przekąska - 23005 przepisów (strona:241/1534)

Sałatka z brązowym ryżem i tuńczykiem 157

przez godzinę lub dwie, wtedy smaki się lepiej przegryzą. To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Idealna na spotkania z przyjaciółmi, na drugie śniadanie w pracy lub jako przekąska przed obiadem. Spróbujcie Sałatka z brązowym ryżem i tuńczykiem Sałatka z brązowym ryżem i tuńczykiem Sałatka z brązowym ryżem i tuńczykiem Artykuł Sałatka z brązowym ryżem i tuńczykiem pochodzi

Smaki Armine
Ser żółty smażony w lekko pikantnym cieście 89

przygotowany ser jest nie tylko świetną przekąską, ale także pyszną bombą kaloryczną. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, kiedy kusząco się ciągnie oraz po wystygnięciu w wersji solo lub z ulubionym sosem. Ja mogłabym się nim zajadać do znudzenia... Jeśli nie boicie się kalorii, albo od czasu do czasu pozwalacie sobie na smakowite przyjemności to koniecznie skorzystajcie z przepisu! Polecam. około 220g

Di gotuje
KEKS WYKWINTNY 118

Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉  Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc na pewno każdemu wyjdzie!  Świetna alternatywa dla tarty wytrawnej lub pizzy... Składniki: 2 cebule

Kuchnia MagdaLeny
PIZZERINKI FRANCUSKIE PO WŁOSKU 128

Idealna propozycja, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam je jako sylwestrowe przekąski 😉   Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 18 czarnych oliwek 2 kule sera mozzarella 18 pomidorków koktajlowych 18 listków bazylii sól, pieprz Wykonanie: Ser mozzarella odsączamy z zalewy i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
PIZZOWE BUŁECZKI 106

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie z botwinką 128

Jeśli lubimy botwinkę, to taką przekąskę będziemy zjadać ze smakiem. Jeśli nie lubimy, to warto się przełamać, ponieważ jej smak nie jest tu dominującym :) Składniki : - ciasto francuskie, - botwinka ( w szczególności części dolne ), - mozzarella ( lub feta ), - filet z kurczaka pieczony, smażony lub grillowany, - sól, pieprz, - świeży tymianek. Wykonanie : Botwinkę umyć, odciąć korzonki i liście ( część liści posiekać, z reszty można ugotować

Przepisy Mikołaja
Wytrawne muffiny 142

Muffiny w wersji wytrawnej. Świetna przekąska na ciepło i zimno. Z dodatkiem czarnych oliwek, cebuli i parówek, maślane, chrupiące z zewnątrz. Ciasto jest na tyle wdzięczne, że możecie do niego dodać posiekaną chili, wędlinę, ser, warzywa, jak np. kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Roladki z tortilli z szynką i serem 96

Roladki z tortilli z szynką i serem to ekspresowy przepis, który może uratować Was przed każdą imprezą czy niespodziewanymi gości. Wystarczy kilka minut, aby stworzyć efektowną przekąskę. W tym przepisie swoje roladki nadziałam szynką, serem, żółty oraz sałatą i podałam je z sosem czosnkowym . Oczywiście w zależności od upodobań możecie zmieniać nadzienia. Aby roladki się nie rozpadły, nadziałam

Kuchnia Bazylii
Tartaletki włoskie z mozzarellą i pomidorami – low FODMAP 113

Elegancka przekąska, finger food na imprezę albo przystawka przed większym obiadem. Sprawdzą się też na śniadanie albo lekką kolację, najlepiej w towarzystwie lekkiej sałatki z rukolą albo roszponką. Możecie je zrobić z każdego spodu na tartę, więc można zrobić zawsze więcej spodu i wykorzystać go Read More Artykuł Tartaletki włoskie z mozzarellą i pomidorami – low FODMAP pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
SAŁATKA CHEESBURGEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 189

podbicia makro mogą użyć bardziej tłustego mięsa a do sosu dodać delikatne w smaku oleje takie jak lniany, z awokado, ogórecznika, ostropestu czy oliwy z oliwek. Jeśli szukacie innych przekąsek na różnego rodzaju okazje zapraszam po przepisy np sałatkę gyros. Smacznego! — BTW całości bez pieczywa na bazie majonezu K.: 2445 g, 4841 kcal

Ola la LCHF
GOFRY WYTRAWNE Z SZYNKĄ I SEREM 99

gofry w wersji wytrawnej z szynką i serem. Wyszły przepyszne, podobnie jak te na słodko tak i te wytrawne są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne jako przekąska imprezowa, jako danie na kolację lub zapakowane do pudełka jako posiłek w przerwie w pracy. Dodatki można dowolnie zmieniać w zależności od tego co kto lubi :) Już niedługo pojawi się

Zrób to smacznie
Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym 87

Surimi w cieście to mój niejednokrotnie sprawdzony pomysł na pyszną przekąskę - jak również na lekki posiłek. Tak przygotowane paluszki są rewelacyjne na ciepło oraz po wystygnięciu. Ciasto możecie doprawić według własnego smaku. Tak czy inaczej - zapewniam, że znikną baaardzo szybko... 400-500g paluszków surimi Ciasto: 1 jajko 1 łyżka śmietany 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 3 łyżki sezamu

Di gotuje
Quesadilla z papryką i szynką 93

Szybka i smaczna przekąska na bazie placków tortilla. Z dużą ilością sera, który po roztopieniu służy niejako za spoiwo z pozostałymi składnikami. Taka tortilla z papryką, serem oraz szynką to fajna opcja dla dużych i małych łasuchów. 1 op. tortilli (6sztuk) 2-3 op. tartej mozzarelli (każde po 200g) 300-350 g szynki wieprzowej wędzonej 1 czerwona papryka 1 duża

Smaki Na Talerzu
PIZZOWE BUŁECZKI 107

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu

Kuchnia MagdaLeny
Guacamole 135

wysokość ok. 1 cm), zamykamy i wstawiamy do lodówki. Guacamole przechowane w ten sposób zachowa świeżość przez kilka dni. Guacamole to sos będący idealnym dodatkiem do pieczywa, czy przekąsek. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę, chili, cebulę, kolendrę, czosnek i różne przyprawy. Ta wersja, którą przygotowałam jest (moim zdaniem) najsmaczniejsza. Gorąco polecam

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania