale też doskonały dodatek do słodkiej przekąski. Jeśli są płatki owsiane, to musi być i masło orzechowe, będące świetnym zamiennikiem margaryny. Samo to połączenie, to jak dla mnie połowa sukcesu. Druga to prostota składników i wykonania- tradycyjnie
peanutbuttermonsterJako że, w domu chwilowo brakowało szczypiorku, wybór padł na czosnek. Serek przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, niesamowicie gładki i puszysty w konsystencji, idealny na na kanapkę na śniadanie, kolację, przekąskę, czy do pracy. Do tego o niesamowitych... Wegański twarożek z migdałów is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłododać drobno pokrojoną porę, odsączony z zalewy groszek konserwowy wsypać pieprz mielony, cukier, dać sok z cytryny i majonez wszystko dobrze wymieszać i na godzinę schować do lodówki smaczna przekąska do pieczywa pszennego, razowego.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmacie pomysłu na przekąskę, to zapraszam na moje kabanosy w cieście razowym. Ilość pałeczek zależy od długości kabanosów. Moje miały dł. 20 cm więc z ciasta przygotowałam 10 szt., ale jeśli użyjecie krótszych kabanosów, to będziecie mieć ich więcej. Pamiętać należy że wałeczki z ciasta powinny być o połowę dłuższe niż kabanosy . Składniki na 10 pałeczek: 10 cienkich
Moniki SmakołykiCzas na śledzia. Bardzo pyszna przekąska uwielbiana przez wielu. Ja również zaliczam się do tego grona. Śledzik w tej odsłonie bardzo mi smakuje, więc podzielę się z Wami moim przepisem. Składniki: 2-3 płaty śledziowe 3 małe cebule 3/4 szklanki oliwy majeranek Śledzie namoczyć (ok. 4 godzin). Pokroić na 3 cm kawałki. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać
tojestpyszne.blogspot.comBardzo szybka przekąska, łatwa i smaczna. Składniki: ciasto francuskie 100 gram startego sera żółtego papryka czerwona słodka w proszku (ok. 1 łyżeczki) jajko i 1 łyżka mleko do posmarowania oregano Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wzdłuż węższego boku wyznaczamy środek, ale nie przecinamy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Starty ser żółty mieszamy z czerwoną papryką i i nakładamy
tojestpyszne.blogspot.comSkładniki: 5 jajek szczypiorek rzodkiewki zele angielski pieprz czarny w ziarenkach Każde dziecko chętniej zje, jak podamy mu jedzenie w ładnej oprawie. Proponuję wykonanie myszek - świetna przekąska chociażby na przyjęcie urodzinowe naszej pociechy. Przygotowanie: Jajka myjemy, wkładamy do zimnej wody, dodajemy odrobinę soli i zagotowujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Odmierzamy 8 minut
tojestpyszne.blogspot.com