przekąska - 23005 przepisów (strona:333/1534)

Racuszki INDIA z passatą z pieczonych pomidorów i papryki 160

Potrawa znakomita na obiad, kolację, lub przekąskę. Indyjskie racuszki w esencjonalnym sosie z pieczonych warzy, najlepszych jesienią. Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 4     Składniki: RACUSZKI: 125 g serka Kremowego Apetina INDIA, 125 g miękkiego indyjskiego sera panir ( tu przepis ), 4 łyżki tartego parmezanu, 1 jajo, 2-3 łyżki mąki, Skórka otarta z jednej cytryny, ½ łyżeczki

SzczyptaSmaQ
Wyrolowane smaczki - ciasto francuskie nadziewane warzywami i szynką Serrano 168

Wykwintna potrawa, prosta w wykonaniu, znakomita jako samodzielna przekąska lub dodatek do innych dań (zup, sałatek). Kremowy serek Arla Apetina Czosnek i Zioła podkręca śródziemnomorski charakter potrawy. Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego w zamrażalniku, serek Arla Apetina Czosnek i Zioła, kilka plastrów szynki długo dojrzewającej i bakłażan lub cukinia w lodówce, a już nigdy nie zaskoczą Was niespodziewani goście :).Czas

SzczyptaSmaQ
Jesienny schab w warzywach z chrustem z wędzonego boczku 168

przyjemnie łechcącym powonienie aromatem wędzonki oraz zadziornymi płatki suszonej papryczki.Choć lista składników wydaje się dość długa przygotowanie tej potrawy jest banalnie proste.Danie może być serwowane jako szybka przekąska lub danie obiadowe z dowolnymi dodatkami, choć najbardziej odpowiednie będą tu kasze i brązowy ryż, lub na szybko wiejski chleb na zakwasie. Czas przygotowania:30 minutPorcje: 4   Składniki

SzczyptaSmaQ
Sałatka z kopru włoskiego z kaszą jaglaną 180

warzywa zachowują kruchość, kolor, witaminy i walory smakowe. Rewelacyjnie sprawdzają się w sałatkach. Sałatka z blanszowanego kopru włoskiego faszerowanego kaszą jaglaną, fetą i szpinakiem, to bardzo zdrowa i efektowna przekąska, którą można podać na ciepło lub zimno.  Czas przygotowania:  15 minut Porcje: 4     Składniki: Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, 1 fenkuł, 100 g sera feta, 1 saszetka

SzczyptaSmaQ
Tiramisu pomidorowe z prosciutto 192

Wytrawna wersja tiramisu z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi, prosciutto, suszonymi pomidorami i kremowym serkiem z bazylią i pomidorami. Ekspresowa i pyszna przekąska.  Czas przygotowania:15 minut + chłodzenie   Składniki:250 g Serka Kremowego Arla Apetina Pomidory i Bazylia,200 g śmietany 30%,200 g pomidorków koktajlowych,80 g prosciutto,1/2 drobno posiekanej chili,Pieprz Cayenne do smaku,½ pełnoziarnistej

SzczyptaSmaQ
Energetyczne ciasteczko 136

lepszego jak słodycz energetyczna z suszonymi owocami. Do zrobienia tej przekąski wykorzystałam musli tropikalne ma w sobie pełno owoców suszonych takich jak banany, kawałki daktyli, figi, ananas, papai. Płatki  owsiane, żytnie, pszenne . Zastrzyk energii na cały dzień.Sposób jego wykonania jest równie prosty a jeszcze szybciej znikają :) czas przygotowania: do 30 minutSKŁADNIKI:-125 g margaryny (użyłam pół kostki

Basia w kuchni
Faszerowane kwiaty cukinii miętą, tymiankiem oraz fetą 195

łupince, który wcześniej delikatnie zgnietliśmy- całość delikatnie osolimy świeżo zmielona solą różową (można zastąpić inną )- wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 15 minut  Przepyszna przekąska i równie dobre jako drugie danie a zapach jak już wcześniej pisałam BEZCENNY ! Smacznego chrupania

Basia w kuchni
Pieczony camembert z płatkami migdałów oraz świeżymi jeżynami. 102

szybko i smaczne coś dla smakoszy sera pleśniowego. Przepis ten dostałam od mojej ukochanej cioci- dziękuję :)Korzystając z dobroci natury, która teraz daję nam pyszne jeżyny dodałam je do przekąski. Chrupiące migdały, słodki z charakterystyczną nutą ser w dodatku ciepły i do tego świeże jeżyny  kwaskowate ... cóż chcieć więcej. SKŁADNIKI : ( porcja podana na 1 ser pleśniowy) ser camembert

Basia w kuchni
Tartaletki makaronowe 208

Makaron w formie tartaletki? Czemu nie. Wyszła naprawdę ciekawa, smaczna i szybka przekąska (lub śniadanie). Jedyną czasochłonną czynnością było wyłożenie i przycięcie makaronu we wgłębienia boków foremek. Ech… szkoda, że mało go widać. Składniki (na 5 tartaletek): 1 mała cebula około 70 g makaronu „Czarniecki” świderek 1 gruby plasterek boczku 1/2 małej czerwonej papryki 1 jajko

Oryginalny smak
Żurawinowe ciasteczka pełne Energii ! 325

tych poza jej zasięgiem. Przygotowanie to jakieś 15 minut + pieczenie 25 minut.Nie są zbyt słodkie, ale tu nie o dawkę cukru chodzi, a o dawkę energii.Jako zdrowa przekąska między posiłkami sprawdza się rewelacyjnie. Masz ochotę to do dzieła. Przygotuj:- 2 łyżki miodu- 1 łyżka oliwy z oliwek- 2 łyżki soku z cytryny- szklanka płatków owsianych- 1/3 szklanki żurawiny

Pasje Jolki
AWoKaDo z mozzarellą i pomidorem / Avokado salad 167

Propozycja na przekąskę południową lub kolację. AWOKADO to moja miłość. Jest wykorzystywane w leczeniu alzheimera, obniża ciśnienie krwi oraz wspomaga serce. Bogaty w kwas foliowy. Zmniejsza stan zapalny w żołądku.Dzięki dużej zawartości witaminy E jest paliwem dla mózgu. Zwany Smaczliwką podbił moje serce, moje i mojego A. Do przygotowania mojej propozycji potrzebujesz: - 1 dojrzałe awokado - 1 mozarella

Pasje Jolki
Placuszki z kaszy gryczanej z kabanosami i serkiem czosnkowym 145

Kolejna propozycja na przystawkę lub przekąskę w ciągu dnia. Tym razem chrupiące placuszki z kaszy gryczanej, kabanosami i czosnkowym serkiem. Placki również doskonale sprawdzają się jako danie główne, z dodatkiem np. sosu grzybowego. Dzisiaj jednak proponuję coś na ząb Składniki: 100 g kaszy gryczanej 2 jajka 1 łyżka bułki tartej 250 g twarogu 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka kwaśnej

Oryginalny smak
Suszone morele faszerowane orzeszkami ziemnymi i daktylami 141

Suszone morele po brzegi nadziane farszem z orzeszków ziemnych i daktyli z nutką cynamonu. Ciekawa i zdrowa propozycja na przekąskę Składniki:200 g suszonych moreli (miękkich)100 g orzeszków ziemnych solonych „Felix”10 suszonych daktyli1 łyżka płynnego mioduszczypta cynamonuPrzygotowanie:Orzeszki ziemne bardzo drobno posiekać lub zmiksować, ale nie do końca. Mają być wyczuwalne. Przełożyć do miseczki, dodać drobniutko

Oryginalny smak
ZIEMNIACZANE KULECZKI 6218

wraz z mąką i jajkiem. Dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy. Zwilżonymi rękoma formować małe kulki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać jako przekąskę z ketchupem bądź jako dodatek obiadowy do mięska

Walijskie Pichcenie
MAJONEZOWE JAJKA NA ZIELONEJ SAŁACIE 168

Szybka i niezawodna przekąska, którą robię zarówno jak mam zaplanowaną wizytą znajomych, jak i bardzo często po prostu na kolację, bo jajka w lodówce są zawsze, majonez również, sałata lub pekinka też, więc 15 minut wystarczy, aby wyczarować fajne jedzonko. Oczywiście za każdym razem korzystam z innego "przybrania" moich jajek: czasami wkładam pomiędzy nie ćwiartki pomidorów, innym razem obsypuję

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania