przekąska - 23005 przepisów (strona:249/1534)

Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 182

wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i co najważniejsze wychodzą pyszne :) Bruschetta wywodzi się z Włoch, najprościej mówiąc jest to grzanka z dodatkiem pomidorów i sera. Oczywiście istnieje wiele różnych przepisów na tą przystawkę. Najpopularniejsza to wersja z pomidorami i bazylią. Nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone fit frytki z kurczaka 227

jeść niemalże codziennie. Lubię przygotowywać lekkie obiady, które ze smakiem zjada moja córka, a przy okazji ja korzystam. Frytki z kurczaka smakują rewelacyjnie i doskonale sprawdzą się jako przekąska z ulubionym sosem lub dietetyczny obiad podany z warzywami oraz np. ryżem. Polecam! (1-2 porcje) 1 pojedyncza pierś z kurczaka Dodatkowo: 3 łyżki oleju przyprawa do kurczaka lub dowolne ulubione

Di gotuje
Paluchy ziemniaczane z serem i boczkiem 155

Paluchy ziemniaczane podajemy na ciepło, najlepiej z domowym sosem czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Smaczne pomidory w galarecie 107

Wsypać żelatynę, której nie trzeba namaczać wcześniej w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać ( nie gotować). Przestudzoną zalewą zalać pomidory. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać według uznania, np. jako przekąskę do chleba lub bułki. Smacznego

Przepisy Babci
Babeczki z cukinii na słono z mąką żytnią 109

Babeczki smakują rewelacyjnie i sprawdzą się jako syta przekąska (nawet w pracy, czy na spacerze) lub pyszne śniadanie. Są mocno wilgotne oraz bardzo aromatyczne. Zapewniam, że polubią je dzieci i dorośli! Koniecznie spróbujcie. (około 8 sztuk)  300g cukinii 50 ml mleka 50g masła   2 jajka 100g mąki żytniej (u mnie typ 720; można użyć pszennej) 1 łyżeczka papryki

Di gotuje
Poranny pudding z twarogiem 129

placki z twarogu, ale to już było. Z połączenia budyniu malinowego i twarogu wyszło za to pyszne śniadanie w kokilkach. Danie to z powodzeniem można podać jako deser lub przekąskę. 250 g chudego twarogu 2 jajka 2 opakowania (80 g) budyniu bez cukru, ja użyłam malinowego 1 szklanka mleka 3-4 łyżki słodziwa (u mnie erytrol) garść owoców Poza owocami

Kucharzyca
Melon z jamón serrano i grillowanym serem halloumi 90

szynkę parmeńską poznałem wiele lat temu we Włoszech. Totalnie wtedy przepadłem. Kawałki słonej suszonej szynki zawinięte w słodkiego melona są wręcz zniewalające. Tego lata przypomniałem sobie o tej prostej przekąsce i postanowiłem ją zaserwować z hiszpańską szynką   jamón serrano i grillowanym cypryjskim serem halloumi . To trio polecam zarówno jako prostą przystawkę do lampki wina lub jako podstawę

Food Square
Fit imprezowe przekąski – kolorowe koreczki z frittaty 344

się z innymi i naturalnie czasami sam organizować takie spotkania. Kiedy dochodzi do tego rodzaju sytuacji, standardowo kupuje się chipsy i paluszki. Jednak nie […] The post Fit imprezowe przekąski – kolorowe koreczki z frittaty appeared first on matyldagotuje.pl

Matylda Gotuje
Sałatka z serem pleśniowym i śliwkami 102

Dziś propozycja na ciekawą i pożywną sałatkę na podwieczorek, pomysł na imprezową przekąskę. Sałatka z serem pleśniowym z dodatkiem pysznych słodkich śliwek i ziołowego dressingu. Połączenie smaków, które domyka lekki ziołowy i domowy dressing. Składniki: 150 g mixu sałat 100 g sera pleśniowego, u mnie turkusowy Lazur 5 śliwek węgierek opcjonalnie kilka bezpestkowych winogron zielonych dressing: 5 łyżek oliwy łyżka

Zasmakuj Kuchni
Trójkąty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i ricottą 127

Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego – pierożki ze szpinakiem i ricottą. Będzie pysznie jeśli odpowiednio wyraziście doprawicie farsz, więc nie żałujcie przypraw (aczkolwiek polecam dodawać

Smaki Na Talerzu
GRILLOWANA TORTILLA Z KURCZAKIEM I SEREM 115

Pyszny, niezawodny przepis na imprezowe przekąski, choć przyznam, że taką tortillę nie raz już przygotowałam na szybki obiad albo w pudełko dla męża do pracy. Idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako nadzienie można tu dać tak naprawdę wszystko co tylko chcemy. Potem tylko zagrzać na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Składniki: * 2 placki tortilli * 1 podwójna

Zrób to smacznie
Malinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej 90

soczyste i aromatyczne maliny to bogactwo witamin i minerałów. W połączeniu z mlekiem i jogurtem stanowią bardzo odżywczą i smaczną kombinację. Koktajl ten idealnie nadaje się także na zdrową przekąskę dla dzieci. Polecam Komosę ryżową polecam również w sałatce z orzeszkami ziemnymi przepis tutaj<klik> , z papryką i żurawiną – przepis tutaj<klik> albo w makowych

Lamarida.pl
Grillowane roladki z bakłażana 137

Faszerowane wyrazistym serem, pachnącymi, dojrzewającymi w słońcu suszonymi pomidorami, aromatycznymi oliwkami i świeżą bazylią zwijane roladki to nie tylko świetna propozycja imprezowej przekąski, ale również ciekawy pomysł na lekki, grillowany obiad w sezonie letnim. Składniki: 1 duży bakłażan 2 łyżeczki przyprawa do grilla 2 łyżki oliwy 270g sera fety 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 suszone pomidory 12 sztuk drylowanych czarnych

Szalona Kuchnia Eweliny
Rogaliki drożdżowe nadziewane malinami 150

Rogaliki drożdżowe to małe, słodkie wypieki, który sprawdzą się idealnie jako przekąska na piknik, grilla czy imprezę w stylu finger party. Rogaliki są łatwe do przygotowania, miękkie i bardzo smaczne. Kwaśne maliny idealnie komponują się z ciastem drożdżowym jak i cukrową polewą. Zachęcam do pieczenia! 😋 Składniki na 20-24 rogalików: ciasto drożdżowe 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej

Ugotować
Wieniec drożdżowy z oliwkami i pomidorami 81

sobotę na imprezie z okazji 1 roku studia kulinarnego Przystanek 11 w Zabrzu koleżanka Karolina przyniosła na stół przekąsek drożdżowe chleby w postaci wieńców. Każdy miał inny smak bo do każdego dowala inne składniki. Był oliwkowy, były a’la pizza, były pomidorowe. Tak mi zasmakował że następnego dnia postanowiłam zrobić mężowi na jego imprezę grillową. Wieniec nadziałam po włosku czyli

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania